Ontdek het onbekende Limburg!

Fotoworkshop Noord-Limburg

  • Glooiende heideterreinen met prachtige vennen
  • Bronbeken onder machtige beuken
  • Van landschap tot macro
  • Op fotografische ontdekking in eigen land
  • Begeleiding door Limburgse fotograaf Bob Luijks

Fotoreis Noord-Limburg - ©Bob Luijks

Wie Limburg roept, denkt aan de kalkrijke heuvels in het diepe zuiden. Het noorden van Limburg is eveneens heuvelachtig, maar veel minder bekend. De afwisseling in landschappen – en daarmee in fotografische mogelijkheden – is enorm.
Een bijna 80 meter hoge stuwwal begrenst het uiterste noorden van Limburg. Op deze hoge heuvel liggen juweeltjes zoals de Mookerheide en de Sint-Jansberg. Heb je vanaf de eerste een on-Nederlands uitzicht, waan je je in de tweede in een sprookjesbos. Kraakhelder water borrelt uit de bodem op en zoekt zijn weg via smalle beekjes naar lagere gronden.

Maar Noord-Limburg heeft meer: de langste rivierduinengordel van West-Europa, de Maasduinen. Heide, stuifzand en tientallen vennen wachten om ontdekt te worden. Het reliëf is uitermate uitgesproken, zodat je steeds wisselende zichten hebt. Rond de vennen gonst het van het leven. Op de oevers groeit zonnedauw, libellen jagen boven het water en dodaarzen verstopt zich juist onder water.

Fotoreis Noord-Limburg - ©Bob Luijks

Tel bij dit alles nog de Niers en het Maasdal op en je begrijpt dat de fotografische mogelijkheden welhaast eindeloos zijn, voor liefhebbers van indrukwekkende landschappen tot fijne macrodetails.

Begeleiding

Professioneel natuurfotograaf Bob Luijks begeleidt je tijdens deze fotoreis. Bob maakt 95% van zijn foto’s binnen de provinciegrenzen van Limburg en kent de streek daardoor op zijn broekzak. Door het jaar verzorgt Bob tientallen workshops; inspiratie en doorlopende ondersteuning is gegarandeerd, ook tijdens deze workshop. De workshop is dan ook geschikt voor iedere fotograaf, van beginnend tot gevorderd, van landschaps- tot macroliefhebbers.

Fotogalerij Bob Luijks

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:WZNl0820
Vertrek28-08-2020
Terugkomst30-08-2020
Beschikbare plaatsen6
VertrekgarantieNee
Prijs€ 450

De begeleidend fotograaf

©Bob Luijks

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief