Landschapsfotografie in de Belgische Ardennen

Fotoworkshop Winter in de Hoge Venen – België

  • Ontdek de winterse Ardennen
  • Voor liefhebbers van landschapsfotografie
  • Uitstekende mogelijkheden voor verstilde en grafische beelden
  • Begeleiding door natuurfotograaf Theo Bosboom
  • Volpension

Voor liefhebbers van ruige winterlandschappen is er in de Lage Landen waarschijnlijk geen betere plek te vinden dan de Hoge Venen in de Belgische Ardennen. Hier vind je op een hoogte van bijna 700 meter het ‘dak van België’. Het is het grootste natuurgebied van België en is bekend om zijn soms bijna Arctische klimaat: mede door de grotere hoogte is er in de winter een veel grotere kans op sneeuw dan bij ons in Nederland en ook de temperaturen kunnen flink laag zijn. Niet voor niets is dit ook een populair gebied voor langlaufers en skiërs.

Fotoworkshop Ardennen - ©Theo Bosboom

Landschapsfotografen kunnen zich hier uitstekend uitleven. Op de hoogvlaktes nabij Baraque Michel vind je prachtige groepjes berken en naaldbomen, die zeker in de sneeuw of onder een laag rijp heel fotogeniek zijn. Ook de kabbelende beekjes – met mogelijk bevroren watervallen – en de vele bossen in de omgeving zijn de moeite van het fotograferen waard. Bij de juiste omstandigheden is het een ideaal gebied om verstilde en grafische beelden te maken. En zelfs zonder sneeuw en ijs zijn de Hoge Venen in de winter een bezoek meer dan waard. Het landschap is er zeer uitgestrekt en de sfeer in het hoogveengebied is heel bijzonder.

De workshop is gericht op fotografen met interesse in landschapsfotografie, die willen oefenen met het maken van beelden in winterse omstandigheden in een fraai gebied. Er zal ruim aandacht worden besteed aan techniek, waaronder het juist belichten in de sneeuw en het maken van simpele maar effectieve composities. We zullen in verschillende landschapstypes aan de slag gaan (hoogvlakte, bos, riviertje), zodat de workshop een afwisselend karakter krijgt. Op zaterdagavond zullen we na het diner gezamenlijk de beelden van de eerste dag bespreken, hetgeen altijd als heel leerzaam en inspirerend wordt ervaren. Door de korte duur, de beperkte reisafstand vanaf Nederland en de relatief lage kosten, vormt de workshop voor nieuwe klanten bovendien een ideale gelegenheid om eens kennis te maken met de aanpak van Nordic Vision en met fotograaf Theo Bosboom, die de workshop zal geven.

begeleiding
Natuurfotograaf Theo Bosboom begeleidt de workshop in de Ardennen. Theo komt al vele jaren in de Hoge Venen en kent het gebied goed. In 2015 is zijn fotoboek Dromen van Wildernis uitgekomen met daarin een prachtige prijswinnende serie herfstfoto’s uit de Ardennen. Theo besteedt tijdens de workshop aandacht aan je technische vaardigheden, maar richt zich vooral op het leren kijken in het veld onder winterse omstandigheden.

Fotogalerij Theo Bosboom

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:WWB0120
Vertrek17-01-2020
Terugkomst19-01-2020
VertrekgarantieJa
Prijs€ 450
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Theo Bosboom

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief