Ga mee naar Iceberg Alley!

Fotoreis Newfoundland – Canada

  • Fotografeer Iceberg Alley: voorbij drijvende ijsbergen
  • Ruige kusten en indrukwekkende kliffen
  • Jan-van-Genten, papegaaiduikers en vele andere zeevogels
  • Fotogenieke vissersplaatsjes en oude vuurtorens
  • Een fotoreis voor liefhebbers van landschaps- en vogelfotografie
  • Zeer kleine groep, maximaal 5 deelnemers!
  • Volpension verblijf

“Newfoundland, een fotografenparadijs met ruige kustlijnen, ongetemde wildernis en een rijke maritieme geschiedenis. Ga met Kristel Schneider op een adembenemende twaalfdaagse fotoreis door één van de oudste nederzettingen van Noord-Amerika en fotografeer ijsbergen, zeevogels en schilderachtige vissersdorpen.”

fotoreis Newfoundland - Canada - ©Kristel Schneider

Newfoundland is samen met Labrador onderdeel van de meest oostelijke provincie van Canada en het is gelegen in de Atlantische regio. Het is een relatief onbekende bestemming voor Europese fotografen, maar het biedt adembenemende landschappen met een prachtige kustlijn van oude rotsformaties en steile kliffen. Dit is een van de beste plaatsen ter wereld om van dichtbij ijsbergen te zien. Tevens vind je er talrijke baaien met daarin kleine gemeenschappen, de zogenaamde “out-ports” en oude vuurtorens. Hoewel tijdens deze reis de focus op landschapsfotografie ligt, met uiteraard de overweldigende Iceberg Alley in het bijzonder, komen ook de liefhebbers van wildlife fotografie aan hun trekken.De oeroude ijsbergen die bij de ijskap in Baffin Island en Groenland afbreken, drijven uiteindelijk langzaam langs de ijsberghoofdstad Twillingate. Hier kun je ze o.a. vanaf de kust fotograferen.

Newfoundland biedt de meest toegankelijke en spectaculaire zeevogelkolonie van Noord-Amerika, waar je kan genieten van duizenden Jan-van-Genten en evenzoveel grappige papegaaiduikers. Boven het gebied vliegen ongeveer 35 miljoen zeevogels en daarom worden Newfoundland en Labrador samen ook wel de ‘zeevogelhoofdstad’ van Noord-Amerika genoemd. Daarnaast herbergt Newfoundland ook de grootste migrerende populatie bultruggen in de wereld, dus de kans is groot dat je deze dieren vanaf de kust kunt zien. En wie weet ontmoeten we tijdens de reis ook nog wel een eland of kudde kariboes.

Kortom, we bieden je veel mogelijkheden om tot prachtig fotowerk te komen. Daarnaast streven we ernaar om minstens twee fotobesprekingen te organiseren, waarbij je het werk van de anderen ziet en een indruk krijgt van hoe zij Newfoundland vertalen in composities. We concentreren ons op het creëren van effectieve composities (wat werkt, wat werkt niet) en leren hoe je anders kunt kijken (en hoe je oog voor detail kunt ontwikkelen).

Fotoreis Newfoundland - Canada - ©Kristel Schneider

begeleiding

Begeleidend fotograaf Kristel woont sinds 2009 in de Auvergne in Frankrijk en het reizen zit in haar bloed. Na vele landen (van Azië tot Scandinavië en de VS), heeft ze 15 jaar geleden voor het eerst Newfoundland verkend en werd ze verliefd op de wildernis, de pure natuur en manier van leven van de Newfoundlanders.
Fotografie is voor haar meer dan alleen een passie, het is een manier van leven en de beste manier om zich meer creatief uit te drukken. Ze heeft oog voor detail en werkt vaak met intieme composities. Tijdens deze reis deelt ze haar liefde voor het eiland met je en zorgt ze voor professionele begeleiding in het veld.

Fotogalerij Kristel Schneider

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FLCn0620
Vertrek11-06-2020
Terugkomst22-06-2020
VertrekgarantieNee
Prijs€ 3425
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief