Op zoek naar de verdieping in je eigen werk

Stories from the island

  • Hoe maak je een eigen beeldverhaal?
  • Laat je inspireren door het mooie Terschelling
  • 4-daagse workshop Storytelling
  • Begeleiding door bekroond documentair fotograaf Jeroen Toirkens
  • Op basis van 1-persoonskamer en volpension

Laat je inspireren door het eilandgevoel van Terschelling. De zilte zee, de harde wind, de statige Brandaris, de haven en de vele kleine dorpjes.

©Jeroen Toirkens - fotoworkshop Terschelling

In deze 4-daagse workshop neemt documentair fotograaf Jeroen Toirkens je mee naar Terschelling, op zoek naar de verdieping in je eigen werk. We verblijven in hotel De Walvisvaarder, een perfecte uitvalsbasis om de verhalen van het eiland te ontdekken. In de ochtend en middag gaan we te voet of met de fiets op pad om te fotograferen. De avonden besteden we aan het verdiepen van ons eigen fotoverhaal.

We besteden uitgebreid aandacht aan de opbouw van een goed fotoverhaal. Waar moet het aan voldoen? Aan de hand van voorbeelden bespreken we structuur, compositie, sequentie en ontwerp. Je kunt tijdens deze intensieve workshop werken aan nieuw werk, maar het is ook goed mogelijk om een reeds bestaand project mee te nemen en daar feedback op te ontvangen. We plannen voor iedere deelnemer een één-op-één bespreek moment in. Neem het project of portfolio mee waar je feedback op wilt ontvangen. De avonden besteden we aan theorie, oefeningen en besprekingen van het gemaakte werk.

De workshop is bedoeld voor de fotograaf die een verdiepingsslag wil maken in zijn of haar haar werk, of feedback wil ontvangen op een specifiek aspect binnen dat werk. Het kan ook een mooie eerste kennismaking zijn met het maken van beeldverhalen. Veel technische kennis of dure apparatuur is niet vereist, het zwaartepunt ligt bij de vertelkracht van je fotografie.

We zullen tijdens deze workshop uiteraard veel over het eiland wandelen en fietsen. De wandelingen variëren in lengte van ongeveer 4 tot 8 kilometer, maar zijn ook aan te passen (langer of korter) indien de groep dat gezamenlijk bepaald.
©Jeroen Toirkens - fotoworkshop Terschelling

begeleiding
Documentair fotograaf Jeroen Toirkens heeft zijn sporen verdiend op het gebied van visual storytelling. Zo heeft hij met zijn boek Nomad een mooi epos gemaakt over nomadische volken. In september 2020 is zijn nieuwe boek rondom het project Borealis verschenen, waarin hij met schrijver Jelle Brandt Corstius verhalen brengt over bewoners van de boreale wouden.

N.B.: de foto’s die hier getoond worden, zijn afkomstig uit het project over Little Diomede en ter illustratie. Dit minuscule eiland ligt midden in de Beringstraat tussen Alaska en Siberië.

Fotogalerij Little Diomede – Jeroen Toirkens

Fotogalerij Deelnemers

Reiscode:WHNw1124
Vertrek04-11-2024
Terugkomst07-11-2024
VertrekgarantieJa
Prijs€ 1199
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

©Jeroen Toirkens

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief