Fotoreis Rusland

Rusland is het grootste land ter wereld, ongeveer 400 keer zo groot als Nederland. De maximale afstand van oost (Beringzee) naar west (Baltische landen) bedraagt maar liefst 10.000 km en 10 tijdzones. Het Europese gedeelte van Rusland beslaat ongeveer een kwart van het totale grondgebied, het overige deel ligt in Azië. Het totale aantal inwoners wordt geschat op 140 miljoen, waarvan het grootste deel op het platteland woont.

Nordic Vision Fotoreizen organiseert prachtige fotoreizen naar Siberië. Geografisch gezien beslaat Siberië ongeveer 59% van het totale grondgebied van Rusland en ongeveer 23% van geheel Azië. Het heeft een extreem landklimaat, met zeer strenge winters en warme zomers. Het grootste deel van Siberie bestaat uit taiga; daarboven ligt een gebied met bostoendra en het noordelijkste deel van Siberië bestaat uit extreem koude toendra, waarvan de ondergrond permanent bevroren is, dit heet permafrost. In het zuiden en zuidwesten van Siberie ligt een deel van het Russische landbouwgebied.

Siberië is onvoorstelbaar uitgestrekt met meer wildernis dan waar ook. In het zuiden ligt het Baikalmeer, dat als bijnaam de “Parel van Siberië”. Lees meer over het winterse Baikalmeer in onze reisbeschrijving. Ten westen van Baikal vinden we de Altai. Ook hiervoor verwijzen we je naar de reisbeschrijving.