©Jan Vermeer - Antarctica South Georgia Falklands
©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands
expeditie Antarctica, South Georgia & Falklands - ©Bart Heirweg
©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

DEZE NIEUWSPAGINA IS INMIDDELS VERVANGEN DOOR DE OFFICIËLE REISPAGINA.

KLIK OP DEZE LINK OM NAAR DE REISPAGINA TE GAAN

Antarctica.

Voor natuurgenieters en natuurfotografen is dit de gedroomde bestemming. De ongerepte en adembenemende landschappen behoren tot de mooiste op onze planeet. Wil jij ook dat National Geographic gevoel ervaren? Dan heb je nu de kans dat waar te maken!

Het onaardse, woeste landschap van het zesde continent is één van de meest ongerepte plaatsen op aarde. Op deze unieke expeditiecruise krijg je de kans om deze topnatuur op een bijzondere, serene en vooral exclusieve manier te beleven. Met recht een once-in-a-lifetime reis!

We hebben voor deze expeditie de krachten gebundeld met onze Belgische collega’s van Starling. Onze eigen natuurfotograaf Jan Vermeer heeft zijn kennis van en ervaring in de regio ingebracht en zo is er samen met de mensen van Starling een uniek reisprogramma samengesteld.

We plannen vanuit ons schip talloze landingen (dat is: aan land gaan met zodiac-boten) op de beste locaties. We verzekeren tal van topmomenten bij het mooiste licht van de dag: zonsopkomst en zonsondergang.

Als reiziger vul je jouw reis in zoals je wil: eerder gericht op natuur, op fotografie of op genieten en beleven. Jan Vermeer is er in ieder geval om je in de fotografie te ondersteunen. Een keur van internationale expeditiegidsen wordt ingeschakeld om je op het juiste moment op de juiste plek te krijgen.

Tijdens deze expeditie ligt de focus op ongerepte natuur en adembenemende landschappen. Samen met jou speuren we naar zeevogels, houden we halt bij de grootste kolonies pinguïns en turen we naar walvissen, dolfijnen en andere zeezoogdieren.

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

Eenmalige jubileumreis

De afgelopen jaren kregen we regelmatig de vraag van klanten “Gaan jullie nog iets doen met Antarctica?” Dat was altijd wel onze droom, maar we wilden dat niet op de standaard manier doen. Deze reis bieden we nu in samenwerking met Starling aan en dat maakt dat we een uniek avontuur kunnen leveren, welke je niet in de Benelux terug zult vinden.

We organiseren deze bijzondere expeditie naar Antarctica, South Georgia en de Falklands mede om ons 12 1/2 jarig bestaan in 2024 te vieren. Wat is er mooier dan dat op de meest iconische natuurbestemming te beleven met 100 geestverwanten. Er zullen hoofdzakelijk Nederlandstalige deelnemers op het schip zijn en dat is op zich al bijzonder te noemen.

Je bevindt je in het gezelschap van wildlifefotografen, landschapsfotografen, vogelkijkers, natuurgenieters én hun partners. Samen geniet je van ongelooflijke landschappen, geweldige natuur en natuurlijk de prachtige en bijzondere diersoorten die kenmerkend zijn voor de regio. Kortom, kippenvel!

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

Bijzondere locaties

Onder het motto ‘we doen het goed of we doen het niet’ kiezen we ervoor om niet alleen naar Antarctica te gaan, maar bezoeken we ook het overweldigende South Georgia en het mooiste van de Falkland Eilanden.

South Georgia is één van de best bewaarde geheimen ter wereld. Het is een vergeten, woest eiland in het uiterste zuiden van de Atlantische Oceaan. Scherpe bergkammen zijn bezaaid met gletsjers. Grillige, verweerde rotskusten en verlaten grindstranden wisselen elkaar af. Dit is de thuis van de grootste kolonies koningspinguïns ter wereld. Met z’n honderdduizenden staan deze kleurrijke grote pinguïns opeengepakt op de voor mensen bijna onbereikbare vlaktes.

Voeg daar honderden zeeolifanten en nog heel wat andere spectaculaire diersoorten bij, in een fenomenaal oerlandschap en je hebt alle ingrediënten voor een niet te overtreffen natuurbeleving.

Onderweg naar South Georgia passeren we de beruchte Falklandeilanden. Dit wordt onze eerste stop, want ook hier is de natuurpracht niet te meten. We selecteerden er de twee absolute highlights: Steeple Jason is een eiland met de grootste kolonie wenkbrauwalbatrossen ter wereld. En ook op Carcass Island en Saunders Island genieten we van prachtige landschappen met een kleurrijke biodiversiteit.

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

Beperkt aantal deelnemers: 100

We verplaatsen ons voor deze reis met de m/v Plancius en dat is één van de beste schepen voor dit soort expedities.

Het schip is stil en ijsversterkt. Er is bijzonder veel ruimte aan boord en op het dek. Je kunt je dus eenvoudig verplaatsen als er ineens een groep orka’s gesignaleerd wordt.

De bedden zijn heerlijk en de kajuiten variëren van prima standaardkajuiten tot heel comfortabele 2-persoonskajuiten.

Aan boord is er plaats voor 108 deelnemers, maar er is bewust gekozen voor maximaal 100 reizigers. Daardoor is er nog meer ruimte en kan iedereen tegelijk mee aan land op excursie.

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

De mooiste momenten!

Hier maken we het echte verschil! In ons reisprogramma zitten alle absolute highlights van de regio: de grootste kolonies, de meeste diversiteit en de mooiste locaties.

We kiezen voor lange en rustige landingen naar het vasteland, waar we onze tijd maximaal benutten. Iedereen kan zo in eigen tempo genieten van al dat moois.

De kwaliteit van jouw natuurbelevenis staat voorop. We tonen je deze topnatuur waar mogelijk in het allermooiste licht: tijdens zonsopkomst of zonsondergang, met roze en oranje luchten als decor. En dat is met name voor de natuurfotografen een groot pluspunt!

We bepalen volledig zelf het programma en de inhoud van de reis, zonder compromissen met internationale reisorganisaties. Dat betekent dat we op de beste momenten van de dag aan land gaan op plaatsen waar we de mooiste landschappen en de grootste (bio-) diversiteit  vinden.

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

Team van professionele topgidsen

Voor deze reis rekruteren we een expeditiestaf van wereldniveau. Voor het team van zodiac drivers kozen we de meest ervaren en beste profielen uit. Je reis is in veilige handen van klinkende namen uit de wereld van professionele expeditieleiders en zodiac drivers. Zo laten we niets aan het toeval over.

Voor de inhoudelijke invulling van de reis zetten we vanuit Nordic Vision onze Antarcticakenner Jan Vermeer in. Jan heeft meerdere tochten in Antarctica gemaakt wat geresulteerd heeft in zijn gelijknamige en geweldig mooie boek. Zelfs onze koning heeft dat op de salontafel liggen. Bij voldoende aantallen deelnemers zullen andere Nordic Vision fotografen aansluiten voor de begeleiding. Daarnaast zijn er de begeleiders van de geselecteerde partners voor deze reis aan boord. Kortom, je kunt tijdens deze reis rekenen op persoonlijke begeleiding en een reeks ervaren ogen die samen met jou continu samen de horizon zullen afspeuren.

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

Antarctica voor natuurbeleving

Op Antarctica kun je de ultieme natuur beleven. Of het nu om de spectaculaire landschappen gaat of de enorme hoeveelheid dieren, het is een fotografendroom. Een zeeluipaard naast de zodiac krijgen, een groep orka’s op zee zien, staande tussen duizenden Adélie pinguins, het zal leiden tot ontroering en kippenvel.

Ben je iemand die de natuur in al haar pracht met al je zintuigen opneemt? Perfect! Wij zorgen voor een waardevol reisprogramma waarbinnen jij je reis kunt samenstellen. Vroeg uit de veren of toch wat langer slapen? Het kan allemaal. Een tiental zodiacs aan boord zorgen dat we voor elk wat wils kunnen organiseren.

Hou jij van rustig wandelend de natuur in je opnemen? Of wil je juist wat doorstappen en zo de natuur ervaren? Bij elke landing op het vasteland  krijg je verschillende keuzes om je tijd in eigen tempo in te vullen.

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

Programma en reisroute

05/11 – 06/11 Aankomst in Ushuai

©Jan Vermeer - fotoreis Antarctica South Georgia & FalklandsWe adviseren om met enkele dagen marge naar Ushuaia te reizen. Op deze manier kunnen eventuele problemen onderweg nog opgelost worden. Want deze expeditie wil je voor geen geld in de wereld missen.

Aangekomen in Ushuaia, staat een transfer naar het hotel op je te wachten. Net als het avondmaal en de overnachting met ontbijt op 6 november is ook de transfer in de prijs inbegrepen.

Wie wenst kan voor de reis nog aansluiten op de verschillende optionele excursies en extensies die we zullen organiseren in Vuurland.

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands07/11 – 08/11 Ushuai – Vuurland

Deze expeditiecruise start in Ushuaia. Van hieruit varen we door het befaamde en bijzondere Beagle Channel en zetten we koers naar de Falkland Eilanden. Wie gefascineerd is door vogelsoorten en zeezoogdieren, die zal vanaf het eerste uur al aan dek te vinden zijn. Want de eerste soorten die uniek zijn voor de reis, die melden zich nu al aan!

©Yves Adams - Expeditie Antarctica South Georgia Falklands09/11 – 10/11 Falkland Eilanden

We kiezen er bewust voor om halt te houden in de Falklands. Twee volle dagen focussen we op de hoogtepunten van deze eilandengroep. De Falklands zijn bekend voor hun prachtige landschappen en bijzondere natuur. De eilanden bezitten een enorme natuurpracht en kleurrijke biodiversiteit met enkele unieke of endemische vogelsoorten zoals de striated caracara en de cobb’s wren. Maar ook zeezoogdieren zoals de dolfijn van peale (peale’s dolphin) en de kortsnuitdolfijn (commerson’s dolphin) worden hier vaak waargenomen

Afhankelijk van de toegankelijkheid en de weersomstandigheden zetten we graag voet aan wal op de volgende eilanden:

 • Steeple Jason – Eén van de meest afgelegen en moeilijkst te bereiken locaties van de Falklands! Het is een hotspot voor black-browed albatross (wenkbrauwalbatros) met één van de mooiste kolonies van de archipel. Het is zelfs de grootste kolonie ter wereld!
 • Carcass Island – Een lugubere naam voor een eiland dat ecologisch in onberispelijke staat verkeert. Vogels hebben het hier bijzonder naar hun zin: broedende Magellanic– en gentoo penguins, maar ook allerhande steltlopers en allerlei trekvogels kun je hier vinden. Er leven ook diverse endemische soorten zoals cobb’s wren en de blackish cinclodes.
 • Saunders Island – Hier vinden we een mooie mix van de specialiteiten van de Falklands. We plannen een middaglanding om de onhandige landingspogingen van zeevogels te observeren, bij hun terugkeer naar de kolonie. Op dit eiland broeden ook blue-eyed shag en vier soorten pinguïns: Magellanic, gentoo, king en rockhopper penguins.

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands11/11 – 12/11 Volle zee, op weg naar South Georgia

Op weg naar South Georgia steken we de Antarctische Convergentie over, de natuurlijke grens van het zuidpoolgebied. Hier daalt de watertemperatuur in slechts enkele uren tijd. Koud, voedselrijk water komt door de botsende zeestromingen aan de oppervlakte en trekt veel zeevogels aan zoals albatrossen, pijlstormvogels, prions en jagers.

foto expeditie Antarctica South Georgia Falklands13/11 – 16/11 South Georgia

South Georgia komt in zicht. De weersomstandigheden kunnen hier extreem en uitdagend zijn en bepalen daarom grotendeels het programma. Tijdens de landingen focussen we op natuur. We beleven en fotograferen de woeste landschappen en kusten van South Georgia.

We zetten voet aan wal en laten ons omringen door de impressionante kolonies king pinguïns (koningspinguïns). Ondertussen bewonderen we de zeeolifanten op het strand en alle andere mogelijke fauna en flora. Dit zou voor de meesten onder ons wel eens hét hoogtepunt van de reis kunnen worden! Vogelkijkers kijken extra uit naar de South Georgia pipit en pintail. Het enige wat we moeten hopen is dat de weergoden ons goed gezind zijn

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia FalklandsWe laten locaties met nederzettingen bewust links van ons liggen en trachten geen locaties met zichtbaar menselijke activiteit te bezoeken. Gebieden waar we proberen te landen, afhankelijk van de weersomstandigheden, zijn:

 • Grytviken: een administratieve stop om de nodige licenties voor de volgende dagen te verkrijgen. Deze locatie is één grote portie stevige geschiedenis. De haven ligt er verlaten bij en wordt ingepalmd door zeeleeuwen en een handvol pinguïns. Verroeste tonnen en constructies zijn stille getuigen van de activiteiten van walvisvaarders. Wie wenst kan een groet brengen aan het graf van de wereldberoemde Shackleton.
 • Cobblers Cove: om de hoek van Grytiken, ligt deze bijzondere plek. Hier vinden we Macaroni pinguïns en light-mantled sooty albatross. Twee heel mooie en bijzondere vogelsoorten in een adembenemende setting. De perfecte start van ons avontuur hier.
 • Gold Harbour: op deze locatie vind je één van de mooiste en grootste kolonies van het eiland. Door zijn oostelijke ligging plannen we hier vroeg aan wal te gaan om de zonsopkomst mee te pikken. We kruisen opnieuw onze vingers voor ideale weersomstandigheden. Voor wie wil, plannen we korte excursies in de buurt. Te voet aan land of met de zodiac op zee verkennen we de omgeving.
  St. Andrews Bay: nog zo’n magische plek op South Georgia … Hier schieten superlatieven te kort. Dit kan misschien wel de mooiste locatie van de reis worden. De achtergrond en omgeving van deze kolonie is allesomvattend.
  Salisbury Plain: hier vind je niet alleen één van de grootste kolonies koningspinguïns van South Georgia, maar ook het grootste aantal Antarctische pelsrobben (Antarctic fur seals) en zeeolifanten ter wereld. Kijk hoe de grote stieren waken en soms vechten over gebieden met tientallen pas bevallen of drachtige vrouwtjes. Let op waar je loopt en blijf cool tijdens het wandelen over deze indrukwekkende stranden!
 • Elsehul: een minder bekende plek maar landschappelijk wel een magische spot. Op het uiterste westelijke puntje van South Georgia hopen we op een sundowner van formaat. Deze woeste locatie is tevens een hotspot voor zeevogels.

©Jan Vermeer - fotoreis Antarctica South Georgia & Falklands

17/11 – 19/11 Volle zee, op weg naar Antarctica

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

Tijd voor de home stretch naar Antarctica! We passeren reusachtige ijsbergen en mogelijk ook vinvissen terwijl we richting het zuiden varen. Er is ook een goede kans op het zien van Antarctic petrels en allerlei andere zeevogels en zeezoogdieren.

20/11 – 23/11 Antarctica

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

Tijdens het laatste hoofdstuk verkennen we het vasteland van Antarctica aan de rand van de Weddell zee en eindigen we dit sublieme en derde hoofdstuk, in de South Shetlands

We varen door de met ijsbergen bezaaide Antarctic Sound, richting de Weddell Sea. De enorme ijsplateaus luiden de aankomst aan het Antarctisch Schiereiland in. De ijskaarten zullen onze expeditie en landingsplaatsen bepalen. De landingsplaatsen die we op de planning zetten zijn:

 • Brown Bluff: wanneer we door Antarctic Sound zijn gevaren, een straat in het uiterste noordoosten van het Antarctisch schiereiland, dan is de eerste landingsplaats die we tegenkomen meteen een topper. De kliffen van Brown Bluff zijn een imposante landingsplaats en tevens onze kans om voet aan wal te zetten op het vasteland van Antarctica.
 •  Paulet: op Paulet Island vinden we één van de grootste kolonies Adélie pinguïns die toegankelijk zijn. Deze schattige sobere maar perfecte pinguïns zijn een streling voor het oog. Het is een waar privilege om hier te kunnen landen.
 • Vega Island / Devil Island: afhankelijk van de ijsomstandigheden, proberen we voet aan wal te zetten op één van deze twee eilanden. Omgeven door gigantische ijsbergen slalommen we op zoek naar robben, zeeluipaard en zeevogels. Misschien vinden we wel een troep orka’s of de uiterst zeldzame keizerspinguïn!

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia FalklandsNa meer dan twee dagen deze uithoek van de wereld te verkennen, zetten we koers richting de South Shetlands. Zonder twijfel één van de meest biodiverse en fotogenieke plaatsen van Antarctica! Het wordt een afsluiter van formaat dus. We kozen wat ons betreft de beste locaties uit en hopen jullie hier te trakteren op een fijne verrassing… Enkel de weergoden moeten ons goed gezind zijn!

 • Elephant Point: goed georiënteerd ligt Elephant Point. Een locatie met zeeolifanten en andere typerende wildlife.
 • Yankee Harbour: deze locatie staat garant voor een prachtige mix van highlights. Het wordt misschien wel één van onze mooiste landingen op Antarctica. We vinden er verschillende soorten pinguïns en zeezoogdieren in een prachtige setting. Muren van ijs en prachtige bergen getooid in sneeuw! Wanneer de weersomstandigheden het toelaten, dan plannen we hier een late landing met een roze lucht.
 • Halfmoon Island: op ons programma zou dit de voorlaatste stop worden. We hopen dat we vroeg uit de veren kunnen om een voorlaatste topexcursie. Vroeg opstaan kan lonen! Halfmoon is vergelijkbaar met Yankee Harbour qua wildlife en landschap. Een topper dus.
 • Barientos Island: tijdens onze uittocht uit Antarctica, strekken we nog een laatste keer de benen op deze idyllische locatie. Een eiland dat maar zelden wordt bezocht door reizigers. Adieu pinguïns!

Belangrijk: de weersverwachting voor de Drake Passage bepaalt het exacte moment van vertrek uit Antarctica. Aan ieder avontuur komt uiteindelijk een einde.

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

24/11 – 25/11 Drake Passage

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

Na een gezwinde terugtocht monster je af in Ushuaia, vervuld van de diepe indruk die deze bijzondere expeditiecruise naar het indrukwekkende Antarctica op jou heeft gemaakt.

26/11 – 27/11 Aankomst Ushuaia en terugreis

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

Vandaag schepen we uit! Helaas zit de reis er op. Een karrenvracht aan waarnemingen foto’s en ervaringen zijn we allemaal rijker. Met nieuwe vriendschappen en herinneringen voor het leven zetten we, moe maar voldaan, terug koers naar huis.

Transport naar de luchthaven of het hotel is inbegrepen in de prijs.

Ons schip

We maken deze expeditiecruise aan boord van de m/v Plancius. Het is een ijsversterkt schip dat al jaren dienst doet als expeditievaartuig in het Noordpoolgebied en Antarctica. Het schip werd in 1976 gebouwd als oceanografisch onderzoeksvaartuig voor de Nederlandse Koninklijke Marine tot 2004 – toen werd het gekocht door de Nederlandse reisorganisatie en rederij Oceanwide Expeditions.

Het schip is volledig herbouwd en vernieuwd in 2009 volgens de SOLAS (Safety Of Life At Sea) reguleringen, en is uitgerust om 108 deelnemers te huisvesten – wij kiezen bewust om met 100 te reizen. We varen onder de Nederlandse vlag.

We maken volop gebruik van de zodiacs aan boord om zo veel en zo lang mogelijk aan wal te gaan op elke mooie plek, met maximale veiligheid en comfort. De excursies aan land zijn gemakkelijk tot matig uitdagend, maar zeker toegankelijk voor iedereen met een normale basisconditie.

De maaltijden genieten we meestal aan boord. Ze worden verzorgd door een select topteam van chefs. We genieten tussen al die prachtige waarnemingen door dus ook nog eens van een heerlijk stukje gastronomie. Gezellig bijpraten bij het avondeten, je lichaam een boost geven met een ontbijt of even bekomen van die albatrossen tijdens de lunchpauze, we kijken er nu al naar uit!

Enkele gegevens over het schip:

 • Lengte: 89 meter
 • Breedte: 14,5 meter
 • Diepte: 5 meter
 • IJsklasse: 1D
 • Displacement: 3,211 tons
 • Motoren: 3x Diesel-Electric
 • Gemiddelde snelheid: 10,5 knopen
 • Deelnemers: 100 in 50 hutten
 • Volledige renovatie in 2009
 • Vlag van de rederij: Nederland
expeditie Antarctica South Georgia & Falklands

Vierpersoons kajuit

 • 1 patrijspoort
 • 2 stapelbedden
 • privé douche & toilet
 • bureau & stoel
 • haardroger
 • flatscreen TV
 • telefoon & WiFi (extra)
 • voldoende bergruimte.

Deze hut is geschikt voor families met kinderen, of passagiers die geen aparte hut of meer luxueuze hutten vereisen.

€13.490  €12.490 (vroegboek korting tot 1 november 2021)

Driepersoons kajuit

 • 1 patrijspoort
 • 1 stapelbed en 1 apart bed
 • privé douche & toilet
 • bureau & stoel
 • haardroger
 • flatscreen TV
 • telefoon & WiFi (extra)
 • voldoende bergruimte.

Deze hut is geschikt voor families met kinderen, of passagiers die geen aparte hut of meer luxueuze hutten vereisen.

€15.750  €14.750 (vroegboek korting tot 1 november 2021)

Tweepersoons kajuit

 • 1 patrijspoort
 • 2 bedden
 • privé douche & toilet,
 • bureau & stoel
 • haardroger
 • flatscreen TV
 • telefoon & WiFi (extra)
 • voldoende bergruimte

€15.750  €14.750 (vroegboek korting tot 1 november 2021)

Tweepersoons kajuit met venster

 • 1 raam
 • 2 bedden
 • privé douche & toilet
 • bureau & stoel
 • haardroger
 • flatscreen TV
 • telefoon & WiFi (extra)
 • voldoende bergruimte

€16.490  €15.490 (vroegboek korting tot 1 november 2021)

Tweepersoons kajuit deluxe

 • 2 ramen
 • 2 bedden
 • privé douche & toilet
 • bureau & stoel
 • haardroger
 • flatscreen TV
 • telefoon & WiFi (extra)
 • voldoende bergruimte

Deze kajuiten zijn hoekhutten en iets ruimer dan de Tweepersoons kajuiten met venster.

€16.990  €15.990 (vroegboek korting tot 1 november 2021)

Superior kajuit

 • 2 ramen
 • 1 2-persoons bed
 • 1 bank bed
 • privé douche & toilet
 • bureau & stoel
 • haardroger
 • flatscreen TV
 • koelkast
 • koffie en thee zetter
 • telefoon & WiFi (extra)
 • voldoende bergruimte

Let op: Enkel boekbaar als koppel / met eenpersoonsoptie.

€18.590  €17.590 (vroegboek korting tot 1 november 2021)

Praktische informatie

Betalingsschema

De betalingen voor deze reis worden gespreid over drie jaar. Wie inschrijft vóór 7 november 2021, die ontvangt tevens een vroegboekkorting van 1000 euro per deelnemer.


 • Reservering voor 7/11/2021: €2000 / Reservering na 7/11/2021: €3000
 • Tweede betaling voor 7/11/2022: €4000
 • Derde betaling voor 7/11/2023: €4000
 • Saldo voor 7/7/2024: openstaand saldo

 • We voorzien een jaarlijkse afbetaling van €4000. Dit komt neer op €2000 per 6 maanden. Op deze manier valt alles netjes te plannen.
 • Het saldo dient pas betaald te worden vier maanden voor vertrek, voor 7/7/2024. Het saldo is afhankelijk van de keuze van de kajuit die je hebt gemaakt,

Annuleringskosten deelnemers

 • Annulering voor 7/5/2023:  €750
 • Annulering tussen 7/5/2023 en 6/11/2023: 20% van de totale reissom
 • Annulering tussen 7/11/2023 en 6/5/2024: 30% van de totale reissom
 • Annulering tussen 7/5/2024 en 6/7/2024: 50% van de totale reissom
 • Annulering na 7/7/2024: 100% van de totale reissom

Het kan altijd voorvallen dat je dient te annuleren. Daarom hebben we getracht onze annuleringsvoorwaarden voor deze reis realistisch en aantrekkelijk te maken. Dien je te annuleren voor dan zijn de annuleringskosten maar €750, ongeacht wat je tot dat moment betaald hebt.

Uiteraard adviseren we je om een goede annuleringsverzekering voor deze reis af te sluiten en de reis met je verzekeraar te bespreken.

 • alle overnachtingen (19) aan boord van de m/v Plancius.
 • extra overnachting op 6-7/11/2024 in Ushuaia op basis van tweepersoonskamer (tenzij geboekt als eenpersoonskamer).
 • alle gespecialiseerde begeleiding van het expeditieteam en de Nordic Vision-gids(en).
 • alle transport, permits, landingsrechten, taxen en passagiersrechten (inclusief IAATO passagiersrechten) tijdens de expeditiecruise.
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op 6/11/2024 tot en met het ontbijt op 26/11/2024 (extra maaltijden aan land in Ushuaia inclusief)!
 • water, koffie en thee, gedurende de hele reis.
 • transfers van Ushuaia Airport naar het hotel in Ushuaia. Transfers naar het schip en transfers vanaf het schip naar het hotel of de luchthaven.
 • rubber laarzen aan boord.
 • alle lezingen en presentaties aan boord. Persoonlijke begeleiding.
 • alle nodige en essentiële informatie voor het maken van een zorgeloze reis.
 • deelnemersbijeenkomst vooraf.
 • bemiddeling bij het boeken van de vluchten en eventueel extra overnachtingen (indien gewenst).
 • nazorg expeditie: reünie waarop elke deelnemer nog mooie herinneringen mee naar huis krijgt.

Nordic Vision Fotoreizen regelt voor jou alles tot in de puntjes: de volledige inschrijvingsprocedure, opvolging van noodzakelijke documenten en hulp bij extra vragen.

 • internationale vluchten en luchthaventaxen.
 • persoonlijke uitgaven zoals: was, telefoongesprekken aan boord, internet (gelimiteerd) aan boord, room service, …
 • frisdranken en alcoholische dranken.
 • fooien voor medewerkers (reken op 200 euro/deelnemer).
 • extra overnachtingen.
 • paspoort en eventueel visums.
 • verplichte bijstandsverzekering.
 • optionele dagexcursies of extensies Ushuaia, Vuurland en Patagonië.

Inbegrepen in de prijs is de extra overnachting op 6/11/2024 in Ushuaia. ‘s Avonds is er een diner voorzien voor de gehele groep, dit is inbegrepen. De maaltijden op 7/11/2024, de dag van vertrek met het schip, zijn eveneens inbegrepen.

Wie dat wenst kan nog extra nachten bijboeken. Dichter bij de afreisdatum bieden we verschillende dagexcursies en extensies aan. Uiteraard kunnen we jou helpen bij het organiseren en boeken van extra diensten.

Transport van de luchthaven in Ushuaia naar het hotel en transport van het hotel naar het schip is inbegrepen. Bij aankomst na de bootreis in Ushuaia, is transport van het schip naar het hotel of de luchthaven inbegrepen.

De vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Voor dit reisschema hou je rekening met vluchten op vertrek 6/11 en aankomst 6/11. Wie wenst kan meer marge inbouwen. Terugvlucht kan gepland worden vanaf 26/11. Voorzie dan aankomst op 27/11. De kostprijs van de vluchten varieert momenteel van 1000 tot 1500 euro per persoon, maar dat kan uiteraard fluctueren.

De weersomstandigheden zijn onmogelijk te voorspellen, maar je bereidt je best voor op koude en wind. Temperaturen liggen vaak rond het vriespunt, zeker naarmate we Antarctica naderen. Neerslag is niet algemeen, maar een gewaarschuwd expeditielid is er twee waard.

Warme, waterdichte kledij is noodzakelijk voor het comfort van deze trip. Vooral tijdens de verplaatsingen met de zodiac kan het fris zijn en kun je nat worden van opspattend water. Stevige, hoge, waterdichte schoenen of laarzen, een zonnebril en zonnecrème zijn ook aan te raden. Er kunnen stevige en goede laarzen voorzien worden voor jou aan boord (inclusief in de prijs!).

Hoewel het koud is, kan de zon je toch raken. Bescherming tegen zon is aangewezen en een zonnebril met polarisatie doet wonderen. Tijdens de excursies warm je snel op en dan is het handig om laagjes kledij te kunnen uittrekken tegen transpiratie.

Voor aanvang van de reis ontvang je een heel uitgebreid informatiepakket met alle informatie over materiaal, kledij, etc.!

Tijdens deze reis zijn er tijdens de verplaatsing van de Falklands naar South Georgia en Antarctica, verschillende zeedagen. Fantastische momenten waar je als een echte avonturier, desolaat rondvaart midden op de oceaan.

Laat je niet afschrikken door je angst voor zeeziekte! Velen die ervan hebben gedroomd om naar South Georgia of Antarcticate reizen, zijn thuis gebleven uit vrees voor zeeziekte. Maar elke deelnemer die zich uiteindelijk heeft aangemeld, heeft er nooit spijt van gehad!

Voor bijna iedereen is reisziekte alleen een probleem tijdens de open zee passages. De dagen en nachten waarop we aan land gaan, of cruisen tussen landingen door, zijn vrij rustig omdat we steeds in de buurt van land zijn.

Het is onmogelijk om te voorspellen welk weer we zullen krijgen. De kans bestaat dat het een heel rustige trip wordt, het kan evengoed onstuimig zijn. De Zuidelijke Oceaan, en dan vooral Drake Passage, staat bekend als een van de ruwste zeeën ter wereld. Niet omdat er altijd golven zijn (op een gemiddelde dag is het eigenlijk vrij kalm!), maar wel omdat het contrast zo groot kan zijn. Als we tijdens een overtocht door minder weer worden getroffen, zal de ervaring memorabel zijn en een waardige afsluiter van een sublieme trip.

Verschillende van onze frequente reizigers zijn vatbaar voor zeeziekte. Toch laten zij het niet om zo’n droomreis te boeken, want het is de inspanning waard! Neem, tenzij een ruwe zee jou helemaal niks doet, een voorraad medicijnen mee voor zeeziekte.

Deze expeditiecruise is mogelijk voor iedereen met een normale basisconditie. De trip is fysiek niet erg veeleisend. We houden tijdens de reis individueel rekening met de verschillende profielen.

Tijdens de landingen kun je bijna steeds kiezen voor verschillende thema’s (fotografie, vogels kijken, wat wandelen, rustig struinen, …). Daarnaast worden er vaak gelijktijdig of aanvullend zodiac cruises georganiseerd. Uiteraard ben je nooit verplicht om mee op excursie te gaan, je bent ook welkom om aan boord van het schip te blijven.

Aan boord verplaats je je van het ene dek naar het andere via trappen. Om aan de excursies deel te nemen, wordt een loopplank van het schip naar het water gelegd om aan boord van de zodiacs te gaan. De gidsen helpen bij het in- en uitstappen en met wat oefening wordt dit steeds makkelijker.

Aan land kan het glad en rotsachtig zijn, wees dus steeds voorzichtig. We reizen naar afgelegen gebieden zonder toegang tot geavanceerde medische faciliteiten of medische evacuatie.

Om ons op de hoogte te brengen van gezondheidsproblemen, verzoeken wij jou het Persoonlijke Informatie Formulier in te vullen. Dit formulier ontvang je ruim voor vertrek. Indien je hieromtrent vragen hebt of iets wilt bespreken, gelieve ons dan eerst te contacteren.

Nog even geduld

De komende weken lanceren we wekelijks informatie over deze unieke expeditiecruise. Hieronder vind je een overzicht van de informatie die nog volgt.

 • Welke gidsen begeleiden
 • De expeditieleden aan boord

Wil je op de reservelijst geplaatst worden? Meld je dan aan!

Zet november 2024 maar vast in je agenda. Het aftellen is begonnen!