Fotoreis Canada

Canada is het een na grootste land ter wereld (ruim 260x Nederland) en gelegen in Noord-Amerika. De naam Canada is afgeleid van het indiaanse woord kanata, wat nederzetting betekent. Canada grenst in het zuiden aan de Verenigde Staten van Amerika en in het westen aan de Amerikaanse staat Alaska.
Canada beslaat een groot gebied en daarnaast nog duizenden kleine en grotere eilandjes. Slechts 10% van dit gebied is daadwerkelijk bewoond. Het meest bekend staat Canada om zijn geweldige natuur. Er zijn legio aan nationale parken binnen de landsgrenzen van Canada. In deze natuurgebieden vind je veel verschillende natuurverschijnselen. Van witte bergtoppen tot sneeuwvlaktes, ijsvlaktes, watervallen, meren, regenwouden en dieren die in het wild leven zoals zwarte beren, herten en elanden.

Newfoundland is een eiland in de Atlantische Oceaan voor de noordoostkust van Noord-Amerika. Het behoort tot de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. Newfoundland wordt door de Straat van Belle Isle gescheiden van het schiereiland Labrador. Het eiland heeft een oppervlakte van 111.390 km². De provinciehoofdstad St. John’s bevindt zich op de meest zuidoostelijke punt van het eiland. Net ten zuiden van de hoofdstad ligt Cape Spear, het oostelijkste punt van Canada.

Nordic Vision Fotoreizen biedt in 2018 deze prachtige nieuwe fotobestemming aan.