Fotografeer verborgen Franse schatten

Fotoreis Auvergne – Frankrijk

  • Beleef het pure Frankrijk
  • Geweldig voor liefhebbers van landschaps- en close-upfotografie
  • Prachtige valleien, vulkanen, bossen, meertjes en watervallen
  • Begeleiding door natuurfotograaf Kristel Schneider
  • Volpension en op basis van 1-persoonskamer!

Gelegen in het hart van Frankrijk ligt de Auvergne in het centrum van het Massif Central. De regio bestaat uit vier departementen, Allier, Puy de Dôme, Cantal en Haute Loire. Auvergne is een uniek gebied met zijn eigen persoonlijkheid en natuurlijke schoonheid. Het is een ongerept gebied van bergen, vulkanen en rotsachtige kloven, met Clermont-Ferrand als hoofdstad. Het is ook een populaire vakantiebestemming van de Fransen en nog onontdekt door het massatoerisme. Dit maakt deze regio puur in ieder opzicht.

fotoreis Auvergne - ©Kristel Schneider

Deze fotoreis richt zich vooral op het gebied Puy de Dôme, misschien wel het meest bekende departement. Vanuit het Zuid-Westen doemt het regionale natuurpark Des Volcans d’Auvergne op, waar vulkanen in een kettingvorm, omhoog rijzen met afgeronde bergtoppen. Het is een uniek landschap met als hoogste top de Puy de Dôme. Sinds 2018 staat de Chaîne des Puys – faille de Limagne, op de UNESCO werelderfgoed lijst, het eerste natuurlijke werelderfgoed in Frankrijk.

We verplaatsen ons in een 9-persoonsbusje en proberen altijd terug te keren naar de ‘hoofd’ fotolocaties zodat er gelegenheid is om ook bij ander licht of ‘betere’ weersomstandigheden te werken aan nieuwe beelden. Naast de fotolocaties van het programma is er gelegenheid om in te gaan op wensen vanuit de groep en stoppen we bij fotomogelijkheden die zich spontaan voordoen.

Fotoreis Auvergne - Frankrijk - ©Kristel Schneider

begeleiding
Natuurfotograaf Kristel Schneider woont sinds 2009 in de Auvergne in Frankrijk en het reizen zit in haar bloed. Ze bezocht vele landen van Azië tot Scandinavië en Noord Amerika. Fotografie is voor haar meer dan alleen een passie, het is een manier van leven en de beste manier om zich creatief uit te drukken. Ze heeft oog voor detail en werkt vaak met intieme composities. Tijdens deze reis deelt ze haar liefde voor fotografie met je en zorgt ze voor professionele begeleiding in het veld.
Ze begeleidt sinds 2015 reizen voor Nordic Vision in o.a. de Shetland Eilanden en Estland, en ze ging meerdere keren als tweede begeleider mee naar IJsland  voor Nordic Vision.

Fotogalerij Kristel Schneider

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FHF1023
Vertrek18-10-2023
Terugkomst23-10-2023
Beschikbare plaatsen4
VertrekgarantieNee
Prijs€ 1695

De begeleidend fotograaf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief