Fine art architectuurfotografie

Fotoreis Valencia – Spanje

  • Eldorado voor fine art architectuur fotografie
  • Gebouwen van één van de grootste architecten
  • Oneindige mogelijkheden
  • Op de fiets door de stad
  • Gemiddeld heerlijke temperatuur in januari
  • Incl. workshop zwart-wit beeldbewerking in Nederland
  • Begeleiding door fine art fotograaf Wilco Dragt
  • Logies + ontbijt en op basis van 1-persoonskamer!

Valencia kent een rijke historie; de stad werd al voor onze jaartelling gesticht. Door de vele culturen die er hebben geleefd heeft Valencia een zeer gevarieerd stadsbeeld. De oudste nog bestaande gebouwen dateren van de 13e eeuw. Maar wij gaan hier voor moderne architectuur, van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava. In de droge bedding van de rivier de Turia is een park aangelegd, met daarin verschillende bouwwerken van deze grootheid. In de “Stad der Kunsten en Wetenschappen” zijn maar liefst zes kunstwerken op ongeveer één vierkante kilometer gesitueerd, in een setting van een uitgestrekt stadspark. De ontwerpen zijn elegant en extravagant, met bijzondere vormen, structuren en details. Ook de plaatsing ten opzichte van elkaar is bijzonder en inspirerend. Het is werkelijk een droomgebied voor fine art architectuur fotografie! De mogelijkheden zijn er onuitputtelijk, iedere keer opnieuw vind je weer een nieuwe invalshoek of iets nieuws om te fotograferen.

Valencia is na Madrid en Barcelona de derde stad van Spanje; er wonen zo’n 800.000 mensen, wat enigszins vergelijkbaar is met Amsterdam. Maar het oogt en voelt veel rustiger, zeker in het gebied waar we ons in deze fotoreis op richten.
De stad heeft een mediterraan klimaat, met zeer milde winters. In januari, onze reisperiode, is de gemiddelde maximumtemperatuur 16 a 17 graden. Dat is meer dan 10 graden warmer dan bij ons!

In een heerlijke midweek kun je je helemaal uitleven en onderdompelen in fine art fotografie.

Workshop zwart-wit beeldbewerking
Fine art architectuur fotografie is bij uitstek geschikt voor zwart-wit beelden. De mooiste resultaten worden behaald met een goede beeldbewerking, zoals het leggen van lichte(re) en donkere accenten, net zoals het in de traditionele doka ging. De fotoreis wordt daarom voorafgegaan door een workshop zwart-wit beeldbewerking. Tijdens deze workshop leer je hoe je met Lightroom en/of Nik software Silver Efex Pro toe kunt werken naar een gewenst en geslaagd zwart-wit beeld.

Begeleiding
Tijdens deze fotoreis is fine art fotograaf Wilco Dragt je steun en toeverlaat. Diverse keren is hij in de Stad der Kunsten en Wetenschappen geweest, op zoek naar fotografische mogelijkheden. Hij kent de mooie plekken en mogelijkheden en ondersteunt je bij het fotograferen op locatie. Hij zal je daar stimuleren om vooral op je eigen manier naar de gebouwen en het “landschap” te kijken. Vanuit je eigen manier van kijken, van ervaren en van beleven volgt je eigen manier van fotograferen.
Wilco is sinds 2014 ambassadeur van Lee Filters. Het voordeel hiervan is dat hij tijdens de reis de beschikking heeft over een aanzienlijke hoeveelheid filters en toebehoren. De deelnemers aan de reis kunnen deze filters uitgebreid proberen en hun creativiteit vergroten.

Fotogalerij Wilco Dragt

Reiscode:FWSpv0125
Vertrek13-01-2025
Terugkomst17-01-2025
VertrekgarantieJa
Prijs€ 1525
Volgeboekt
Reiscode:FWSpv0125B
Vertrek18-01-2025
Terugkomst22-01-2025
VertrekgarantieJa
Prijs€ 1525
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

fotograaf Wilco Dragt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief