• ©Charles Borsboom - Yangshuo

Combinatie van natuur en cultuur in het Karstgebergte

Fotoreis Yangshuo (verlenging) – China

Algemeen
 • Fotografeer en ontspan in het groene Yangshuo
 • Geniet van het bijzondere Stone Village
 • Beleef de Liu San Jie Light Show
 • Verlenging van de fotoreis Binnen-Mongolië, vanaf Beijing
 • Fotoreis onder leiding van fotograaf Charles Borsboom
 • Op basis van logies en ontbijt

Een levendig platteland met rijstvelden, oude dorpjes, rivierenlandschap en het boerenleven daaromheen te midden van het Karstgebergte met hun zo karakteristieke vormen, dat is Yangshuo. Niet alleen mogelijkheden voor natuurfotografie maar ook het bekijken en fotograferen van het dagelijks leven op het platteland maken deze reis interessant. Alle locaties liggen relatief dicht bij elkaar, waardoor er geen lange reisdagen zijn. Er is tijd om te relaxen en het Chinese leven te fotograferen in een prachtige omgeving. Deze fotoreis biedt je de gelegenheid je verblijf na Binnen-Mongolië te verlengen en daarmee tot een verdere kennismaking met China.

Het karstgebied is in de hele wereld beroemd en Yangshuo ligt er midden in. De kans is groot dat ieder die weleens een foto of schildering van ‘Chinese bergen’ heeft gezien, een plaatje van het Karstgebergte van Yangshuo zag. De zo karakteristieke kalkstenen pieken zijn overal en zover het oog reikt.  Karst ontstaat door erosie van weer, wind en water. Het is er dan ook zeer groen en tijdens de regentijd valt er nogal wat water. Dat alles geeft de omgeving de vormen die het heeft en het geeft jou de gelegenheid tot bijzondere landschapsfotografie.

Yangshuo is meer dan 1000 jaar oud en werd reeds bevolkt tijdens de Jin-dynastie (265-420AD). Het is populair bij toeristen, maar nog steeds een relaxte stad. Even buiten Yangshuo waar wij ons hotel hebben, zijn de meeste toeristen weg en heb je volop mogelijkheden voor fotograferen en ontspannen. Niet alleen het landschap nodigt uit de camera te pakken, maar zeker ook de vele dorpjes met het Chinese plattelandsleven.

Fotoreis Yangshuo - ©Charles Borsboom

De levendige streekmarkt in Fuli staat zeker op het programma. Markten zijn altijd leuk, maar in China is het een speciale belevenis. Van heinde en ver komen de Chinezen zelf naar deze grotendeels openluchtmarkt. Ook besteden we een dag in Stone Village ofwel Shitoucheng. Dit deels verlaten stadje dateert van de Qing dynasty en ligt in een prachtig gebied, omgeven door zandstenen- en karstbergen. We bekijken eerst de zogenaamde ‘new town’. Het fotogenieke deel van het gebied ligt echter in ‘old stone village’. We lopen via een oud stenen pad omhoog om in het compleet verlaten dorpje te komen. Alle huisjes en ruïnes hier zijn gebouwd door platte stenen te stapelen tot muren. Doordat er amper mensen komen heeft de natuur het dorpje overgenomen en tot een prachtige ghost town gemaakt. Tegen de avond verlaten we Stone Village en nemen we de oude weg richting Putau. We hopen op een mooie zonsondergang, want die kan hier echt spectaculair zijn. Nadat de zon is verdwenen rijden we terug naar Yangshuo.

Rondom het hotel verkennen we de directe omgeving te voet of per fiets. De natuur, de mensen, het lokale leven, alles is anders dan wij gewend zijn en er zijn dan ook onderwerpen te over om te fotograferen.

Karstgebergte Yangshuo - ©Charles Borsboom

Op een van de avonden bezoeken we de Liu San Jie Light Show. Een spectaculaire show op de Li-rivier waarin meer dan 500 lokale vissers en inwoners meedoen. De choreografie is van Zhang Yimou, bekend van veel Chinese films en de ontwerper van de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2008. Het is een geweldige fotografische uitdaging om dit fraaie lichtspektakel vast te leggen.
Na de gedane arbeid van de afgelopen weken kun je een vrije dag gebruiken om te relaxen, zelf te gaan fietsen of lopen, of naar het stadje Yangshuo te gaan. Als je wilt kun je een tochtje maken met een bamboeraft.
Ervaar de stilte en rust van het platteland waar het gewone Chinese leven moeiteloos samengaat met het toerisme in deze populaire, maar bijzondere streek.

Begeleiding
Fotograaf Charles Borsboom heeft 1 jaar in Yangshuo gewoond en kent het gebied op zijn duimpje. Hij begeleidt je tijdens de reis in je creatieve en eventueel technische vaardigheden. Ook zal hij tijdens een aantal beeldbesprekingen ingaan op het nabewerken van foto’s met Adobe Lightroom en Nik plugins, zodat je foto’s nog beter tot hun recht komen.

Reisdetails

prijsinformatie
De reissom is op basis van een gedeelde 2-persoonskamer.
Toeslag voor een 1-persoonskamer is €100,-.
Deze reissom geldt voor de verlenging na Binnen-Mongolië. Wil je deze reis los boeken neem dan contact met ons op.

inbegrepen

 • fotobegeleiding door fotograaf Charles Borsboom
 • alle accommodaties op basis van logies+ontbijt
 • retourvlucht Beijing – Guilin
 • lokale vervoer bij geplande activiteiten volgens de reisbeschrijving
 • entreebewijzen
 • alle activiteiten zoals beschreven (tenzij vermeld als optioneel)

niet inbegrepen

 • alle lokale vervoer, entrees, eten en drinken tijdens de vrije dag
 • alle lunch- en dinerkosten
 • visum- en paspoortkosten
 • eventuele vaccinaties (check bij je GGD of de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam)
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht)

aantal deelnemers
minimaal 5 – maximaal 7 (internationale groep mogelijk)

Praktisch

accommodatie
Je verblijft net buiten Yangshuo in Hotel Outside Inn. Het hotel bevindt zich in een dorpje ca. 5 km buiten het drukke en toeristische Yangshuo, te midden van de bekende karstbergen, rijstvelden en bamboes. Het hotel bestaat uit gerenoveerde traditionele huisjes met een prachtige tuin en theehuis waar het goed toeven is na onze inspanningen in Binnen-Mongolië.

programma

Dag 1
We vliegen vanuit Beijing naar Guilin, waar een busje klaar staat dat ons naar Yangshuo brengt. Na het inchecken in het hotel maken we een eerste verkenning van de omgeving. ’s Avonds bespreken we kort de foto’s van de dag en we delen vast enkele tips en trucs voor de dag van morgen.

Fotoreis Yangshuo - ©Charles Borsboom

Dag 2 – 6
We hebben alle tijd om verschillende fotografische locaties te bezoeken. Op het programma staan o.a. de streekmarkt in Fuli en het verlaten stadje Stone Village. En met wat geluk krijg je een prachtige zonsondergang bij Putau.

Op een van de avonden bezoeken we de Liu San Jie Light Show, bekend van de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2008. Het is een geweldige fotografische uitdaging om dit fraaie lichtspektakel vast te leggen.
Tijdens de week plannen we een vrije dag in, waarbij je alleen of met enkele reisgenoten op pad kunt gaan.

Dag 7
Vandaag vlieg je vanaf Guilin weer terug naar Beijing.

Dag 8
Het einde van deze Chinareis. Je vliegt weer terug naar Nederland.

lokaal vervoer
Lokaal maken we gebruik van gehuurde busjes met chauffeur en taxi’s. Je kunt eventueel op de vrije dag een fiets huren en op pad gaan.

zwaarte reis
In deze reis hanteren we een rustig tempo, waarbij je zelf kunt aangeven wat je wilt. Je kunt er met de fiets op uit of korte wandelingen maken. De grotere afstanden worden met minibusjes gereden.

aanvullende informatie

 • Je hebt een visum nodig voor China. Het meest eenvoudig is om dit door een bemiddelende organisatie te laten regelen. Totale kosten ongeveer €100.
 • Je paspoort moet NA terugkomst uit China nog 6 maanden geldig zijn.
 • De lunches en diners zijn niet inbegrepen zodat de groep collectief kan bepalen waar en wanneer te gaan eten. Bovendien kun je dan ook besluiten om eens niet met de groep mee te gaan. Prijsindicatie: lunch 7 euro / diner (met drankje) 10 euro.
 • Yangshuo ligt in de subtropen en kan behoorlijk vochtig aanvoelen. Gevoelstemperaturen kunnen daardoor hoger uitvallen dan men verwacht.
 • Temperaturen in Yangshuo 2e helft oktober: 17-27 graden Celsius
 • Heb je interesse om deze reis los te boeken (dus niet als verlenging van de fotoreis Binnen-Mongolië), neem dan contact met ons op voor een prijsopgave.
Feedback deelnemers

Nana

“I will have to say that the Yangshuo trip is fabulous and I am glad I went. Over the past week, I really enjoyed myself and I have enjoyed the company of everyone in the group.”

Theo en Nellie (combinatie met Yellow Mountains)

“We hebben ontzettend genoten van onze reis naar China. Voor ons was het extra spannend, omdat we nog nooit van ons leven met een georganiseerde reis zijn meegegaan. We hadden al leuke verhalen gehoord over Nordic Vision van andere leden van onze fotoclub, die met jullie op pad zijn geweest. Onze verwachtingen zijn meer dan waargemaakt en we zullen dan ook zeker met veel enthousiasme over onze reis en Nordic Vision vertellen.
Hoewel Nordic Vision het accent heeft liggen op natuurreizen leent China zich naar onze mening prima voor een combinatie met architectuur, cultuur, festiviteiten, e.d. We waren dan ook blij met de door Charles en Yvonne uitgezette reis, waarbij een combinatie gemaakt was van verschillende elementen. De reis was prima verzorgd en wat dat betreft geen op- of aanmerkingen. Trouwens de humor van onze reisleider of beter gezegd onze fotobegeleider vonden we heel leuk.
Tot slot: Charles en Yvonne nogmaals dank voor jullie inzet, enthousiasme en prima begeleiding tijdens onze fotoreis.”

Reiscode:FHC1018V
Vertrek22-10-2018
Terugkomst29-10-2018
Beschikbare plaatsen2
VertrekgarantieJa
Prijs€ 1599

De begeleidend fotograaf

Charles Borsboom

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief