Het uiterste van Schotland

Fotoreis Shetland Eilanden – Schotland

  • Fotografeer het noordelijkste deel van Groot-Brittannië
  • Heidelandschappen en hoge kliffen
  • Ruige kustlijnen met fabuleuze zandstranden
  • Focus op (intieme) landschapsfotografie
  • Ook voor liefhebbers van creatieve fotografie en details
  • Begeleid door natuurfotograaf Kristel Schneider
  • Volpension (inclusief retour veerboot Aberdeen – Lerwick)

De Shetland eilanden is een subarctische archipel ten noordoosten van het Schotse vasteland, daar waar het Scandinavië, de Noordzee en de Atlantische Oceaan ontmoet. Vanwege de locatie in het midden van de oceaan en de ‘legpuzzel’- vormige kustlijn, bieden de Shetland eilanden een verbazingwekkend landschap, met heel veel mogelijkheden voor natuur-en landschapsfotografen. Het is een unieke plek met pure lucht en grote open ruimten, waar het landschapsbeeld door wisselende weersomstandigheden bijna van minuut bij minuut verandert. Denk hierbij aan rollende wolken, snel veranderend licht over de heuvels en de straffe wind die de golven tegen de hoge kliffen laat bonken. Omstandigheden die ook op de zandstranden met aquamarijn gekleurd zeewater fotografische uitdagingen geven.

Shetland Eilanden - Schotland ; ©Kristel Schneider

‘The Old Rock’, zoals de Shetlanders hun land noemen, wordt gevormd door ruim honderd kleine eilanden opgebouwd uit vulkanische lava, graniet, zandsteen en kalksteen. Een bijzondere en uitdagende omgeving voor fotografen die zich willen uitleven op de ruige rotsen, de heuvels, de zandduinen en de kiezelstranden.  Ook vind je er verbazingwekkende kliffen met uitzicht op de donkerblauwe kleuren van de diepe zee.

Samen met fotograaf Kristel Schneider kun je deze unieke archipel ontdekken en fotograferen. Tijdens de 9-daagse reis neemt zij je mee naar de vele fotografische toplocaties van het noordelijk deel van Shetland, waar de focus ligt op landschapsfotografie. We zijn flexibel in ons programma, omdat het weer sterk kan variëren per locatie of van tijd tot tijd. In het programma vind je in ieder geval de ‘must sees’ zoals Eshaness en Hermaness. Eshaness kent een grillige kustlijn, gevormd door de kracht van de Atlantische Oceaan, waardoor een prachtig scala aan zeekliffen ontstaan is met holen en smalle inhammen. Hermaness is het meest noordelijke puntje van Groot-Brittannië en herbergt het Hermaness National Nature Reserve. Dit is een toevluchtsoord voor duizenden zeevogels die zich op de grote kliffen nestelen (met name tijdens de voorjaarsreis).

Verder bezoeken we de zandstranden waar de aquamarijne gekleurde zee enkele van de favoriete locaties van Kristel toont met prachtige rotsen en zandstructuren. Je hebt volop de tijd om te werken aan je (intieme) landschappen of close-up fotografie. Er zijn naast de zandtexturen veel verschillende onderwerpen zoals kleurdetails in de heide- en moerasgebieden, kustlandschappen en natuurlijk de voorbijvliegende Jan-van-Genten. En we vergeten ook zeker de beroemde Shetland pony’s en de vele schapen niet die een belangrijke rol spelen in het landschapsbeeld.

Shetland Eilanden - Schotland ; ©Kristel Schneider

begeleiding
Begeleidend fotograaf Kristel woont sinds 2009 in de Auvergne in Frankrijk en het reizen zit in haar bloed (vele landen van Azië tot Scandinavië en Noord-Amerika). Fotografie is voor haar meer dan alleen een passie, het is een manier van leven en de beste manier om zichzelf creatief te uiten. Ze heeft oog voor detail en werkt vaak met intieme composities. Tijdens deze reis deelt ze haar liefde voor fotografie met je en zorgt ze voor professionele begeleiding in het veld.
Kristel begeleidt sinds 2015 fotoreizen voor Nordic Vision naar de Auvergne in Frankrijk, Newfoundland in Canada en Estland, en ze ging meerdere keren als tweede begeleider mee naar IJsland.

Fotogalerij Kristel Schneider

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FHScs0924
Vertrek04-09-2024
Terugkomst12-09-2024
Beschikbare plaatsen6
VertrekgarantieNee
Prijs€ 3125

De begeleidend fotograaf

Kristel Schneider

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief