• ©Kristel Schneider - Fotoreis Newfoundland

Ga mee naar Iceberg Alley!

Fotoreis Newfoundland – Canada

Algemeen
 • Fotografeer Iceberg Alley: voorbij drijvende ijsbergen
 • Ruige kusten en indrukwekkende kliffen
 • Jan-van-Genten, papegaaiduikers en vele andere zeevogels
 • Fotogenieke vissersplaatsjes en oude vuurtorens
 • Een fotoreis voor liefhebbers van landschaps- en vogelfotografie
 • Volpension verblijf

“Newfoundland, een fotografenparadijs met ruige kustlijnen, ongetemde wildernis en een rijke maritieme geschiedenis. Ga met Kristel Schneider op een adembenemende twaalfdaagse fotoreis door de oudste nederzetting van Noord-Amerika en fotografeer ijsbergen, zeevogels en schilderachtige vissersdorpen.”

Fotoreis Newfoundland - Canada - ©Kristel Schneider

Newfoundland is samen met Labrador onderdeel van de meest oostelijke provincie van Canada en het is gelegen in de Atlantische regio. Het is een relatief onbekende bestemming voor Europese fotografen, maar het biedt adembenemende landschappen met een prachtige kustlijn van oude rotsformaties en steile kliffen. Dit is een van de beste plaatsen ter wereld om van dichtbij ijsbergen te zien. Tevens vind je er talrijke baaien met daarin kleine gemeenschappen, de zogenaamde “out-ports” en oude vuurtorens. Hoewel tijdens deze reis de focus op landschapsfotografie ligt, met uiteraard de overweldigende Iceberg Alley in het bijzonder, komen ook de liefhebbers van wildlife fotografie aan hun trekken.De oeroude ijsbergen die bij de ijskap in Baffin Island en Groenland afbreken, drijven uiteindelijk langzaam langs de ijsberghoofdstad Twillingate. Hier kun je ze o.a. vanaf de kust fotograferen.

Newfoundland biedt de meest toegankelijke en spectaculaire zeevogelkolonie van Noord-Amerika, waar je kan genieten van duizenden Jan-van-Genten en evenzoveel grappige papegaaiduikers. Boven het gebied vliegen ongeveer 35 miljoen zeevogels en daarom worden Newfoundland en Labrador samen ook wel de ‘zeevogelhoofdstad’ van Noord-Amerika genoemd. Daarnaast herbergt Newfoundland ook de grootste migrerende populatie bultruggen in de wereld, dus de kans is groot dat je deze dieren vanaf de kust kunt zien. En wie weet ontmoeten we tijdens de reis ook nog wel een eland of kudde kariboes.

Kortom, we bieden je veel mogelijkheden om tot prachtig fotowerk te komen. Daarnaast streven we ernaar om minstens twee fotobesprekingen te organiseren, waarbij je het werk van de anderen ziet en een indruk krijgt van hoe zij Newfoundland vertalen in composities. We concentreren ons op het creëren van effectieve composities (wat werkt, wat werkt niet) en leren hoe je anders kunt kijken (en hoe je oog voor detail kunt ontwikkelen).

Fotoreis Newfoundland - Canada - ©Kristel Schneider

begeleiding

Begeleidend fotograaf Kristel woont sinds 2009 in de Auvergne in Frankrijk en het reizen zit in haar bloed. Na vele landen (van Azië tot Scandinavië en de VS), heeft ze 15 jaar geleden voor het eerst Newfoundland verkend en werd ze verliefd op de wildernis, de pure natuur en manier van leven van de Newfoundlanders.
Fotografie is voor haar meer dan alleen een passie, het is een manier van leven en de beste manier om zich meer creatief uit te drukken. Ze heeft oog voor detail en werkt vaak met intieme composities. Tijdens deze reis deelt ze haar liefde voor het eiland met je en zorgt ze voor professionele begeleiding in het veld.

Reisdetails

prijsinformatie
De reissom is op basis van een gedeelde 2-persoonskamer.
De toeslag voor een 1-persoonskamer is €600,-.

inbegrepen

 • fotobegeleiding door fotograaf Kristel Schneider
 • accommodaties op basis van volpension (uitzondering: eerste dag alleen avondmaaltijd en laatste dag alleen ontbijt)
 • vervoer ter plaatse (vanaf vliegveld St. John’s – Canada)
 • boottocht naar de ijsbergen (mits het weer dat toelaat)
 • fotobesprekingen
 • deelnemersbijeenkomst vooraf
 • alle activiteiten zoals beschreven (tenzij vermeld als optioneel)

niet inbegrepen

 • heen- en terugreis naar St. John’s – Canada
 • visum eTA en eventuele paspoortkosten
 • persoonlijke uitgaven (o.a. alle drankjes)
 • annulerings- en reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • €15,- bijdrage garantiefonds GGTO

aantal deelnemers
minimaal 5 – maximaal 10 (internationale groep is mogelijk; in dat geval is Engels de voertaal)

Fotograaf Charles Borsboom gaat vanaf 7 deelnemers als 2e begeleider mee.

Praktisch

accommodatie
Bij aankomst en vertrek verblijven we dicht bij de luchthaven in de Comfort Inn in St. Johns. In St. Brides verblijven we 3 nachten in Motel Capeway Inn, welke is gelegen in de wijk van Cape St. Mary’s Ecological Reserve. Langs de Iceberg Alley verblijven we 3 nachten in het historische Harbor Quarters Inn van Bonavisata en 3 nachten in de Alphabet Fleet Inn in het dorpje Twillingate, dicht bij het water. Alle kamers zijn ruim en hebben een eigen badkamer.
De maaltijden worden voornamelijk geserveerd in de hotels of in de lokale restaurants. We krijgen lunch- of dinerpakketten mee voor in het veld, afhankelijk van de dagindeling.

Fotoreis Newfoundland - Canada - ©Kristel Schneider

programma

Dag 1 – 7
De fotoreis begint in St. John’s, de hoofdstad van Newfoundland. Bij aankomst breng je de eerste nacht door in de Comfort Inn dicht bij de luchthaven. Een shuttle bus van het hotel haalt ons op, zodat we kunnen ontspannen en herstellen van de vlucht. Afhankelijk van het tijdstip van onze aankomst, zal het diner worden geserveerd in het restaurant van het hotel.

Na de eerste nacht in St. Johns reizen we naar het gebied van St. Bride. Het Cape St. Mary’s Ecological Reserve is daar een ‘must see’, zelfs voor niet-vogelvrienden, want het landschap is prachtig. Cape St. Mary’s is een prachtige plek om zeevogels te bekijken – waaronder meeuwen, alken, zeekoeten, drieteenmeeuwen, Jan-van-Genten en aalscholvers die daar nestelen.

Als je vanaf 150 meter hoogte over de golven uitkijkt, is de kans groot dat je walvissen voorbij ziet komen. De Bird Rock is de meest toegankelijke zeevogelkolonie in Noord-Amerika en een van de grootste nestplaatsen van Jan-van-Genten. We brengen er twee dagen door, zodat je genoeg tijd hebt om de kliffen te verkennen en de dagelijkse activiteiten van de zeevogels te bekijken.

Na St. Brides reizen we door naar de Iceberg Alley. De eerste stop is Bonavista, waar we 3 nachten doorbrengen in The Harbour Quarters Inn. Dit hotel is gelegen in een historisch gebouw, welke gerund wordt door de familie Swyers, een traditionele vissersfamilie. Tijdens ons verblijf bezoeken we de dramatische kustlijn van Cape Bonavista waar de vuurtoren over de oude rotsformaties en steile kliffen uitkijkt. Hopelijk spotten we onze eerste ijsbergen en de grappige papegaaiduikers. In het Dungeon Provincial Park verkennen we meer kustlandschappen met rotsen in zee (zgn. sea stacks). Tijdens ruw weer of de getijdeverandering kunnen de golven voor een spectaculaire show op de rotsen zorgen. Halverwege de weg is The Dungeon zelf, twee zeegrotten geërodeerd door de bonkende zee. Het dak tussen de twee grotten is ingestort waardoor de rotsen de vorm van een een reusachtige schedel hebben gekregen en dat is natuurlijk een mooi fotografisch onderwerp.

Dicht bij Bonavista is onze volgende zeevogel locatie, Elliston. Dit is een zeer klein vissersdorp waar we de broedplaats van de officiële vogel van Newfoundland bezoeken: de papegaaiduiker. De locatie ligt op slechts 5 minuten loopafstand van de weg. Je ziet ze op de rotsen, maar je ziet ze zeker nog dichterbij als je genoeg ruimte voor ze laat om op de klif te landen.

Dag 8-12
Na Bonavista rijden we verder langs de Iceberg Alley naar Twillingate. Twillingate is een eiland dat verbonden is met Newfoundland door een reeks bruggen en het staat bekend als de ijsberghoofdstad van de wereld.
Twillingate is een van de beste locaties van Newfoundland om deze natuurlijke giganten te bewonderen. Afhankelijk van het weer kunnen de ijsbergen zeer dicht bij het land gezien worden. Maar geen zorgen, we maken (als het weer het toe laat) een boottocht. Op deze manier kun je ze heel erg dichtbij fotograferen. Zorg ervoor dat je je groothoeklens meeneemt om deze oude en indrukwekkende ijzige reuzen in je beeld te krijgen.

Per jaar verschilt het aantal ijsbergen dat voorbij drijft, evenals hun maten en vormen, het is immers natuur. Zelfs voor de lokale bevolking blijft het ijsbergseizoen een spannende en fantastische ervaring. Hoewel de ijsbergen het belangrijkste onderwerp vormen in dit gebied, zijn er voldoende andere fotografische thema’s die we verkennen. Denk daarbij aan de ‘sea stacks’ en met mooi weer fantastische zonsondergangen. En natuurlijk bezoeken we de pittoreske ‘outports’.

Na ons verblijf van 3 nachten in de de Alphabet Fleet Inn nemen we afscheid van dit prachtige gebied en rijden we terug naar St. John’s. Het is geen straf om in Newfoundland op de snelweg te rijden. Er zijn mooie uitzichten en je kunt ontspannen het inmiddels bekende landschap aan je voorbij zien rollen. Bij aankomst in St. John’s brengen we de laatste nacht door in het Comfort Inn bij de luchthaven, voordat we afscheid nemen.

Als je naar huis vliegt, zal dat met prachtige herinneringen en foto’s zijn van ongetwijfeld een geweldige fotografie ervaring in Newfoundland.

Fotoreis Newfoundland - Canada - ©Kristel Schneider

lokaal vervoer
We maken gebruik van één of twee grote Chevrolet Suburbans. Let op, er geldt wel een bagagebeperking: per persoon maximaal 1 reistas (liever geen hardschalen koffer) en 1 stuk handbagage (bijv. fototas).

zwaarte reis
Tijdens de fotoreis maken we enkele eenvoudige wandelingen om op bijzondere fotolocaties te komen. Deze wandelingen vinden in de omgeving van de auto plaats en kunnen in eigen tempo al fotograferend worden gelopen.

aanvullende informatie
In verband met uitstaande opties/reserveringen moet uiterlijk 14 april 2019 bekend zijn of het minimum aantal deelnemers is behaald. Zodra 5 deelnemers geboekt hebben, kun je het vliegticket (of ander vervoer) regelen. Hierover informeren we je.

Feedback deelnemers

Marianne

“Wederom een fijne reis gehad met Nordic Vision. Kristel Schneider had het al gezegd, Newfoundland is grillig ook wat weer betreft en dat hebben we ook gehad. Van tegen het vriespunt tot tegen de 30 graden maar dan heb je ook meer fotografie mogelijkheden. Ben met prachtig fotoplaatjes thuisgekomen waar ik met een glimlach naar kijk. Kristel en Charles dank voor de goede begeleiding.”

Ron

“Ik heb een prima reis gehad, Kristel en Charles zijn gewoon goed in de  begeleiding en ze zijn er als je ze nodig hebt. De fotobesprekingen van Kristel zijn “superbe” om het op zijn Frans te zeggen. Prima hotels. Leuke reis met afwisselende en uitdagende onderwerpen, goed georganiseerd en prima begeleiding.”

Pieter & Albertine

“Ik heb een hele goede vakantie gehad. Kristel had de reis goed georganiseerd. Complimenten. Probleem bij Newfoundland is dat je het weer niet in de hand hebt. Vandaag is het mooi weer en morgen stormt het of is het mistig. Betekent dat je onder moeilijke omstandigheden toch mooie foto’s kunt maken. Zelfs misschien beter dan alleen met zon.”

Reiscode:FLCn0619
Vertrek13-06-2019
Terugkomst24-06-2019
Beschikbare plaatsen8
VertrekgarantieNee
Prijs€ 3325

De begeleidend fotograaf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief