• ©Kristel Schneider - fotoreis Dolomieten Italië

Beleef het imposante decor van het andere Italië

Fotoreis Dolomieten – Italië

Algemeen
 • Betoverende bergketens – de ‘Stenen Kathedralen’
 • De lente, het seizoen van frisse kleuren en nieuw leven
 • Landschapsfotografie en close-up fotografie (wilde bloemen)
 • UNESCO erfgoed
 • Begeleiding door natuurfotograaf Kristel Schneider
 • Volpension

In de fotoreis Dolomieten richten we ons vooral op het hart van de Italiaanse Alpen. Frisse kleuren en nieuw leven is wat het voorjaar dan te bieden heeft. Het is het moment waarop de Dolomieten ontwaken uit de koude wintermaanden. De steile rotsachtige pieken ontdoen zich van hun witte sneeuwdeken en de puur natuurlijke kleuren, ruwe en grafische texturen komen weer te voorschijn. Voor ons als fotografen biedt dit seizoen een breed scala aan fotografische mogelijkheden om mee te experimenteren: eindeloze valleien en ruige bergruggen, turquoise gekleurde meren, diverse wilde bloemen, evenals de verschillende vormen van Dolomieten bergtoppen zijn uiterst fotogeniek.

fotoreis Dolomieten - Italië ©Kristel Schneider

Gedurende 8 dagen bezoeken we verschillende natuurparken, zoals de Ampezzo Dolomieten, de Fanes -Sennes -Brais en de Sesto / Tre Cime Dolomieten. We zien hoe het zonlicht speelt op de betoverende bergketens en zien mist verdwijnen in de dalen en over de bergtoppen. Naast enkele kleine meren ontdek je ook één van de mooiste bergmeren van Italië. Er zijn veel mogelijkheden om je te richten op typische close-up lente thema’s zoals bloeiende mossen, de Alpen vetblad, de Alpenkwastjesbloem, de zeldzame orchideeënsoort het vrouwenschoentje en vele andere wilde bloemen.
Tijdens de fotostops is iedereen vrij om zijn eigen fotografieplek te vinden. Een korte wandeling bij een meer of een stukje een pad oplopen kan er voor zorgen dat je net even een ander standpunt kunt innemen. Ook voor deelnemers die minder goed lopen zijn prachtige foto’s te maken op de locatie in de buurt van de auto.

fotoreis Dolomieten - Italië ©Kristel Schneider

begeleiding

Begeleidend fotograaf Kristel woont sinds 2009 in de Auvergne in Frankrijk. Als kind bracht ze echter iedere zomer door in San Cassiano, het hart van de Dolomieten. Ze kent de omgeving dan ook zeer goed. Haar voorliefde voor bergen en natuur is hier ontstaan en in  deze fotoreis deelt ze die liefde voor de Dolomieten graag met je. Op de verschillende locaties heeft ze alle aandacht voor jouw persoonlijke fotografische ontwikkeling.

Reisdetails

prijsinformatie
De reissom is op basis van een gedeelde 2-persoonskamer.
De toeslag voor een 1-persoonskamer is €100,-.

inbegrepen

 • fotobegeleiding door natuurfotograaf Kristel Schneider
 • accommodaties op basis van volpension (uitzondering: eerste dag alleen avondmaaltijd en laatste dag alleen ontbijt)
 • vervoer ter plaatse (vanaf vliegveld Marco polo Venetië – Italië)
 • fotobesprekingen
 • deelnemersbijeenkomst vooraf
 • alle activiteiten zoals beschreven (tenzij vermeld als optioneel)

niet inbegrepen

 • heen- en terugreis naar Italië
 • alle drankjes
 • annulerings- en reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • €15,- bijdrage garantiefonds GGTO

aantal deelnemers
minimaal 5 – maximaal 7

Praktisch

accommodatie
Je verblijft 3 nachten in Hotel Laurin in Dobbiaco en 4 nachten in het prachtig gelegen Hotel Gran Ancëi in San Cassiano. In beide gevallen hebben we mooie kamers tot onze beschikking.

fotoreis Dolomieten - Italië ©Kristel Schneider

programma

Dag 1
Kristel haalt de deelnemers die gekozen hebben voor een vlucht naar Venetië met een 9-persoonsbus op bij het lokale vliegveld Marco Polo. Vervolgens rijdt ze in ongeveer 2 1/2 uur naar het eerste hotel in de regio Dobbiaco. Na het welkomstdiner geeft Kristel een toelichting op het programma voor de rest van de dagen.

Dag 2 – 7
Alhoewel er een dagprogramma is bekijkt Kristel van dag tot dag welke locaties we bezoeken zodat we flexibel kunnen inspelen op de weersomstandigheden en de persoonlijke fotografiewensen.
De verschillende fotolocaties kun je in eigen tempo verkennen, door rond de auto aan de slag te gaan of ene klein stukje een pad op te lopen.
De eerste drie nachten verblijven we in Dobbiaco, niet ver van het Tre Cime di Laveredo park (Sexten Dolomieten) en enkele bergmeren met turquoise water. Hier kun je op een windstille dag bergreflecties vastleggen of je concentreren op details en meer abstracte fotografie.
Het tweede deel van de reis brengen we door in het hart van de Dolomieten, vanuit onze thuisbasis in de buurt van San Cassiano. Dit ligt midden in een mooie rustige vallei met uitzicht op de bergen en alpenweiden. Van daaruit bezoeken we verschillende bergpassen op verschillende hoogten, en gaan op zoek naar grafische (intieme) bergvormen, texturen, close-ups, panoramische uitzichten op de bergen en diversiteit in vegetatie. Als we geluk hebben komen we een aantal bergbewoners zoals marmotten en berggeiten tegen.

We moeten flexibel zijn omdat veel afhankelijk is van de weersomstandigheden. We verdelen de dagen in twee sessies: een korte vroege ochtendsessie (voor het ontbijt) en een langere middag/avondsessie. De resterende uren kun je gebruiken om je foto’s te selecteren en te bewerken of gewoon om even te ontspannen op het balkon, bij het zwembad, in de sauna of in de tuin.
We organiseren minimaal 2 fotobesprekingen, vooral gericht op hoe effectieve en creatieve composities te maken (wat werkt wel en wat niet) en anders te leren kijken (oog voor detail). Afhankelijk van de ervaring in de groep kan ook aandacht besteed worden aan fundamentele beeldverwerking.

Dag 8
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen. Je gaat ongetwijfeld naar huis met veel persoonlijke verhalen op je geheugenkaarten die je graag wilt delen en herinneren.

fotoreis Dolomieten - Italië ©Kristel Schneider

lokaal vervoer
Vanaf vliegveld Marco Polo rijden we met een 9-persoonsbus naar de hotels en alle fotolocaties toe. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om met eigen vervoer naar het hotel te komen en ter plaatse aan te sluiten bij de groep.

zwaarte reis
Tijdens de fotoreis maken we, in overleg met de deelnemers, enkele eenvoudige wandelingen van maximaal  40 – 60 minuten om op bijzondere fotolocaties te komen. Deze wandelingen kun je in eigen tempo en al fotograferend lopen.

aanvullende informatie
In verband met uitstaande opties/reserveringen moet uiterlijk 1 april 2017 bekend zijn of het minimum aantal deelnemers is behaald. Zodra 5 deelnemers geboekt hebben, kun je het vliegticket (of ander vervoer) regelen. Hierover informeren we je.

Feedback deelnemers

Deze reis is nieuw in 2018.

Reiscode:FLIt0618
Vertrek09-06-2018
Terugkomst16-06-2018
VertrekgarantieNee
Prijs€ 1875
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Kristel Schneider

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief