Verdieping van je landschapsfotografie

Fotoworkshop Midweek Texel

  • Fotografeer op het prachtige Waddeneiland Texel
  • Verdieping in minder bekende technieken, zoals focusstacking bij landschapsfotografie.
  • Landschaps-, macro- en nachtfotografie
  • Leer je onderwerp en compositie zien
  • Duinen, strand, wadden, mooie zonsopkomsten en prachtige luchten 
  • Veel ruimte voor persoonlijke begeleiding
  • Begeleiding door natuurfotografen Jan Smit en Charles Borsboom
  • Standaard 1-persoonskamer
  • Volpension

Texel is fotografisch enorm veelzijdig en in deze corona-proof workshop bieden we je daar een intensief, maar vooral leuk en leerzaam programma aan. We zullen ongeacht het jaargetijde het licht zoveel mogelijk benutten en hopen op spectaculaire luchten en fotografie omstandigheden.
Overdag besteden we onze tijd aan bijvoorbeeld uitleg over technieken als focusstacking bij landschapsfotografie, beeldbewerking, het zien van onderwerpen of composities, Lightroom/Photoshop/Nik plugins en staan we open voor vragen en/of wensen. Deze kunnen bij inschrijving worden aangegeven. Kortom een midweek die bol staat van de fotografie.

Fotoworkshop Midweek Texel - ©Smitinbeeld

Uiteraard bezoeken we uitgebreid de fotografisch meest aantrekkelijke gebieden zoals bijvoorbeeld de Horsduinen, een grote strandvlakte met verschillende stadia van duinvorming, maar ook de geweldige Waddenkust, de Slufter en nog enkele andere gebieden.

We besteden veel tijd aan de landschapsfotografie. Mooie of bijzondere landschappen zijn op Texel nooit ver. Compositie, gebruik van filters, scherptediepte, belichting, alles komt aan bod. Naast landschapsfotografie zijn er genoeg onderwerpen te vinden voor macrofotografie op het strand, in de duinen of in de heide.
Ook voor nachtfotografie is Texel een goede plek. We gaan hier in theorie en praktijk mee aan de slag. Wie weet zijn de omstandigheden goed om de Melkweg te fotograferen.

We willen bij deze workshop stilstaan bij wat minder bekende technieken en zullen daar zowel in het veld als achter de computer bij stilstaan. Jan en Charles zijn Benro Ambassadeurs en hebben een hele voorraad filters en aanverwante artikelen te leen. Iedereen kan dus naar hartenlust experimenteren met deze filters.

Met behulp van het programma Lightroom belichten we vervolgens specifieke zaken omtrent het verwerken van RAW-bestanden. Tijdens de workshop ontwikkel je een goed werkbare workflow.

Deze workshop is geschikt voor iedereen, maar wellicht minder voor echte beginners. Het instellen van je camera en zaken als de belichtingsdriehoek moeten eigenlijk wel bekend zijn. In de workshop gaan we meer in op het componeren van je beeld, dan de techniek die er achter zit. Uitzonderingen zijn de genoemde minder bekende technieken zoals focusstacking, startrails en avondfotografie. Daar gaan we uitgebreid op in, zowel in theorie als in de praktijk. Mocht je twijfelen of deze workshop voor jou geschikt is, neem dan even contact met ons op.

Fotoworkshop Texel - ©Charles Borsboom

begeleiding
Natuurfotografen Charles Borsboom en Jan Smit begeleiden deze bijzondere fotoworkshop. Ze verzorgen deze workshop ieder vanuit hun eigen fotografie achtergrond. Ze kennen alle mooie plekjes op Texel en weten wanneer je er moet zijn. De workshop biedt een verbreding van de Texel workshop in ons reguliere programma en is tegelijkertijd een mooie kans om kennis te maken met de werkwijze van Charles, Jan en Nordic Vision.

Fotogalerij Jan Smit

Fotogalerij Charles Borsboom

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:WHNt1023
Vertrek16-10-2023
Terugkomst20-10-2023
VertrekgarantieJa
Prijs€ 999
Volgeboekt

De begeleidend fotografen

Jan Smit - ©Smitinbeeld

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief