Fotoreis dicht bij huis!

Fotoreis Noord-Limburg – Nederland

Algemeen
 • Glooiende heideterreinen met prachtige vennen
 • Bronbeken onder machtige beuken
 • Van landschap tot macro
 • Op fotografische ontdekking in eigen land
 • Begeleiding door Limburgse fotograaf Bob Luijks
 • Inclusief 1-persoonskamer!

Fotoreis Noord-Limburg - ©Bob Luijks

Wie Limburg roept, denkt aan de kalkrijke heuvels in het diepe zuiden. Het noorden van Limburg is eveneens heuvelachtig, maar veel minder bekend. De afwisseling in landschappen – en daarmee in fotografische mogelijkheden – is enorm.
Een bijna 80 meter hoge stuwwal begrenst het uiterste noorden van Limburg. Op deze hoge heuvel liggen juweeltjes zoals de Mookerheide en de Sint-Jansberg. Heb je vanaf de eerste een on-Nederlands uitzicht, waan je je in de tweede in een sprookjesbos. Kraakhelder water borrelt uit de bodem op en zoekt zijn weg via smalle beekjes naar lagere gronden.

Maar Noord-Limburg heeft meer: de langste rivierduinengordel van West-Europa, de Maasduinen. Heide, stuifzand en tientallen vennen wachten om ontdekt te worden. Het reliëf is uitermate uitgesproken, zodat je steeds wisselende zichten hebt. Rond de vennen gonst het van het leven. Op de oevers groeit zonnedauw, libellen jagen boven het water en dodaarzen verstopt zich juist onder water.

Fotoreis Noord-Limburg - ©Bob Luijks

Tel bij dit alles nog de Niers en het Maasdal op en je begrijpt dat de fotografische mogelijkheden welhaast eindeloos zijn, voor liefhebbers van indrukwekkende landschappen tot fijne macrodetails.

Begeleiding

Professioneel natuurfotograaf Bob Luijks begeleidt je tijdens deze fotoreis. Bob maakt 95% van zijn foto’s binnen de provinciegrenzen van Limburg en kent de streek daardoor op zijn broekzak. Door het jaar verzorgt Bob tientallen workshops; inspiratie en doorlopende ondersteuning is gegarandeerd, ook tijdens deze fotoreis. De reis is dan ook geschikt voor iedere fotograaf, van beginnend tot gevorderd, van landschaps- tot macroliefhebbers.

Reisdetails

prijsinformatie
De reissom is op basis van een 1-persoonskamer! (er geldt geen korting bij een gedeelde 2-persoonskamer)

inbegrepen

 • fotobegeleiding door natuurfotograaf Bob Luijks
 • accommodatie op basis van volpension (eerste dag alleen lunch en avondmaaltijd en laatste dag alleen ontbijt en lunchpakket)
 • fotobesprekingen
 • deelnemersbijeenkomst vooraf
 • alle activiteiten zoals beschreven (tenzij vermeld als optioneel)

niet inbegrepen

 • heen- en terugreis naar Well – Nederland
 • lokaal vervoer (eigen vervoer – carpoolen indien mogelijk)
 • alle drankjes
 • annulerings- en reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • €15,- bijdrage garantiefonds GGTO

aantal deelnemers
minimaal 5 – maximaal 7

Praktisch

accommodatie
Je verblijft op basis van volpension in B&B Gasterij De Grote Waaij in Well. We proberen steeds maximaal gebruik te maken van het ochtendlicht. Dat betekent dat we een ontbijtpakket mee het veld in nemen. Voor de lunch keren we steeds terug naar ons hotel. Dit is ook het moment om even te ontspannen en eventueel foto’s te bekijken/selecteren/bewerken. ’s Avonds krijgen we een lekker diner voorgeschoteld.

Fotoreis Noord-Limburg - ©Bob Luijks

programma

Dag 1
Rond het middaguur arriveer je bij de B&B, centraal gelegen binnen het gebied, waar direct een lekkere lunch voor je klaarstaat. Na de lunch geeft Bob een korte introductie over de omgeving en het programma, maar niet te lang, want we willen natuurlijk maximaal gebruik maken van het mooie namiddaglicht.

Dag 2 t/m 4
We hebben geen vast programma. Afhankelijk van het weer en de interesses van de deelnemers bezoeken we totaal verschillende locaties, van kraakheldere heidevennen vol leven tot mysterieuze bossen. Iedere locatie geeft voldoende aanleiding voor landschaps- en macrofoto’s. Ook wie creatief aan de slag wil, zal deze midweek niets te kort komen.

Dag 5
Natuurlijk hopen we nog eenmaal op een mooie zonsopkomst. We reizen voor een laatste keer af naar een fotogenieke plek om met een lekkere lunch te eindigen. In de middag is het dan tijd voor de terugreis of ben je vrij om zelf nog ergens te gaan fotograferen.
Iedere avond bespreken we de mogelijkheden en wensen van de volgende dag. We proberen ’s avonds ook een moment te bepalen voor een fotobespreking.

Fotoreis Noord-Limburg - ©Bob Luijks

lokaal vervoer
Deze fotoreis is op basis van eigen vervoer. Ter plaatse zullen we uiteraard zoveel mogelijk samen rijden.

zwaarte reis
De meeste wandelafstanden blijven beperkt tot hooguit enkele kilometers. Het terrein is reliëfrijk, doch de beklimmingen vallen sterk mee.

aanvullende informatie
In verband met uitstaande opties/reserveringen moet uiterlijk 2 juli 2019 bekend zijn of het minimum aantal deelnemers is behaald.

Feedback deelnemers

Deze reis is nieuw in 2018.

Reiscode:FZNl0818
Vertrek20-08-2018
Terugkomst24-08-2018
VertrekgarantieJa
Prijs€ 985
Volgeboekt
Reiscode:FZNl0819
Vertrek26-08-2019
Terugkomst30-08-2019
Beschikbare plaatsen7
VertrekgarantieNee
Prijs€ 985

De begeleidend fotograaf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief