Fotografeer de ultieme ijslandschappen

Fotoreis Baikal – Rusland

  • Fotografeer de Parel van Siberië
  • Ultieme en iconische ijslandschappen
  • Voor zowel liefhebbers van landschapsfotografie, minilandschappen als macrofotografie
  • Begeleiding door fotograaf Charles Borsboom
  • Volpension

Het Baikalmeer wordt ook wel de parel van Siberië genoemd. Enorme ijsvlaktes, kou, zeer fotogeniek en rustige locaties waar je veelal alleen bent. Winters Baikal is als het ware geschapen voor de landschapsfotograaf. Uitgestrekte ijsvelden met prachtige structuren, patronen en breuken, azuurblauwe ijsblokken en ijswanden.
Bijna beroemd zijn de vele grotten met hun stalagmieten en stalactieten van ijs. Altijd geweldig, maar bij zonsopkomst en -ondergang verandert zo’n grot in een ‘gouden’ ruimte. Eveneens zeer bijzonder en fotografisch aantrekkelijk zijn de gasbellen. Gestapelde lagen van schijven en bolletjes methaan in alle soorten en maten die door het ijs zijn ingesloten, een uniek en fascinerend gezicht. En tenslotte ‘schrijven’ wij fotografen in Baikal met werkelijk fantastisch licht.

Fotoreis Baikal - Rusland - ©Charles Borsboom

Het Baikalmeer is een meer in het zuidoosten van Siberië en is het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Met een lengte van ruim 650 km, een breedte van 80 km en maximale diepte van ruim 1600 meter bevat het 20% van het zoete water op aarde. In de zomer is het een behoorlijk populaire bestemming voor voornamelijk Russische toeristen. In de winter echter is de situatie geheel anders. Al neemt ook het wintertoerisme toe, het is er ‘stil’ in vergelijking met de zomer. In de winter vriest het Baikalmeer compleet dicht en is er een officiële ‘snelweg’ over het ijs richting het eiland Olkhon.

Voor fotografen is de winter een fantastische tijd om het gebied te bezoeken. We bevinden ons vrijwel permanent op het ijs en we besteden veel aandacht aan het maken van ‘perfecte’ composities. Het landschap is immens en kan overweldigend overkomen. We besteden veel tijd om je (nog beter) te leren kijken en te beoordelen wat juist mee ‘moet’ in een beeld en wat juist weggelaten kan worden. Dit alles uiteraard met het doel om een beeld sterker te maken.
De vele ijsgrotten maken het experimenteren met ondersteunend flitslicht tot een uitdaging. Uiteraard nemen we de tijd om met elkaar foto’s te bespreken.

Kortom, een fantastisch en uitdagend fotografisch avontuur voor zowel de landschapsfotograaf als voor de liefhebbers van abstracte fotografie en minilandschapjes.

Fotoreis Baikal - Rusland - ©Charles Borsboom

begeleiding
Fotograaf Charles Borsboom begeleidt deze bijzondere fotoreis. Charles heeft naast een passie voor natuurfotografie ook een passie voor reizen. Zijn reizen, met name Siberië en China, bieden tevens de kans om een beetje kennis te maken met andere culturen. Charles begeleidt iedereen met enthousiasme op zowel het technische als het creatieve vlak.
Charles’ motto is : “Kijken is nog geen zien”. Vanuit die visie stimuleert hij deelnemers om anders te leren kijken.

Reiscode:FWB0219B
Vertrek10-02-2019
Terugkomst18-02-2019
VertrekgarantieJa
Prijs€ 2710
Volgeboekt
Reiscode:FWB0219
Vertrek21-02-2019
Terugkomst01-03-2019
VertrekgarantieJa
Prijs€ 2710
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Charles Borsboom

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief