• ©Kristel Schneider - fotoreis Dolomieten Italië

Fotografeer verborgen Franse schatten

Fotoreis Auvergne – Frankrijk

  • Beleef het pure Frankrijk
  • Ontdek de herfst, een seizoen vol met kleuren en ambiance
  • Geweldig voor liefhebbers van landschaps- en close-upfotografie
  • Prachtige valleien, vulkanen, bossen, meertjes en watervallen
  • Begeleiding door natuurfotograaf Kristel Schneider
  • Volpension

Gelegen in het hart van Frankrijk ligt de Auvergne in het centrum van het Massif Central. De regio bestaat uit vier departementen, Allier, Puy de Dôme, Cantal en Haute Loire. Auvergne is een uniek gebied met zijn eigen persoonlijkheid en natuurlijke schoonheid. Het is een ongerept gebied van bergen, vulkanen en rotsachtige kloven, met Clermont-Ferrand als hoofdstad. Het is ook een populaire vakantiebestemming van de Fransen en nog onontdekt door het massatoerisme. Dit maakt deze regio puur in ieder opzicht.

fotoreis Auvergne - ©Kristel Schneider

Deze fotoreis naar Auvergne richt zich vooral op het gebied Puy de Dôme, van de vier departementen misschien wel het meest bekende departement. Vanuit het Zuid-Westen doemt het regionale natuurpark Des Volcans d’Auvergne op, waar vulkanen in een kettingvorm, omhoog rijzen met afgeronde bergtoppen. Het is een uniek landschap met als hoogste top de Puy de Dôme, welke momenteel UNESCO kandidaat is.

Verder naar het zuiden bereik je de bergketen Sancy. Als we de skipistes achter ons laten, vinden we een ruwer ongerept natuurgebied met kleine kronkelende wegen welke je van de ene naar de andere vallei leiden.

Het oostelijke deel heeft zijn eigen park, regionaal natuurpark – Livradois Forez, nog steeds wild en bedekt met dennenbossen. De sfeer is soms mysterieus met rivieren en overal snel stromende beekjes, waarbij bomen in de opkomende mist verdwijnen. Door zijn geografische en ecologische kenmerken, heeft het een grote verscheidenheid aan natuurlijke gebieden: venen en meren, bergen heidevelden van de hoge Chaumes du Forez, beuken en dennenbossen.

Tijdens de 8 dagen verkennen we vanuit 2 accommodaties het gebied van de Sancy, gelegen in het regionale vulkaan park, en het hart van het tweede regionale natuurpark de Livradois Forez.

Je ontdekt de mooiste valleien van de Auvergne en voelt de frisse spetters bij de vele lokale watervallen en enkele vulkaanmeren.

fotoreis Auvergne - ©Kristel Schneider

begeleiding
Natuurfotograaf Kristel Schneider, een professionele fotograaf met een voorliefde voor landschaps- en natuurfotografie, deelt graag haar creatieve kijk op de prachtige Auvergne met je. Kristel woont sinds 2007 in Puy de Dôme – Auvergne en kent het gebied zeer goed door haar foto-opdrachten voor het Regionaal Natuurpark Livradois Forez, de lokale toeristenbureaus en natuurlijk, de ontwikkeling van haar persoonlijke portfolio. Ze neemt je mee naar de mooiste plekjes, met inbegrip van haar persoonlijke favorieten. Op de fotolocaties heeft ze alle aandacht voor jouw persoonlijke fotografische ontwikkeling.

Fotogalerij Kristel Schneider

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FHF1019
Vertrek21-10-2019
Terugkomst28-10-2019
Beschikbare plaatsen5
VertrekgarantieNee
Prijs€ 1499

De begeleidend fotograaf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief