Geweldige kustlandschappen en restanten van historisch D-Day

Fotoreis Normandië – Frankrijk

  • Toplocaties voor lange sluitertijden fotografie
  • Veel creatieve mogelijkheden, zoals een minimalistische insteek
  • Grote diversiteit aan onderwerpen: natuurlijke landschappen, maar ook abstracte landschappen met vuurtorens en oesterbanken
  • Zowel zwart-wit als kleur
  • Begeleiding door fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt
  • Volpension

Deze fotoreis naar Normandië biedt geweldige mogelijkheden voor lange sluitertijdenfotografie. We bezoeken twee gebieden aan de kust, die beide zeer verschillend zijn. Er zijn mogelijkheden om met natuurlijke scènes aan de slag te gaan, zoals krijtrotskusten, maar er kan ook gewerkt worden met door de mens gemaakte onderwerpen, zoals vuurtorens, pieren en oesterbanken. Waar we ook zijn, de creatieve mogelijkheden zijn eindeloos.

Fotoreis Normandie - ©Wilco Dragt

De reis begint in het gebied rondom het plaatsje Étretat, bekend vanwege zijn krijtrotsen en het bijzondere licht. De bekendste rotspunt, Falaise d’Aval, is zeer fotogeniek en ook bij andere kunstenaars is het een locatie geweest die altijd zeer geliefd was. De beroemde Franse impressionistische kunstschilder Claude Monet bijvoorbeeld, kwam hier vaak. Ook het iets noordelijker gelegen Fécamp is een fraaie fotobestemming: naast de krijtrotsen vinden we hier een interessante vuurtoren, met veel fotografische mogelijkheden. We verblijven 3 nachten in Étretat, op korte afstand van de fotolocaties.

Het tweede gebied ligt wat zuidelijker, bij de stranden waar de landingen van D-Day in 1944 plaatsvonden. Hier gaan we onder andere op zoek naar beelden waar menselijke elementen in relatie tot de omgeving staan: restanten van D-Day (zoals de overblijfselen van een tijdelijke haven), vuurtorens, pieren. Er is ook een strook aan de kust met een oestercultuur, waar geweldige minimalistische beelden gemaakt kunnen worden. Dit is tijdens voorgaande reizen altijd één van de toplocaties geweest. En natuurlijk gaan we ook met de fraaie zandstranden aan de slag. Onze accommodatie bevindt zich in Arromanches-les-Bains, waar we 4 nachten verblijven.

Op beide locatie zijn er natuurlijk meer dan genoeg mogelijkheden om niet met lange sluitertijden te gaan fotograferen.

Beide locaties lenen zich zeer goed voor een zwart-wit benadering, maar er zijn ook geweldige kleurenbeelden te maken. Onder leiding van fotograaf Wilco Dragt besteed je ruime aandacht aan hoe je kunt leren kijken en denken in lange sluitertijden fotografie en of je hierin voor zwart-wit of voor kleur gaat.

Vanuit onze accommodaties zijn de verschillende fotolocaties zeer makkelijk te bereiken: we rijden korte afstanden en ook de wandelingen zijn kort. Die korte afstanden maken het mogelijk om meerdere keren naar dezelfde locatie te gaan, zodat we die bij verschillende omstandigheden kunnen fotograferen. Dit zorgt ook voor rust. Zo kun je werken aan het ontwikkelen van een eigen stijl en visie.

Fotoreis Normandie - ©Wilco Dragt

begeleiding
Tijdens de reis richt je je vooral op landschapsfotografie. Landschapsfotograaf Wilco Dragt begeleidt de reis; binnen de landschapsfotografie is hij een uitgesproken specialist in lange sluitertijden. In de afgelopen jaren is hij meerdere keren in het gebied geweest, in verschillende seizoenen en onder wisselende omstandigheden. Wilco kent de mooie locaties en ondersteunt je daar bij het fotograferen in het veld. Hij stimuleert je om op je eigen manier te gaan kijken. Vanuit je eigen manier van kijken, van ervaren en van beleven volgt je eigen manier van fotograferen.
Wilco is ambassadeur van Lee Filters en het voordeel hiervan is dat hij tijdens de reis de beschikking heeft over een aanzienlijke hoeveelheid filters en toebehoren, waaronder grijsfilters voor lange sluitertijden. De deelnemers aan de reis kunnen deze filters uitgebreid proberen.

Fotogalerij Wilco Dragt

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FHF1021B
Vertrek16-10-2021
Terugkomst23-10-2021
VertrekgarantieNee
Prijs€ 1640
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Wilco Dragt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief