Schoonheid van de essentie

Fotoreis Oost-Groenland

  • Groenland in optima forma
  • Fotografeer majestueuze ijsbergen
  • Grote kans op noorderlicht
  • Van walvissen tot verlaten urbexlocaties
  • Dompel jezelf onder in het arctische dorpsleven
  • Volpension in Groenland
  • Begeleiding door Charles Borsboom

Deze fotoreis is een geweldige en unieke gelegenheid om de overweldigende natuur van Oost-Groenland te ervaren en te fotograferen. Bovendien krijg je ook een inkijkje in het dagelijkse leven van de bewoners van het typisch Inuit dorpje dat we als uitvalsbasis gebruiken.
Het oosten van Groenland wordt gekenmerkt door een groot fjordengebied met steile, hoge bergen. Bij de kust vind je de zogeheten laag-arctische toendra-ecoregio. Hoewel een groot deel kale rotsen of ijs is, is ook een flink deel van de grond bedekt met mos, korstmossen en struikachtigen. De oostkust is over het water vaak moeilijk te bereiken vanwege de grote hoeveelheid ijs die de Oost-Groenlandstroom met zich meevoert. De natuur is er ruig en prachtig.

Fotoreis Oost-Groenland - ©Charles Borsboom

Oost-Groenland kent amper dorpjes en er wonen dan ook weinig mensen. Eigenlijk is het niet te vergelijken met het westelijke deel van dit gigantische eiland. Onze thuisbasis is het kleine dorpje Kuummiut dat, met zo’n 260 inwoners, het op één na grootste dorp aan de oostkust is. Kuummiut is puur, mensen wonen en werken er en toeristen zijn er niet of nauwelijks te vinden. Je vindt er geen hotels, restaurants en/of bars. Er is een schooltje, een winkel (dat werkelijk van alles verkoopt), een kerkje, een medische hulppost, een badhuis en een gemeenschapshuis. En voor noodgevallen is er nog een heliport.

Tijdens ons verblijf zal je uitgebreid kennis maken met de bevolking en na enige tijd herkennen ze ons en leren wij hen kennen. Ondanks ons relatief korte verblijf hier heb je al snel het gevoel dat je ‘erbij’ hoort. De mensen zijn authentiek, gastvrij en erg vriendelijk. Het fotograferen van het dagelijkse leven met bijbehorende portretten is dan ook geen probleem.

Om het dorp uit te komen kun je twee grofweg twee kanten op. Aan de ene kant van het dorp loop je zo de toendra op, de andere kant op ligt de zee. Tijdens deze reis zullen we dan ook veelvuldig gebruik maken van lokale vissers en hun scheepjes.

De Ammassalik fjord, waar Kuummiut aan ligt, geeft je een fantastisch zicht over het water waar altijd wel ijsbergen ronddobberen. IJsbergen zo groot als kathedralen, door water en weer gevormd tot de meest geweldige vormen en structuren. Het komt dan op je eigen fotografische creativiteit aan. En als we geluk hebben krijgen we ook walvissen van dicht(er)bij te zien.

Geografisch zit je hier precies onder de Aurora Borealis oftewel het noorderlicht. De kans is dan ook zeer aanwezig dat we een flink aantal nachten zullen worden getrakteerd op dit natuurlijke spektakel.

Seriematig werken
Het landschap van Oost-Groenland is adembenemend mooi en enorm fotogeniek. Dat leent zich natuurlijk voor geweldige landschapsfotografie. Omdat onze huisjes gewoon in het dorp staan, maken we het dorpsleven van heel nabij mee. Zo is het ook een mooie gelegenheid om je fotografie wat breder te trekken en aan een serie te gaan werken. Kies je voor een meer seriematige aanpak, dan kunnen we je daarbij uiteraard ook helpen. Gedurende de reis zullen we regelmatig de voortgang te bespreken.

Fotoreis Oost-Groenland - ©Charles Borsboom

begeleiding

Samen met professioneel fotograaf Charles Borsboom dompel je je onder in het spectaculaire landschap van Oost-Groenland.  Charles begeleidt al vele jaren fotoreizen voor Nordic Vision, veelal naar gebieden die niet (zo erg) bekend zijn. Veel van zijn reizen hebben dan ook een wat avontuurlijker karakter.
Hij heeft affiniteit met zowel natuur- en landschapsfotografie als met documentairefotografie. Zijn stijl van fotograferen kenmerkt zich door het zorgvuldig componeren van het beeld met gebruik van de lijnen, structuren, vormen en (kleur)contrasten die in de natuur te vinden zijn. Charles kan je zowel helpen bij je fotografie in het veld als tijdens de nabewerking van je beelden.
Voor deze reis wordt Charles geassisteerd door een, Nederlandstalige, begeleider die verantwoordelijk is voor de logistiek en veiligheid tijdens de reis en daarom ook bewapend is met een geweer.
Deze reis is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen.

Fotogalerij Groenland

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FHGr0924
Vertrek04-09-2024
Terugkomst14-09-2024
VertrekgarantieJa
Prijs€ 4625
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief