• Sachsische Schweiz - Duitsland - fotoreis - ©Bob Luijks

Indrukwekkende rotsformaties en fantastische vergezichten

Fotoreis Sächsische Schweiz – Duitsland

Algemeen
 • Fotografeer prachtige rotsformaties en weidse vergezichten
 • Het onbekende Duitsland
 • Begeleiding door natuurfotograaf Bob Luijks
 • Korte rijafstanden
 • Volpension – 1-persoonskamer!

Ga mee naar het rijk der giganten: bizarre rotsformaties, diepe kloven en indrukwekkende vergezichten, Nationaal Park Sächsische Schweiz in het oosten van Duitsland heeft het allemaal. Nog maar door weinigen ontdekt is het er heerlijk rustig waardoor je maximaal kunt genieten van de woeste natuur.

©Bob Luijks - Sachsische Schweiz - Duitsland -fotoreis
We bezoeken verschillende hooggelegen punten die ons een indrukwekkend uitzicht bieden op prachtige rotsformaties, het dal van de Elbe en de aanwezige tafelbergen. Ook bezoeken we enkele kloven. Zonlicht is hier schaars, waardoor er een uitbundige vegetatie van mossen en korstmossen groeit.

De reis leidt ons naar enkele letterlijke en figuurlijke highlights van het gebied. Hier zijn eindeloos veel aanleidingen te vinden om de camera op te richten, van weidse panorama’s tot fijne details in de rotsen, van bruisend water met waterspreeuwen tot mysterieuze sparrenbossen. Omdat het Nationaal Park tamelijk compact is, kunnen we gemakkelijk anticiperen op de omstandigheden. Even snel terug naar die indrukwekkende locatie van enkele dagen eerder met andere omstandigheden en ander licht is geen enkel probleem.
Voor iedere locatie nemen we ruimschoots de tijd, zodat je het maximale uit je fotografie kunt halen. Willen we langer op een bepaalde locatie blijven, dan is dat geen enkel probleem. Het programma bepalen we samen.

©Bob Luijks - Sachsische Schweiz - Duitsland -fotoreis

Begeleiding
Professioneel natuurfotograaf Bob Luijks begeleidt je tijdens deze fotoreis. De afgelopen jaren bezocht Bob het gebied meermaals, op zoek naar de ultieme fotoplekjes. Bob geeft door het jaar tientallen workshops; inspiratie en doorlopende ondersteuning is gegarandeerd, ook tijdens deze fotoreis. De reis is dan ook geschikt voor iedere fotograaf, van beginnend tot gevorderd.

Reisdetails

prijsinformatie
De reissom is op basis van een 1-persoonskamer!
Er geldt geen korting voor een gedeelde kamer.

inbegrepen

 • Fotobegeleiding door natuurfotograaf Bob Luijks
 • Volpension verblijf (met uitzondering: eerste dag alleen avondmaaltijd en laatste dag alleen ontbijt)
 • Lokaal vervoer met 9-persoons busje
 • Fotobesprekingen in het hotel
 • Alle activiteiten zoals beschreven (tenzij vermeld als optioneel)
 • Deelnemersbijeenkomst vooraf

niet inbegrepen

 • heen- en terugreis naar Bad Schandau – Duitsland (vlucht Berlijn of eigen vervoer)
 • alle drankjes
 • annulerings- en reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • €15,- bijdrage garantiefonds GGTO

aantal deelnemers
minimaal 5 – maximaal 7

Praktisch

accommodatie
Je verblijft in Bio Pension Ostrauer Höhe in Bad Schandau, vlak tegen het Nationaal Park Sächsische Schweiz aan. Hier heeft iedere deelnemer een 1-persoonskamer. Het ontbijt nuttig je in het hotel en je krijgt iedere dag een lunchpakket mee voor in het park. Het diner zal dagelijks in overleg plaats vinden bij een restaurant in Bad Schandau.

programma

Dag 1
Na aankomst op het vliegveld van Dresden neemt Bob je met het busje meer naar het hotel, gelegen in het hart van de Sächsische Schweiz. Nadat iedereen zich gesetteld heeft, kunnen we genieten van een lekker diner. Hierna geeft Bob een toelichting op het programma en bespreken we de mogelijkheden van de eerste locaties die we bezoeken.

©Bob Luijks - Sachsische Schweiz - Duitsland -fotoreis

Dag 2-6
We hebben geen vast programma tijdens deze reis. Bob kent vele fotogenieke plekken en in overleg met de deelnemers komen er meerdere locaties aan bod. Het Nationaal park biedt zoveel mogelijkheden dat 6 volle dagen waarschijnlijk te kort zal zijn. De prachtige rotsformaties, het dal van de Elbe en de aanwezige tafelbergen nodigen je uit, maar ook enkele kloven waar je met mossen en korstmossen aan de slag kunt.

Het weer van de dag bepaalt het hoofddoel. Uiteraard zijn we steeds vroeg uit de veren om te genieten van het ochtendlicht. Hopelijk worden we getrakteerd op mist dat het landschap nog net even mysterieuzer maakt.

Iedere avond bespreken we de mogelijkheden van de volgende dag. Hoewel veel prachtige punten tamelijk gemakkelijk te bereiken zijn herbergt het gebied ook enkele verborgen, meer afgelegen parels. We bekijken onderling of er interesse is voor een enkel uitstapje met een grotere wandelafstand.

We hebben deze week ook enkele beeldbesprekingen, met het doel je praktische tips en feedback te geven, zodat je daar tijdens de rest van de reis je voordeel uit kunt halen.

©Bob Luijks - Sachsische Schweiz - Duitsland -fotoreis

Dag 7
Helaas is het weer tijd om afscheid van elkaar te nemen. Na een eventuele mooie zonsopkomst is het echt tijd om terug te keren naar Nederland. Eén ding weten we zeker, dit gebied laat je nooit meer los!

lokaal vervoer
Vanaf vliegveld Dresden maken we gebruik van een 9-persoons huurbus. In tegenstelling tot eerdere vermelding, is het geen eigen vervoer reis meer. Je kunt zelf kiezen of je mee vliegt naar Dresden of dat je zelf naar Bad Schandau rijdt en aansluit bij de groep. Lokaal gebruiken we dan het busje.

zwaarte reis
De meeste wandelafstanden blijven beperkt. Ondanks de korte duur gaat het regelmatig steil bergop, vaak via trappetjes. Een redelijke conditie wordt aanbevolen. Vanwege de grote, abrupte hoogteverschillen is de reis niet geschikt voor mensen met serieuze hoogtevrees.

aanvullende informatie
In verband met uitstaande opties/reserveringen moet uiterlijk 1 september 2018 bekend zijn of het minimum aantal deelnemers is behaald.

Feedback deelnemers

Hans

“Onder de bezielende leiding van Bob Luijks is dit een geweldige ervaring geweest. Ik zou zeggen, een aanrader voor een ieder die ook een beetje avontuurlijk is ingesteld. Het is een geweldig natuurgebied !! De verzorging van de reis was uitstekend!”

Reiscode:FHDs1018
Vertrek21-10-2018
Terugkomst27-10-2018
Beschikbare plaatsen2
VertrekgarantieJa
Prijs€ 1399

De begeleidend fotograaf

©Bob Luijks

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief