• ©Charles Borsboom - Yangshuo

Combinatie van natuur en cultuur in het Karstgebergte

Fotoreis Yangshuo (verlenging) – China

  • Fotografeer en ontspan in het groene Yangshuo
  • Geniet van het bijzondere Stone Village
  • Beleef de Liu San Jie Light Show
  • Verlenging van de fotoreis Binnen-Mongolië, vanaf Beijing
  • Fotoreis onder leiding van fotograaf Charles Borsboom
  • Op basis van logies en ontbijt

Een levendig platteland met rijstvelden, oude dorpjes, rivierenlandschap en het boerenleven daaromheen te midden van het Karstgebergte met hun zo karakteristieke vormen, dat is Yangshuo. Niet alleen mogelijkheden voor natuurfotografie maar ook het bekijken en fotograferen van het dagelijks leven op het platteland maken deze reis interessant. Alle locaties liggen relatief dicht bij elkaar, waardoor er geen lange reisdagen zijn. Er is tijd om te relaxen en het Chinese leven te fotograferen in een prachtige omgeving. Deze fotoreis biedt je de gelegenheid je verblijf na Binnen-Mongolië te verlengen en daarmee tot een verdere kennismaking met China.

Het karstgebied is in de hele wereld beroemd en Yangshuo ligt er midden in. De kans is groot dat ieder die weleens een foto of schildering van ‘Chinese bergen’ heeft gezien, een plaatje van het Karstgebergte van Yangshuo zag. De zo karakteristieke kalkstenen pieken zijn overal en zover het oog reikt.  Karst ontstaat door erosie van weer, wind en water. Het is er dan ook zeer groen en tijdens de regentijd valt er nogal wat water. Dat alles geeft de omgeving de vormen die het heeft en het geeft jou de gelegenheid tot bijzondere landschapsfotografie.

Yangshuo is meer dan 1000 jaar oud en werd reeds bevolkt tijdens de Jin-dynastie (265-420AD). Het is populair bij toeristen, maar nog steeds een relaxte stad. Even buiten Yangshuo waar wij ons hotel hebben, zijn de meeste toeristen weg en heb je volop mogelijkheden voor fotograferen en ontspannen. Niet alleen het landschap nodigt uit de camera te pakken, maar zeker ook de vele dorpjes met het Chinese plattelandsleven.

Fotoreis Yangshuo - ©Charles Borsboom

De levendige streekmarkt in Fuli staat zeker op het programma. Markten zijn altijd leuk, maar in China is het een speciale belevenis. Van heinde en ver komen de Chinezen zelf naar deze grotendeels openluchtmarkt. Ook besteden we een dag in Stone Village ofwel Shitoucheng. Dit deels verlaten stadje dateert van de Qing dynasty en ligt in een prachtig gebied, omgeven door zandstenen- en karstbergen. We bekijken eerst de zogenaamde ‘new town’. Het fotogenieke deel van het gebied ligt echter in ‘old stone village’. We lopen via een oud stenen pad omhoog om in het compleet verlaten dorpje te komen. Alle huisjes en ruïnes hier zijn gebouwd door platte stenen te stapelen tot muren. Doordat er amper mensen komen heeft de natuur het dorpje overgenomen en tot een prachtige ghost town gemaakt. Tegen de avond verlaten we Stone Village en nemen we de oude weg richting Putau. We hopen op een mooie zonsondergang, want die kan hier echt spectaculair zijn. Nadat de zon is verdwenen rijden we terug naar Yangshuo.

Rondom het hotel verkennen we de directe omgeving te voet of per fiets. De natuur, de mensen, het lokale leven, alles is anders dan wij gewend zijn en er zijn dan ook onderwerpen te over om te fotograferen.

Karstgebergte Yangshuo - ©Charles Borsboom

Op een van de avonden bezoeken we de Liu San Jie Light Show. Een spectaculaire show op de Li-rivier waarin meer dan 500 lokale vissers en inwoners meedoen. De choreografie is van Zhang Yimou, bekend van veel Chinese films en de ontwerper van de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2008. Het is een geweldige fotografische uitdaging om dit fraaie lichtspektakel vast te leggen.
Na de gedane arbeid van de afgelopen weken kun je een vrije dag gebruiken om te relaxen, zelf te gaan fietsen of lopen, of naar het stadje Yangshuo te gaan. Als je wilt kun je een tochtje maken met een bamboeraft.
Ervaar de stilte en rust van het platteland waar het gewone Chinese leven moeiteloos samengaat met het toerisme in deze populaire, maar bijzondere streek.

Begeleiding
Fotograaf Charles Borsboom heeft 1 jaar in Yangshuo gewoond en kent het gebied op zijn duimpje. Hij begeleidt je tijdens de reis in je creatieve en eventueel technische vaardigheden. Ook zal hij tijdens een aantal beeldbesprekingen ingaan op het nabewerken van foto’s met Adobe Lightroom en Nik plugins, zodat je foto’s nog beter tot hun recht komen.

Reiscode:FHC1018V
Vertrek22-10-2018
Terugkomst29-10-2018
VertrekgarantieJa
Prijs€ 1599
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Charles Borsboom

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief