Documentair fotograaf Jeroen Toirkens kondigt vrijdag a.s. zijn nieuwe project BOREALIS aan. Gedurende 4 jaar gaat hij samen met journalist Jelle Brandt Corstius op zoek naar de verhalen en de mensen in de bossen boven de poolcirkel. Wie wonen er? Hoe wonen ze? En hoe verhouden de inwoners zich tot het woud? Die zogeheten boreale zone is een cirkel van voornamelijk naaldbomen die zich uitstrekt over Europa, Azië en Noord-Amerika.
Van 2016 tot en met 2020 maken ze acht reizen. Tijdens deze reizen verblijven ze voor langere tijd op één plaats en vanuit die standplaats het gebied ontdekken. Op zoek naar het bos en naar de verhalen die erin verscholen liggen.

Borealis - ©Jeroen Toirkens

Je kunt Jeroen en Jelle volgen door een abonnement te nemen. Je ontvangt dan een mooie houten cassette welke gevuld wordt door een item na iedere reis. Dit kan een gesigneerde print van Jeroen zijn of een essay van Jelle, maar het kistje heeft ook plek voor het uiteindelijk te verschijnen fotoboek. Kijk op de website van Borealis voor meer informatie.

Op 27 mei a.s. gaat Borealis feestelijk van start in de PhotoQ Bookshop. Jeroen en Jelle lichten dan hun project toe. Je bent van harte welkom bij

PhotoQ Bookshop / 17.00 – 19.00 uur
Wijdesteeg 3A / 1012 RN Amsterdam
Op 28 mei kun je tijdens de Fotofair een lezing van Jeroen volgen over het maken van beeldverhalen en op 29 mei vertrekken ze voor hun eerste reis naar het Pasvik nationaal park in Noord-Noorwegen.