©Charles Borsboom

Het coronavirus en Nordic Vision

Laatste update 4-11-2020

Nordic Vision houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) uiteraard goed in de gaten. We volgen dagelijks de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met onze brancheorganisatie VvKR en de lokale accommodaties. Het reisadvies is afhankelijk per land en per regio en wijzigt continu. Kijk voor de laatste update en uitleg over de reisadviezen en kleurcodes op de website van Nederland wereldwijd.

Alle landen (inclusief Nederland) hebben ingrijpende maatregelen genomen tegen het coronavirus. Dit heeft uiteraard ook gevolgen gehad voor bij ons geboekte fotoreizen. Inmiddels zijn alle buitenlandse reizen voor 2020 geannuleerd. We bekijken per reis voor 2021 de situatie en als een bepaalde reis ingrijpen vereist, dan nemen we direct contact op met de deelnemers die dit betreft. We proberen uiterlijk een maand voor vertrek duidelijkheid te verschaffen of zoveel eerder al mogelijk is.

Onze eerste insteek zal zijn om te proberen je reis op een nieuwe datum uit te voeren. Hiervoor zijn we achter de schermen al druk bezig door te overleggen met de begeleidend fotografen en accommodaties. Zodra het aan de hand is nemen we contact met je op om het mogelijke alternatief aan je voor te leggen. We willen natuurlijk het liefst dat je uiteindelijk die prachtige fotoreis kunt maken. Als dat niet lukt dan proberen we, zoals je van ons gewend bent, zo klantvriendelijk mogelijk te handelen.

We kijken zoals gezegd naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en naar de corona-maatregelen in het betreffende land. Verder houden we ook hiervoor nauw contact met onze lokale partners en onze belangenvereniging VvKR. Wij controleren vervolgens of de accommodaties, evt. vervoerders en andere aanvullende diensten in staat zijn de maatregelen goed uit te voeren. Wanneer de reis uitvoerbaar is krijgen klanten die al geboekt hebben hierover automatisch bericht. Zij kunnen er zeker van zijn dat alles goed gecheckt is en kunnen met in achtneming van de coronamaatregelen genieten van hun reis. Omdat de coronamaatregelen aan veranderingen onderhevig zijn en ook per land kunnen verschillen, verzoeken we onze reizigers om zich zowel in Nederland voor de reis als ook ter plaatse goed te laten informeren en, ook ter plekke, alle maatregelen goed na te leven. Dus ook in het buitenland geldt voorlopig:

  1. Houd 1,5 meter afstand (tussen huishoudens)
  2. Indien 1,5 m. afstand tijdens internationaal vervoer niet mogelijk is draag een mondkapje.
  3. Was vaker je handen.
  4. Hoest en nies in je elleboog.
  5. Gebruik papieren zakdoekjes.
  6. Schud geen handen.
  7. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  8. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  9. Informeer je over de maatregelen in het betreffende land via www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer of zet de reiswijzer e-mail aan van jouw bestemming via: https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer/aanmelden
  10. Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel).

Wanneer wij de reis, of onderdelen hiervan, niet kunnen uitvoeren nemen wij uiteraard ook direct contact op.

Bekijk in ieder geval onze reisvoorwaarden nog eens, welke in samenwerking met alle VvKR organisaties tot stand gekomen zijn.

In algemene zin kunnen we het volgende zeggen als we de reis niet kunnen uitvoeren:

1. We proberen de reis te verplaatsen naar een later moment. Het zou natuurlijk voor alle partijen het mooist zijn als je met die datum weer mee kunt. Jij houdt dan alsnog je gewenste fotoreis, en alle betrokkenen behouden zicht op instandhouding van hun bedrijf. 
 
2. Je annuleert je reis zonder dat je nog ergens aan vast zit. Wij betalen dan de reissom terug die je tot nu toe betaald hebt.
Het eerder uitgegeven voucher zijn we mee gestopt. De klanten die een voucher hebben blijven gewoon recht houden op hun geld, maar wij vinden dat het voor zowel de klant als Nordic Vision duidelijker is als de keuze tussen omboeken en terug betalen ligt.

Als je zelf wilt annuleren voordat wij aangeven dat de reis niet door kan gaan, dan gelden helaas de reguliere annuleringskosten.

Veilig boeken
Bovenstaande opties in geval van annulering door Nordic Vision vanwege coronamaatregelen geven je alle veiligheid om een nieuwe reis voor 2021 te boeken. Je weet dan dat je naast omboeken ook de mogelijkheid hebt de betaalde reissom retour te ontvangen als we door corona niet op pad kunnen.

Als ik mijn vliegticket annuleer, krijg ik dan mijn geld daarvan terug?
Het vliegticket is, behalve bij de reis naar IJsland, geen onderdeel van het reispakket, ook niet als wij dat in bemiddeling hebben geregeld. De meeste luchtvaartmaatschappijen geven een voucher af en in veel gevallen ook een terugbetaling. Houd er echter rekening mee dat dit veel tijd zal kosten voordat je het geld op je rekening hebt staan.
Voor veel bestemmingen hebben we inmiddels de mogelijkheid om een langlopende optie op een ticket voor je te nemen via onze partner Vuelandia. Je betaalt dan iets meer voor het ticket, maar kunt er ook nog lange tijd vanaf. We informeren je hier graag over.

Hierboven hebben we in algemene termen wat duidelijkheid proberen te verschaffen. Iedere situatie kan anders zijn en dus gaan we met je in gesprek zodra er zich een situatie voordoet.
Hoe dan ook mag je er vanuit gaan dat we er altijd op gericht zijn je zoveel mogelijk bij te staan en terwille te zijn om de reis te laten doorgaan als dat kan, of zorgvuldig te handelen als dat nodig is.