De ultieme winterse IJsland reis!

Fotoreis Noord-IJsland

  • Ga op pad met natuurfotograaf én IJslandkenner Theo Bosboom
  • Fotografeer de spectaculaire omgeving van Myvatn in winterse omstandigheden
  • Ontdek het onbekende Noorden met zijn prachtige fjorden en verlaten lavastranden
  • Grote kans op Noorderlicht
  • Inclusief dagtocht naar de Dettifoss waterval met privé superjeep
  • 11-Daagse reis en volpension verblijf
  • Inclusief rechtstreekse retourvlucht Amsterdam – Akureyri

Terug van weggeweest, onze fotoreis naar het geweldige en winterse Noord-IJsland. Eindeloze sneeuwvlaktes, prachtige grafische landschappen, bevroren watervallen, uitgestrekte geothermische gebieden en een woeste kustlijn met veel onbekende pareltjes. In het noorden van IJsland vind je misschien wat minder toeristische trekpleisters dan in het zuiden, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de leegte, de stilte en de woestheid van het landschap. In de regel is de winter hier een stuk strenger dan in het zuiden, waardoor de kans op sneeuw en ijs behoorlijk groot is. En door de noordelijke ligging is het licht hier vaak bijzonder fraai.

Fotoreis Noord-IJsland - ©Theo Bosboom

Tijdens deze fotoreis, een wat aangepaste versie van de reis die we in het verleden meerdere keren hebben uitgevoerd, leer je in alle rust de charmes van het hoge noorden in de winter kennen. De reis wordt begeleid door IJslandkenner Theo Bosboom, die het eiland al meer dan een jaar op het eiland heeft doorgebracht. De reis is ideaal voor fotografen die graag de rust en de tijd willen nemen voor hun fotografie en voor IJsland en die niet de behoefte hebben om in korte tijd het hele eiland rond te gaan. Voor mensen die al eerder in de winter op IJsland zijn geweest, kan het een mooie nadere kennismaking en verdieping zijn. De reis vindt plaats in het eerste deel van maart 2023; het is dan normaal gesproken nog volop winter, terwijl de dagen al weer behoorlijk aan het lengen zijn en er dus veel tijd is om te fotograferen.
Twee gebieden staat centraal: (1) het gebied rondom het Myvatn meer in het noordoosten en (2) het gebied rondom Skagafjordur wat meer naar het westen ligt. Om lange autodagen te voorkomen, hebben we voor deze editie de mogelijkheid om rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Akureyri in Noord-IJsland te vliegen. We beginnen dus direct midden in het gebied waar we willen zijn en verliezen geen tijd met extra vluchten.
In het gebied rond Myvatn zijn er vele interessante foto mogelijkheden, vandaar dat we er 4 nachten zullen doorbrengen. Op het programma staan in elk geval de in de winter vaak gedeeltelijk bevroren Godafoss waterval, de geothermische velden bij Hverir en Krafla, de grillige lavaformaties bij Dimmuborgir, de woeste berglandschappen en lavavelden langs de weg richting Egilstadir en het Myvatn meer zelf. Uitsmijter en nieuw deze editie zal een dagtocht naar de krachtigste waterval van Europa zijn: Dettifoss. We gaan daar met een superjeep en gids naar toe, wat al een unieke ervaring op zichzelf zal zijn.
Als de voorspellingen goed zijn, zullen we uiteraard proberen het prachtige spektakel van het noorderlicht op een fraaie locatie te bewonderen en te fotograferen. En wie weet hebben we geluk met de vogels en krijgen we wilde zwanen, sneeuwhoenen, sneeuwgorzen, harlekijneenden en andere vogels voor de lens.

Daarna rijden we wat richting het noordwesten, waar we in Varmahlid gedurende 5 nachten ons tweede basiskamp zullen opslaan. Afhankelijk van de omstandigheden, staan hier onder meer de Kviteskur (de markante rots in zee), de woeste kust bij het Vatsnes schiereiland, de duinen met lavazand en het haventje met rekken met stokvis bij Saudarkrokur en de IJslandse paardjes die je hier overal in het fraaie landschap kunt aantreffen op het menu. Dit gebied heeft de oplettende fotograaf zeer veel te bieden en meestal zien we niet of nauwelijks andere toeristen en fotografen.

Hierna reizen we terug naar Akureyri, waar we met een gezellig diner deze fotoreis zullen afsluiten. Hier verblijven we de laatste nacht voordat we terug naar Amsterdam vliegen.

Deze reis is met name interessant voor fotografen die het leuk vinden om naast de highlights te leren kijken naar ‘het gewone’, wat in Noord-IJsland nooit gewoon zal blijken. Het uitgestrekte en lege landschap nodigt uit je verbeelding de ruimte te geven!

Fotoreis Noord-IJsland - ©Theo Bosboom

begeleiding
Deze IJslandreis staat onder leiding van fotograaf Theo Bosboom. Theo is al vele malen op IJsland geweest, waar hij zijn hart aan verpand heeft. Hij helpt je zowel in het veld als tijdens de fotobesprekingen met je fotografie. Beginnende en gevorderde fotografen kunnen onder zijn bezielende leiding vooruitgang boeken gedurende deze reis.

Natuurfotograaf Kristel Schneider zal meegaan als 2e begeleider. Zij is de afgelopen jaren meerdere keren met Theo op IJsland geweest.

Fotogalerij Theo Bosboom

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FWIn0225
Vertrek01-02-2025
Terugkomst11-02-2025
VertrekgarantieNee
Prijs€ volgt
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Theo Bosboom

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief