Verdieping van je landschapsfotografie

Fotoworkshop Midweek Texel

  • Fotografeer op het prachtige Waddeneiland Texel
  • Verdieping in minder bekende technieken, zoals focusstacking bij landschapsfotografie.
  • Landschaps-, macro- en nachtfotografie
  • Leer je onderwerp en compositie zien
  • Duinen, strand, wadden, mooie zonsopkomsten en prachtige luchten 
  • Veel ruimte voor persoonlijke begeleiding
  • Begeleiding door natuurfotografen Jan Smit en Charles Borsboom
  • Corona-proof en standaard 1-persoonskamer
  • Volpension

Texel is fotografisch enorm veelzijdig en in deze nieuwe corona-proof workshop bieden we je daar een intensief, maar vooral leuk en leerzaam programma aan. In augustus zijn de dagen nog lang en is er tijdens de ochtend, namiddag en avond volop prachtig licht. Dit licht zullen we zoveel mogelijk benutten. In november zijn de dagen korter, maar is er kans op spectaculaire luchten en omstandigheden.
Overdag besteden we onze tijd aan bijvoorbeeld uitleg over technieken als focusstacking bij landschapsfotografie, beeldbewerking, het zien van onderwerpen of composities, Lightroom/Photoshop/Nik plugins en staan we open voor vragen en/of wensen. Deze kunnen bij inschrijving worden aangegeven. Kortom een midweek die bol staat van de fotografie.

Fotoworkshop Midweek Texel - ©Smitinbeeld

Uiteraard bezoeken we uitgebreid de fotografisch meest aantrekkelijke gebieden zoals bijvoorbeeld de Horsduinen, een grote strandvlakte met verschillende stadia van duinvorming, maar ook de geweldige Waddenkust, de Slufter en nog enkele andere gebieden. In augustus is ook de periode dat de heide in bloei staat. Texel heeft daar genoeg van en hier besteden we ook zeker aandacht aan. In november maken we gebruik van de mogelijk wat ruigere omstandigheden om unieke beelden te creëren.

We besteden veel tijd aan de landschapsfotografie. Mooie of bijzondere landschappen zijn op Texel nooit ver. Compositie, gebruik van filters, scherptediepte, belichting, alles komt aan bod. Naast landschapsfotografie zijn er genoeg onderwerpen te vinden voor macrofotografie op het strand, in de duinen of in de heide.
Ook voor nachtfotografie is Texel een goede plek. We gaan hier in theorie en praktijk mee aan de slag. Wie weet zijn de omstandigheden goed om de Melkweg te fotograferen.

We willen bij deze workshop stilstaan bij wat minder bekende technieken en zullen daar zowel in het veld als achter de computer bij stilstaan. Jan en Charles zijn Benro Ambassadeurs en hebben een hele voorraad filters en aanverwante artikelen te leen. Iedereen kan dus naar hartenlust experimenteren met deze filters.

Met behulp van het programma Lightroom belichten we vervolgens specifieke zaken omtrent het verwerken van RAW-bestanden. Tijdens de workshop ontwikkel je een goed werkbare workflow.

Deze workshop is geschikt voor iedereen, maar wellicht minder voor echte beginners. Het instellen van je camera en zaken als de belichtingsdriehoek moeten eigenlijk wel bekend zijn. In de workshop gaan we meer in op het componeren van je beeld, dan de techniek die er achter zit. Uitzonderingen zijn de genoemde minder bekende technieken zoals focusstacking, startrails en avondfotografie. Daar gaan we uitgebreid op in, zowel in theorie als in de praktijk. Mocht je twijfelen of deze workshop voor jou geschikt is, neem dan even contact met ons op.

Fotoworkshop Texel - ©Charles Borsboom

begeleiding
Natuurfotografen Charles Borsboom en Jan Smit begeleiden deze bijzondere fotoworkshop. Ze verzorgen deze workshop ieder vanuit hun eigen fotografie achtergrond. Ze kennen alle mooie plekjes op Texel en weten wanneer je er moet zijn. De workshop biedt een verbreding van de Texel workshop in ons reguliere programma en is tegelijkertijd een mooie kans om kennis te maken met de werkwijze van Charles, Jan en Nordic Vision.

Fotogalerij Jan Smit

Fotogalerij Charles Borsboom

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:WHNt1120
Vertrek23-11-2020
Terugkomst27-11-2020
VertrekgarantieJa
Prijs€ 799
Volgeboekt
Reiscode:WWNt0321
Vertrek15-03-2021
Terugkomst19-03-2021
Beschikbare plaatsen5
VertrekgarantieNee
Prijs€ 895

De begeleidend fotografen

Jan Smit - ©Smitinbeeld
Charles Borsboom

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief