Creatieve fotografie aan Chinese kust

Fotoreis Xiapu (verlenging) – China

 • Toplocaties bij de ‘mud-flats’ van Xiapu
 • Uitdagende en creatieve fotografische mogelijkheden
 • Optionele verlenging na de fotoreis Binnen-Mongolië, maar ook los te boeken
 • Ga op pad met fotograaf en gepassioneerd Chinaliefhebber Charles Borsboom
 • Volpension

Fotoreis Xiapu - China - ©Charles Borsboom

 • De Xiapu regio is een relatief onbekende maar buitengewoon interessante bestemming voor liefhebbers van landschapsfotografie. Xiapu-town is de grootste stad in de regio, waar amper Westerse toeristen komen. Het is een goede uitvalsbasis waar vandaan we de vele stranden, de vissersdorpjes en andere locaties die verspreid liggen in dit grootste mudflat (wadplaten) gebied van China bezoeken.
  De lokale bevolking houdt zich vrijwel uitsluitend bezig met het vangen van vis, het kweken van oesters, zeewier en kelp. De schier eindeloze velden met tienduizenden bamboestokken, visnetten en vele scheepjes leveren een spectaculair en wisselend schouwspel op. Zonsopkomsten en zonsondergangen, het opkomen en afgaan van het getij, de activiteiten op het strand in combinatie met die tienduizenden palen, vissersboten en netten vormen tezamen een bijzondere fotografische uitdaging.

  Dit unieke (getijde)kustlandschap is een fotografisch paradijs. Het zal duidelijk zijn dat we hier fotograferen met de getijdentabel in de hand. Onze chauffeur is hier geboren en getogen en weet alles van het gebied. De minibus en de chauffeur zijn de hele dag voor ons beschikbaar. Het (zee)landschap is eigenlijk onder alle omstandigheden interessant, maar hoog of laag tij levert een totaal ander landschap op.

  Fotoreis Xiapu - China - ©Charles Borsboom

 • begeleiding
  Fotograaf Charles Borsboom begeleidt je tijdens de reis in je creatieve en eventueel technische vaardigheden. Ook zal hij naar gelang de behoeftes tijdens een aantal beeldbesprekingen ingaan op het nabewerken van foto’s met Adobe Lightroom en Nik plug-ins, zodat je foto’s nog beter tot hun recht komen.

Fotogalerij Charles Borsboom

Fotogalerij Deelnemers

Reiscode:FLCx0523
Vertrek29-05-2023
Terugkomst04-06-2023
Beschikbare plaatsen7
VertrekgarantieNee
Prijs€ 1650

De begeleidend fotograaf

Charles Borsboom

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief