• ©Wilco Dragt - Madeira

Een uitnodiging tot creatieve fotografie!

Fotoreis Madeira – Portugal

Algemeen
 • Fotografeer prachtige kustlandschappen op vulkanisch Madeira
 • Verken de beroemde laurierbossen en nevelwouden
 • Uitstekende mogelijkheden voor creatieve landschapsfotografie
 • Begeleiding door landschapsfotograaf Wilco Dragt
 • Volpension

Madeira is een eiland in de Noord-Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko en ten noorden van de Canarische eilanden. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong, wat we onder andere terug vinden in de steile bergen en diepe valleien: een spectaculair en overweldigend landschap, omgeven door een blauwe zee. Het eiland wordt vanwege de uitbundige begroeiing ook wel de Atlantische Tuin genoemd. Voeg daar een mild klimaat aan toe, en je hebt een topbestemming voor een afwisselende fotoreis.

tekstfoto3

In deze reis richten we ons met name op de noordkust en het binnenland, weg van het drukkere zuiden. De ruige noordkust biedt een spektakel van blauw, groen en wit terwijl de oceaan vorm geeft aan iedere klip, baai en inham. Het binnenland kenmerkt zich door dichte bossen, hoge bergtoppen en de vaak voorkomende nevel. Het heeft ook een eigen microklimaat. Een groot gebied met laurierbossen is door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Op een flink aantal plaatsen aan de kust hebben we mogelijkheden om met water aan de slag te gaan. Kliffen, eilandjes, rotsblokken, kiezelstranden, natuurlijke zwembaden en haventjes lenen zich daar perfect voor. Met rotswanden die steil de zee in duiken werken we in een spectaculair landschap. De oostpunt van het eiland, een schiereiland, heeft een heel eigen identiteit. Het is een kaal vulkaanlandschap – het lijkt wel een rotswoestijn – met rood gesteente, afstekend tegen de blauwe oceaan.

In het binnenland gaan we vooral met bossen aan de slag. Dichte nevelwouden, of juist open vlaktes met daarop grillig gevormde bomen, zorgen voor een mysterieuze en soms sprookjesachtige sfeer. Het binnenland heeft een uitgebreid netwerk van smalle irrigatiekanalen waarmee water van het nattere noorden naar het drogere zuiden wordt verplaatst. Langs deze levada’s zijn paden aangelegd, waarover je diep in het binnenland kan doordringen. We hebben één van de mooiste levada’s in het programma opgenomen, de Konings Levada, die garant staat voor een adembenemende ervaring! Al fotograferend en in een rustig tempo kunnen we deze levada verkennen. Daarnaast is er ook grote kans dat in onze reisperiode de uitbundige bloemenpracht van het eiland al volop te zien is.
Kortom, Madeira biedt fotografische uitdagingen te over.

fotoreis Madeira - ©Wilco Dragt

begeleiding
Tijdens deze fotoreis richt je je voornamelijk op landschapsfotografie, zowel in kleur als zwart-wit. Gespecialiseerd landschapsfotograaf Wilco Dragt begeleidt deze bijzondere fotoreis. Hij kent de mooie locaties en helpt je bij het fotograferen in het veld. Hij stimuleert je om op je eigen manier naar landschappen te kijken. Vanuit je eigen manier van kijken, ervaren en beleven volgt je eigen manier van fotograferen.
Wilco is sinds 2014 ambassadeur van Lee Filters. Het voordeel hiervan is dat hij tijdens de reis de beschikking heeft over een aanzienlijke hoeveelheid filters en toebehoren. De deelnemers aan de reis kunnen deze filters uitgebreid proberen en hun creativiteit vergroten.

Reisdetails

prijsinformatie
De reissom is op basis van een gedeelde 2-persoonskamer.
De toeslag voor een 1-persoonskamer is €175,-.

inbegrepen

 • fotobegeleiding door landschapsfotograaf Wilco Dragt
 • accommodaties op basis van volpension (uitzondering: eerste dag alleen avondmaaltijd en laatste dag alleen ontbijt)
 • vervoer ter plaatse (vanaf vliegveld Funchal – Madeira)
 • gebruik van Lee filters
 • fotobesprekingen
 • deelnemersbijeenkomst vooraf
 • alle activiteiten zoals beschreven (tenzij vermeld als optioneel)

niet inbegrepen

 • heen- en terugreis naar Funchal – Madeira
 • alle drankjes
 • annulerings- en reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • €15,- bijdrage garantiefonds GGTO

aantal deelnemers
minimaal 5 – maximaal 7

2018
De reisdata voor 2018 zijn nog onder een licht voorbehoud van het definitieve vluchtschema van Transavia.

Praktisch

accommodatie
Je verblijft in het fraaie hotel Estalagem do Vale in de buurt van het plaatsje São Vicente. Het hotel ligt op een helling en biedt mooi uitzicht op een vallei en de zee en vormt een uitstekende uitvalsbasis voor alle foto-activiteiten. Het hotel heeft nog meer voor ons in petto aangezien je na een dag fotograferen heerlijk kunt ontspannen in het zwembad of in de sauna.

fotoreis Madeira - ©Wilco Dragt

programma

Dag 1
Na een vroege vlucht arriveren we op het vliegveld van Funchal, de hoofdstad van de autonome Portugese provincie Madeira. We rijden naar ons hotel in Sao Vicente en na het inchecken gaan we op pad voor een eerste verkenning.

Dag 2 – 7
Er is tijdens deze fotoreis geen vast programma. We spelen flexibel in op de omstandigheden. Van dag tot dag bekijken we waar we het beste naar toe kunnen gaan. Alle kustlocaties zijn direct met de auto te bereiken. Voor sommige locaties in het binnenland zullen we echter ook een stukje moeten wandelen. We dringen dan te voet in het hart van het eiland door, waardoor we goed de sfeer en het landschap kunnen ervaren. Het wordt je zeker duidelijk waarom de laurierbossen uitgeroepen zijn tot UNESCO werelderfgoed.

Dag 8
We gaan weer vroeg op pad richting het vliegveld. Je zult ongetwijfeld je geheugenkaartjes vol hebben met prachtige beelden. Terug in Nederland wacht de beeldselectie en nabewerking, maar bovenal ook een heerlijke herinnering aan het eiland Madeira.

fotoreis Madeira - ©Wilco Dragt

lokaal vervoer
Vanaf het vliegveld hebben we de gehele week een eigen 9-persoons busje beschikbaar om naar alle fotolocaties te rijden. De autowegen zijn vaak slingerend en steil. De afgelopen 15 jaar is veel geld geïnvesteerd in het wegennet, met o.a. de aanleg van veel tunnels. De wegen zijn daardoor goed berijdbaar, zeker aan de kust. In het binnenland rijden we nog wel op bochtige en soms steile wegen.
De rijtijden op Madeira zijn niet lang. Meestal is het beperkt tot ongeveer 30 minuten vanaf het hotel. Die korte afstanden maken het mogelijk om meerdere keren naar dezelfde locatie te gaan, zodat we die bij verschillende omstandigheden kunnen fotograferen.

zwaarte reis
Tijdens de fotoreis maken we in het binnenland enkele eenvoudige wandelingen om op bijzondere fotolocaties te komen. Deze wandelingen vinden in de omgeving van de auto plaats en kunnen in eigen tempo al fotograferend worden gelopen.

aanvullende informatie
In verband met uitstaande opties/reserveringen moet uiterlijk 20 januari 2018 bekend zijn of het minimum aantal deelnemers is behaald. Zodra 5 deelnemers geboekt hebben, kun je het vliegticket (of ander vervoer) regelen. Hierover informeren we je.

Feedback deelnemers

Dennis

“Mijn vader en ik hebben een uitstekende reis gehad. We hebben mooie locaties bezocht om te fotograferen en vooral veel geleerd van Wilco en hij was zeer geduldig. Wat mij vooral aansprak waren de fotobesprekingen tezamen met de mogelijkheid om een locatie meerdere keren te bezoeken. Op die manier krijg je de kans om foto’s opnieuw te nemen en misschien daardoor de kwaliteit te verbeteren, maar ook om met de foto’s die anderen op die locatie hadden gemaakt ook aan de slag te gaan. Andere fotografen komen soms op hele andere ideeën op eenzelfde locatie. Zelfs op ideeën waar Wilco niet eens aan gedacht had.
Ter afsluiting: we hebben erg genoten en zijn zeker van plan om in 2018 weer bij jullie een reis te boeken”

Rob

“Prima reis naar Madeira. Leuke groep reisgenoten en een lekkere down-to-earth opererende Wilco Dragt als grote roerganger die de trip goed had voorbereid en ook nog eens raad wist met het onverwacht zonnige weer, niet ideaal voor stemmige foto’s. Vroeg uit de veren dus om voor zonsopgang al op een van de locaties te arriveren, en soms “door werken” tot na zonsondergang, de twee mooiste momenten van de dag! Het hotel was uitstekend en praktisch gelegen, het eten voortreffelijk.”

Ron

“Het was een fantastische reis met een geweldige begeleiding door Wilco die ons mee nam naar de mooiste plekjes van het eiland”

Reiscode:FLM0418
Vertrek17-04-2018
Terugkomst24-04-2018
VertrekgarantieNee
Prijs€ 1675
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Wilco Dragt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief