De grote leegte

Fotoworkshop Noord-Groningen

  • Mooie lege landschappen waar verbeelding gevraagd wordt 
  • Op fotografische ontdekking in eigen land
  • Kwelders en eindeloze akkers, op de grens van Wad en land
  • Begeleiding door natuur- en landschapsfotografen Charles Borsboom en Jan Smit
  • Coronaproof en 1-persoonskamer!

Fotoworkshop Noord-Groningen - ©Charles Borsboom

Noord-Groningen is fotografisch veelzijdig. Aan de ene kant van ‘de dijk’ liggen de kwelders van de Wadden, aan de andere kant de weidse vergezichten van de eindeloze velden en akkers. Dit alles doorkruist met vele sloten en dijkjes. De wierden (terpen) werden in een ver verleden gebouwd door onze voorouders om de voeten droog te houden.
In deze corona-proof workshop bieden we je een intensief en leerzaam programma aan. We zullen het licht zoveel mogelijk benutten en hopen op spectaculaire luchten en fotografie omstandigheden. Overdag besteden we onze tijd aan bijvoorbeeld uitleg over technieken als focusstacking bij landschapsfotografie, beeldbewerking, het zien van onderwerpen of composities, Lightroom/Photoshop/Nik plugins en staan we open voor vragen en/of wensen. Kortom een midweek in eigen land vol fotografie.
Uiteraard bezoeken we uitgebreid de fotografisch meest aantrekkelijke gebieden zoals bijvoorbeeld de Westpolder een prachtig uitgestrekt kweldergebied met een door zijn ligging unieke flora en fauna, maar ook Noordpolderzijl met de noordelijkst gelegen haven in Nederland, het Uithuizerwad met uitzicht over het schijnbaar eindeloze waddengebied en een fantastische plek om de zon te zien ondergaan, het Lauwersmeer maar ook maken we een uitstapje naar het in Friesland gelegen Moddergat.
We besteden veel tijd aan de landschapsfotografie. De ruimtes en leegtes van Noord Groningen bieden prachtige kansen het maken van doordachte en ruimtelijke beelden. Compositie, gebruik van filters, scherptediepte, belichting, alles komt aan bod. Naast landschapsfotografie zijn er genoeg onderwerpen te vinden voor macrofotografie, zoals plantjes, schelpjes, e.d.
Nachtfotografie is wellicht ook mogelijk, het gebied kent bijzonder weinig lichtvervuiling en er is deze week, bij helder weer natuurlijk, veel maanlicht waar we gebruik van kunnen maken. We gaan hier in theorie en praktijk mee aan de slag.
We willen bij deze workshop stilstaan bij wat minder bekende technieken en zullen daar zowel in het veld als achter de computer bij stilstaan. Jan en Charles zijn Benro Ambassadeurs en hebben een hele voorraad filters en aanverwante artikelen te leen. Iedereen kan dus naar hartenlust experimenteren met deze filters.
Met behulp van het programma Lightroom belichten we vervolgens specifieke zaken omtrent het verwerken van RAW-bestanden. Tijdens de workshop ontwikkel je een goed werkbare workflow.
Deze workshop is geschikt voor iedereen, maar wellicht minder voor echte beginners. Het instellen van je camera en zaken als de belichtingsdriehoek moeten eigenlijk wel bekend zijn. In de workshop gaan we meer in op het componeren van je beeld, dan de techniek die erachter zit. Uitzonderingen zijn de genoemde minder bekende technieken zoals focusstacking, startrails en avondfotografie. Daar gaan we uitgebreid op in, zowel in theorie als in de praktijk. Mocht je twijfelen of deze workshop voor jou geschikt is, neem dan even contact met ons op.

Fotoworkshop Noord-Groningen - ©Jan Smit

Begeleiding

Natuur- en landschapsfotografen Charles Borsboom en Jan Smit begeleiden deze bijzondere fotoworkshop. Ze verzorgen deze workshop ieder vanuit hun eigen fotografie achtergrond. Ze kennen de mooie fotolocaties en weten wanneer je er moet zijn. De workshop biedt een mooie kans om kennis te maken met de werkwijze van Charles, Jan en Nordic Vision.

Fotogalerij Charles Borsboom

Fotogalerij Jan Smit

Fotogalerij Deelnemers

Reiscode:WHNg1122
Vertrek07-11-2022
Terugkomst11-11-2022
Beschikbare plaatsen8
VertrekgarantieNee
Prijs€ 1045

De begeleidend fotografen

Charles Borsboom
Jan Smit - ©Smitinbeeld

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief