Fotografeer ultieme kustlandschappen

Fotoreis Noord-Bretagne

  • Fotografeer het ruige en rustieke Noord-Bretagne
  • Spectaculaire roze granietkust
  • Fotogenieke kustlijnen met fabuleuze zandstranden
  • Focus op (intieme) landschapsfotografie
  • Ook voor liefhebbers van creatieve fotografie, lange sluitertijden en details
  • Begeleid door fotograaf Kristel Schneider
  • Volpension

Wild en dramatisch zijn woorden die opkomen bij Bretagne. Omarmd door de Atlantische Oceaan en het Kanaal is Noord-Bretagne nauw verbonden met zee en strand.
Langs de prachtige en gevarieerde kustlijn ontdek je eindeloze zandstranden, afgelegen baaien en ruige rotsformaties. Deze Franse kust, met smaragd kleuren water en roze graniet, biedt een scala aan mogelijkheden voor de (creatieve) natuur-en landschapsfotografen.

Fotoreis Bretagne - ©Kristel Schneider
Het is een unieke plek met pure zeelucht, waar het landschapsbeeld bijna onvoorspelbaar is door weersomstandigheden die snel kunnen veranderen. Denk hierbij aan dreigende wolkenluchten, snel veranderend licht en de wind die de golven over de stranden laat rollen en tegen de rotsformaties aanbotst.. Omstandigheden die op de vele gevarieerde zandstranden fotografische uitdagingen geven.
Samen met fotograaf Kristel Schneider kun je dit unieke deel van Frankrijk fotograferen. Tijdens deze 8-daagse reis neemt zij je mee naar fotografische locaties in het noordelijk deel van Bretagne, waar de focus ligt op kust- en strandfotografie. In het programma vind je in ieder geval de omgeving van Perros-Guirec met de inmiddels wereldberoemde granietkust (Côte de Granit Rose) met enorme roze rotsen. Uitgesleten door wind en zee geven deze rotsen een haast onwerkelijke aanblik. Sommigen zijn meer dan 20 meter hoog! Met hun respectabele leeftijd van 300 miljoen jaar vormen ze een schitterend fotografisch decor.

Verder bezoeken we het schiereiland Crozon, één van Kristel’s favoriete plekken, omdat het alles wat Bretagne te bieden heeft in een notendop is. Spectaculaire kliffen, overhangende rotsen, de blauwgroene oceaan, intieme baaien en brede zandstranden. Hier kun je je nog helemaal alleen op de wereld voelen en kun je in alle rust werken aan je (intieme) landschappen of close-up fotografie.

Fotoreis Bretagne - ©Kristel Schneider

begeleiding
Begeleidend fotograaf Kristel woont sinds 2009 in de Auvergne in Frankrijk en het reizen zit in haar bloed (vele landen van Azië tot Scandinavië en Noord-Amerika). Fotografie is voor haar meer dan alleen een passie, het is een manier van leven en de beste manier om zichzelf creatief te uiten. Ze heeft oog voor detail en werkt vaak met intieme composities. Tijdens deze reis deelt ze haar liefde voor fotografie met je en zorgt ze voor professionele begeleiding in het veld. Kristel begeleidt sinds 2015 fotoreizen voor Nordic Vision naar de Auvergne in Frankrijk, Shetland Eilanden en Estland en ze ging meerdere keren als tweede begeleider mee naar IJsland. Daarnaast werkt ze als vrijwilliger/ directielid van Nature First org., de wereldwijde alliantie van Verantwoorde Natuurfotografie.

Fotogalerij Kristel Schneider

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FLFb0424
Vertrek09-04-2024
Terugkomst16-04-2024
VertrekgarantieNee
Prijs€ 2575
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Kristel Schneider

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief