Ruig en uitdagend!

Fotoreis The Burren

  • Fotografeer het ruige Ierse landschap van The Burren
  • Beleef de indrukwekkende Cliffs of Moher
  • Dagtocht naar het veel bezongen Connemara
  • Keltische historie met ruïnes, dolmen en meer
  • Begeleiding door fotograaf Charles Borsboom
  • Volpension

“It is a country where there is not enough water to drown a man, wood enough to hang one, nor earth enough to bury him”

Aldus Ludlow, ooit de rechterhand van Oliver Cromwell, toen hij aankwam in The Burren, het gebied dat wij als nieuwe fotografische bestemming gekozen hebben.

The Burren (Iers voor “grote rots”) is een uniek karstlandschap waar de liefhebber van landschapsfotografie zijn/haar hart kan ophalen. Het maakt onderdeel uit van de beroemde Wild Atlantic Way, de 2500km lange kustweg langs de westkant van Ierland. Wij bewegen ons tussen de Atlantische oceaan en het harde en droge landschap dat The Burren zo uniek maakt. Naast landschappen vind je er echter veel details in de wieren en steenstructuren, dus je kunt je er ook prima vermaken met macrofotografie. En wat zou Ierland zijn zonder ruïnes? We bezoeken er een aantal die zeer de moeite van het fotograferen waard zijn.

Fotoreis The Burren - Ierland - ©Charles Borsboom

Zoals Ludlow al aangaf vind je inderdaad niet veel bomen in The Burren. Het rotsige landschap is echter opvallend vruchtbaar en er komen dan ook veel planten voor. Water is schaars in het gebied. Niet dat het er nooit regent, maar het water is binnen de kortste keren verdwenen tussen de spleten van het kalksteenplateau dat zwaar geërodeerd is in bijzondere vormen en structuren.

Een belangrijke reden voor Nordic Vision om hier naartoe te gaan is de, voor zowel voor Ierland als heel Europa, unieke landschapsstructuur van The Burren. De wereldberoemde Cliffs of Moher liggen iets zuidelijker en vormen een spectaculaire overgang van land naar zee. Hoewel een fotografische hotspot, blijft het boeiend om je eigen beeld te creëren van deze majestueuze kliffen.
En tussen al dat fraais vind je een grote hoeveelheid aan archeologische monumenten. Ruim 6000 jaar geleden leefden er al mensen op de kalkplateaus van The Burren en daar zijn nog veel restanten van te zien. Overal zie je ruïnes van kerken, kastelen en abdijen en van veel langer terug nog dolmen en steencirkels. Één van de mooiste dolmen van Ierland, de Poulnabrone, ligt als het ware om de hoek van onze accommodatie.

Alhoewel de nadruk tijdens deze fotoreis ligt op The Burren maken we ook een dagtocht naar het gebied even ten noorden ervan. Hier ligt het bekende Connemara dat met z’n bergen, stroompjes, meertjes en turfvelden een geheel ander, maar eveneens zeer fotogeniek gebied is.

Fotoreis The Burren - Ierland - ©Charles Borsboom

begeleiding
Samen met fotograaf Charles Borsboom dompel je je onder in het mooie landschap en de bijzondere geschiedenis van The Burren. Charles laat zich niet alleen graag uitdagen door landschapsfotografie, maar is zeker ook een groot liefhebber van mens en cultuur, waardoor deze fotoreis een brede oriëntatie heeft. Hij helpt je je verder te ontwikkelen als fotograaf. Tijdens een aantal beeldbesprekingen zal hij ook het nabewerken van foto’s met met name Adobe Lightroom en Nik plugins aan bod laten komen, zodat je foto’s nog beter tot hun recht komen.

Fotogalerij Charles Borsboom

Fotogalerij Deelnemers

Reiscode:FLIe0521
Vertrek28-05-2021
Terugkomst03-06-2021
Beschikbare plaatsen5
VertrekgarantieNee
Prijs€ 1660

De begeleidend fotograaf

Charles Borsboom

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief