©Charles Borsboom

Het coronavirus en Nordic Vision

Laatste update 31-3-2020

Nordic Vision houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) uiteraard goed in de gaten. We volgen dagelijks de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met onze brancheorganisatie VvKR en de lokale accommodaties. Het reisadvies is afhankelijk per land en per regio en wijzigt continu. Kijk voor de laatste update en uitleg over de reisadviezen en kleurcodes op de website van Nederland wereldwijd.

Op dit moment nemen veel landen (inclusief Nederland) ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus. Dit kan ook gevolgen hebben voor bij ons geboekte fotoreizen. Het is nog te vroeg om iets te zeggen over de reizen die in april, mei of later plaats hebben, simpelweg omdat de situatie dagelijks verandert. We bekijken per reis de situatie en als een bepaalde reis ingrijpen vereist, dan nemen we direct contact op met de deelnemers die dit betreft. Houdt er rekening mee dat we in sommige gevallen tot zo’n 48 uur voor vertrek pas een beslissing kunnen nemen vanwege de continu veranderende situatie.

Onze eerste insteek zal zijn om te proberen je reis op een nieuwe datum uit te voeren. Hiervoor zijn we achter de schermen al druk bezig door te overleggen met de begeleidend fotografen en accommodaties. Zodra het aan de hand is nemen we contact met je op om het mogelijke alternatief aan je voor te leggen. We willen natuurlijk het liefst dat je uiteindelijk die prachtige fotoreis kunt maken. Als dat niet lukt dan proberen we, zoals je van ons gewend bent, zo klantvriendelijk mogelijk te handelen. Bekijk in ieder geval onze reisvoorwaarden nog eens, welke in samenwerking met alle VvKR organisaties tot stand gekomen zijn.

In algemene zin kunnen we het volgende zeggen:

Er is geen negatief reisadvies (code rood), gaat mijn reis door?
Zolang er geen negatief reisadvies geldt voor de reisbestemming en wij de reis geboekte reis normaal kunnen uitvoeren, dan gaat de reis gewoon door. Wij volgen hierbij het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Er is geen negatief reisadvies (code rood), kan ik mijn reis annuleren?
Annuleren kan altijd, maar we zijn dan wel genoodzaakt onze annuleringsvoorwaarden (o.a. artikel 9) aan te houden.

Er is een negatief reisadvies (code rood), wat gebeurt er dan?
Op het moment dat er een negatief reisadvies (code rood) is van Buitenlandse Zaken voor een bepaalde bestemming, dan nemen we contact met je op om de situatie te bespreken. Je hebt op dat moment meestal de volgende keuzemogelijkheden:

1. We proberen de reis te verplaatsen naar een moment later dit jaar of volgend jaar. Het zou natuurlijk voor alle partijen het mooist zijn als je met die datum weer mee kunt. Jij houdt dan alsnog je gewenste fotoreis, en alle betrokkenen behouden zicht op instandhouding. 
 
2. Je kunt niet mee op een later tijdstip? Dan bieden we net als reisorganisaties die bij de ANVR/SGR aangesloten zijn de mogelijkheid van een voucher ter waarde van het bedrag dat je betaald hebt. Deze kun je dan zelf inzetten voor willekeurig welke nieuwe reis bij ons als het een keer beter uitkomt. Die voucher is i.s.m. onze branchevereniging VvKR en het Garantiefonds GGTO ontwikkeld, naar voorbeeld van de ANVR en SGR. Het voordeel is dan dat het garantiefonds GGTO garant blijft staan voor je geld mocht Nordic Vision failliet gaan. Inmiddels hebben het Ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument en Markt hun goedkeuring aan het voucher gegeven vanwege de unieke overmacht situatie (in België is deze bijv. bindend in plaats van geld terug geven, in Nederland vrijwillig). Het voucher is 1 jaar geldig, maar wij vinden gezien onze speciale niche een termijn van 3 jaar geschikt. Let wel, de garantstelling voor je reissom door het GGTO betreft dan alleen het eerste jaar na uitgifte!
Ook deze optie is natuurlijk prettig voor ons als reisorganisatie en betrokkenen (lokale partners).
3. Je annuleert je reis zonder dat je nog ergens aan vast zit. Wij betalen dan de reissom terug die je tot nu toe betaald hebt, minus de €15 bijdrage aan de GGTO want die is direct in werking getreden nadat je geboekt had en hebben wij dus al afgedragen.

In principe heb je de mogelijkheid je reis te annuleren en recht op terugbetaling van je reissom, maar dat is ook afhankelijk van de reisdatum (en de tijd tussen negatief reisadvies en reisdata). We hopen voor dat moment al een alternatief te kunnen aanbieden, maar dat zal niet altijd lukken.

Als ik mijn vliegticket annuleer, krijg ik dan mijn geld daarvan terug?
Het vliegticket is, behalve bij de reis naar IJsland, geen onderdeel van het reispakket. De kosten bij annuleren van het vliegticket zijn voor eigen rekening. Wellicht kun je deze kosten via een afgesloten annuleringsverzekering verhalen. De meeste luchtvaartmaatschappijen gaan inmiddels over tot de mogelijkheid van ene voucher i.p.v. terug betaling. Dit wordt ook tijdelijk toegestaan door het Ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument en Markt.

Hierboven hebben we in algemene termen wat duidelijkheid proberen te verschaffen. Iedere situatie kan anders zijn en dus gaan we met je in gesprek zodra er zich een situatie voordoet.
Hoe dan ook mag je er vanuit gaan dat we er altijd op gericht zijn je zoveel mogelijk bij te staan en terwille te zijn om de reis te laten doorgaan als dat kan, of zorgvuldig te handelen als dat nodig is.