Winterwonderland

Fotoreis Senja

  • Arctisch foto-avontuur
  • Ruige kusten en zandstranden
  • Bevroren en besneeuwde meertjes met aan de randen eenzame bomen
  • Grote kans op noorderlicht
  • Begeleiding door fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt
  • Gebruik van filters van Lee
  • Volpension verblijf

Senja is een nog relatief onbekende parel in het hoge noorden van Noorwegen. Het is het op één na grootste eiland van Noorwegen, met verschillende soorten landschappen; Noren noemen het wel eens Noorwegen in het klein. Het natuurschoon kan wedijveren met Lofoten en Vesterålen, maar gelukkig hebben nog maar weinig toeristen de weg naar Senja weten te vinden. Het is er nog aangenaam rustig en stil.

Fotoreis Senja - Noorwegen ©Wilco Dragt

Onze focus ligt op de noordkant van het eiland. Dit deel van Senja is een boeiende bestemming voor de landschapsfotograaf, met zijn dramatische kustlijnen, verlaten zandstranden en bevroren meren. Aan de randen van deze besneeuwde meren vinden we fotogenieke eenzame bomen, die als grillige silhouetten in een witte achtergrond figureren. Hier vind je eenvoud en minimalisme.
Eén van de hoogtepunten is Tungeneset, met onder andere de beroemde “Devil’s Teeth”. Onder fotografen is dit een geliefde locatie; dit is één van de weinige plekken waar we ook anderen met camera en statief zullen zien. Maar er is nog veel meer te vinden, zelfs een aantal locaties die fotografisch nog niet zo bekend zijn, maar niet minder mooi.

In deze fotoreis gaan we op zoek naar een creatieve en kunstzinnige manier van landschapsfotografie. Veel van de fotolocaties zijn aan water gelegen, waardoor water een belangrijke rol in de beelden zal spelen. Er kan met lange sluitertijden worden gewerkt om lege en verstilde beelden te creëren, maar er zijn ook situaties waar juist met de dynamiek van het water gewerkt kan worden. Geef je fantasie en creativiteit alle ruimte!
En omdat we in de winter in het noorden van Noorwegen zijn, is er gedurende de hele dag fijn licht om bij te fotograferen. Bovendien is er natuurlijk een behoorlijke kans op noorderlicht.

Fotoreis Senja - Noorwegen ©Wilco Dragt

Begeleiding
De reis wordt begeleid door fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt. Wilco kent de mooie locaties en zal je daar ondersteunen bij het fotograferen in het veld. Hij zal je stimuleren om op je eigen manier naar landschappen te kijken. Vanuit je eigen manier van kijken, ervaren en beleven volgt je eigen manier van fotograferen.
Als ambassadeur van Lee filters zal Wilco, indien gewenst, een flinke hoeveelheid filters en accessoires mee nemen die door de deelnemers gebruikt kunnen worden.

Fotogalerij Wilco Dragt

Reiscode:FWNos0225
Vertrek07-02-2025
Terugkomst14-02-2025
VertrekgarantieJa
Prijs€ 3125
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Wilco Dragt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief