Adembenemend, onbedorven en onontdekt

Fotoreis Faeröer Eilanden

  • Fotografeer deze onbekende parel in de Noord-Atlantische oceaan
  • Spectaculaire en uitdagende landschappen
  • Vier seizoenen in een dag
  • Ook voor liefhebbers van minilandschappen en details
  • Begeleiding door natuurfotograaf Jan Smit
  • Volpension

fotoreis Faeroer - ©Smitinbeeld

Uitgestrekte berglandschappen, continu veranderend licht en een eeuwig beukende Atlantische Oceaan, op de Faeröer eilanden is geen dag hetzelfde. Deze, qua oppervlakte te vergelijken met de provincie Utrecht, groep van 18 prachtige, ruige en rotsachtige eilanden van vulkanische oorsprong is door National Geographic Traveler in 2015 verkozen tot de beste eilandbestemming in de wereld. De ligging midden in de oceaan tussen Noorwegen, Schotland en IJsland maakt dat het weer, en daarmee het licht, veelal van minuut tot minuut verandert. Voor fotografen dus een prachtige en boeiende omgeving.

De Faeröer vormen een walhalla en tegelijkertijd uitdaging voor de liefhebbers van landschaps- en natuurfotografie. Onder leiding van natuurfotograaf Jan Smit kun je deze op alle fronten bijzondere eilandengroep ontdekken en fotograferen.
Gedurende de week zijn er vele toplocaties die we bezoeken, waarbij we ons richten op een aantal van de 18 eilanden. We zijn flexibel in ons programma omdat het weer op de eilanden per gebied zeer kan verschillen. Uiteraard fotograferen we de bekende waterval bij Gásadalur en gaan we uitgebreid aan de slag op het strand bij Tjørnuvík met uitzicht op de rotsen Risin en Kellingin in zee. Het strand biedt echter meer dan alleen groots landschap. Bij eb zijn er allerlei structuren in het zand te vinden, alsmede achtergebleven waterplanten. Ook bij ons ‘eigen’ dorp Gjógv is veel te fotograferen, zoals prachtige landschappen, mooie kleuren en vele vogels zoals eider en met wat geluk al de eerste papegaaiduikers.

De afstanden naar de verste fotolocaties zijn, uiteraard ook een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden, bijna nooit langer dan een uur rijden. Ook dicht bij onze accommodatie zijn voldoende fotografische mogelijkheden waar we eenvoudig naar terug kunnen keren om nog eens met ander licht of na een fotobespreking aan nieuwe beelden te werken.

begeleiding
Natuurfotograaf Jan Smit begeleidt deze unieke fotoreis, waarbij ruimte is voor zowel landschaps- macro- als vogelfotografie. Jan heeft, door zijn reizen naar het hoge noorden, veel ervaring met het fotograferen van de landschappen en wildlife van het Arctisch gebied. Bovendien is hij uiterst geduldig bij het begeleiden van jouw fotografische ontwikkeling.

fotoreis Faeroer - ©Smitinbeeld

Fotogalerij Smitinbeeld

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FLFa0422
Vertrek15-04-2022
Terugkomst21-04-2022
VertrekgarantieJa
Prijs€ 2170
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Jan Smit - ©Smitinbeeld

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief