Op zoek naar de verdieping in je eigen werk

Stories from the forest

  • Hoe maak je een beeldverhaal?
  • Kom tot inspiratie in het bos
  • Workshop visuele storytelling op basis van project Borealis
  • Begeleiding door bekroond documentair fotograaf Jeroen Toirkens
  • Coronaproof, 1-persoonskamer en volpension
Wat is het toch met het bos? Zodra je een stap tussen de bomen zet, verandert er iets. De lucht wordt anders, de geluiden klinken anders. Het bos is een plek waar je je veilig kan voelen, omringd door hoge bomen, het rustgevende geruis van de bladeren, de koelte op een hete zomermiddag. Maar een bos is ook een plek die mysterieus kan zijn, angstaanjagend zelfs. Kinderen liggen wakker na het horen over donkere bossen waar bandieten zich verschuilen. Sinds onze voorvaderen uit de bomen klommen en de savanne in trokken is de mensheid gefascineerd door het bos.
Workshop Verhalen uit het bos - ©Jeroen Toirkens
Documentair fotograaf Jeroen Toirkens en journalist Jelle Brandt Corstius hebben voor hun Borealis project de bossen van het Noorden bezocht en zijn op zoek gegaan naar de verhalen en mensen in de bossen. In deze workshop neemt  Jeroen je mee naar het Nederlandse bos. Op zoek naar de verdieping in je eigen werk. We verblijven midden in de bossen op de Veluwe. In de ochtend en middag gaan we de bossen in om te fotograferen. De avonden besteden we aan het verdiepen van ons eigen fotoverhaal.
We besteden uitgebreid aandacht aan de opbouw van een goed fotoverhaal. Waar moet het aan voldoen? Aan de hand van voorbeelden bespreken we structuur, compositie, sequentie en ontwerp. Je kunt tijdens deze intensieve workshop werken aan nieuw werk in de bossen, maar het is ook goed mogelijk om een reeds bestaand project mee te nemen en daar feedback op te ontvangen. Er zal voor iedere deelnemer een één-op-één bespreek moment ingepland worden. Neem het project of portfolio mee waar je feedback op wilt ontvangen. De avonden zullen we besteden aan theorie, oefeningen en bespreken van het gemaakte werk.
De workshop is bedoeld voor de fotograaf die een verdiepingsslag wil maken in zijn of haar haar werk, of feedback wil op een specifiek aspect binnen dat werk. Het kan ook een mooie kennismaking zijn met storytelling, het zoeken naar het verhaal binnen je werk. Veel technische kennis of dure apparatuur is niet vereist, het zwaartepunt ligt bij de vertelkracht van je fotografie.
We zullen tijdens deze workshop uiteraard veel in het bos wandelen. De wandelingen variëren in lengte van ongeveer 5 tot 12 kilometer, maar zijn ook aan te passen (langer of korter) indien de groep dat gezamenlijk bepaald.

Workshop Verhalen uit het bos - ©Jeroen Toirkens

begeleiding
Documentair fotograaf Jeroen Toirkens heeft zijn sporen verdiend op het gebied van visual storytelling. Zo heeft hij met zijn boek Nomad een mooi epos gemaakt over nomadische volken. In september 2020 verschijnt zijn nieuwe boek rondom het project Borealis, waarin hij met schrijver Jelle Brandt Corstius verhalen brengt over bewoners van de boreale wouden. Dit boek is mede aanleiding voor deze bijzondere workshop.

N.B.: de foto’s die hier getoond worden, zijn afkomstig uit het project Borealis van Jeroen. Dit project vormt de basis voor deze workshop.

Fotogalerij Borealis – Jeroen Toirkens

Fotogalerij Deelnemers

Reiscode:WHNv1021
Vertrek25-10-2021
Terugkomst28-10-2021
VertrekgarantieNee
Prijs€ 985
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

©Jeroen Toirkens

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief