Once in a lifetime - 12 1/2 jaar Nordic Vision!

Fotoreis Antarctica, South-Georgia & Falklands

 • DEZE EXPEDITIE IS REEDS VOLGEBOEKT; JE KUNT JE EVT. AANMELDEN ALS RESERVE
 • De ultieme expeditie naar het 6e continent 
 • Drie topbestemmingen voor liefhebbers van natuurfotografie
 • Overweldigende landschappen en maximale biologische variëteit
 • Rustige en lange landingen op de beste locaties
 • Luxe schip s/v Plancius
 • Topgidsen en de beste internationale expeditiestaf
 • 12 1/2 jarig jubileum Nordic Vision Fotoreizen
 • Volpension

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

Antarctica. Voor natuurgenieters en natuurfotografen is dit de gedroomde bestemming. De ongerepte en adembenemende landschappen behoren tot de mooiste op onze planeet. Wil jij ook dat National Geographic gevoel ervaren? Dan heb je nu de kans dat waar te maken!
Het onaardse, woeste landschap van het zesde continent is één van de meest ongerepte plaatsen op aarde. Op deze unieke expeditiecruise krijg je de kans om deze topnatuur op een bijzondere, serene en vooral exclusieve manier te beleven. Met recht een once-in-a-lifetime reis!
We hebben voor deze expeditie de krachten gebundeld met onze Belgische collega’s van Starling. Onze eigen natuurfotograaf Jan Vermeer heeft zijn kennis van en ervaring in de regio ingebracht en zo is er samen met de mensen van Starling een uniek reisprogramma samengesteld.
We plannen vanuit ons schip talloze landingen (dat is: aan land gaan met zodiac-boten) op de beste locaties. We verzekeren tal van topmomenten bij het mooiste licht van de dag: zonsopkomst en zonsondergang.

Als reiziger vul je jouw reis in zoals je wil: eerder gericht op natuur, op fotografie of op genieten en beleven. Jan Vermeer is er in ieder geval om je in de fotografie te ondersteunen. Een keur van internationale expeditiegidsen wordt ingeschakeld om je op het juiste moment op de juiste plek te krijgen.
Tijdens deze expeditie ligt de focus op ongerepte natuur en adembenemende landschappen. Samen met jou speuren we naar zeevogels, houden we halt bij de grootste kolonies pinguïns en turen we naar walvissen, dolfijnen en andere zeezoogdieren.

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

Jubileumreis

De afgelopen jaren kregen we regelmatig de vraag van klanten “Gaan jullie nog iets doen met Antarctica?” Dat was altijd wel onze droom, maar we wilden dat niet op de standaard manier doen. Deze reis bieden we nu in samenwerking met Starling aan en dat maakt dat we een uniek avontuur kunnen leveren, welke je niet in de Benelux terug zult vinden.

We organiseren deze bijzondere expeditie naar Antarctica, South Georgia en de Falklands mede om ons 12 1/2 jarig bestaan in 2024 te vieren. Wat is er mooier dan dat op de meest iconische natuurbestemming te beleven met 100 geestverwanten. Er zullen hoofdzakelijk Nederlandstalige deelnemers op het schip zijn en dat is op zich al bijzonder te noemen.

Je bevindt je in het gezelschap van wildlifefotografen, landschapsfotografen, vogelkijkers, natuurgenieters én hun partners. Samen geniet je van ongelooflijke landschappen, geweldige natuur en natuurlijk de prachtige en bijzondere diersoorten die kenmerkend zijn voor de regio. Kortom, kippenvel!

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

Bijzondere locaties

Onder het motto ‘we doen het goed of we doen het niet’ kiezen we ervoor om niet alleen naar Antarctica te gaan, maar bezoeken we ook het overweldigende South Georgia en het mooiste van de Falkland Eilanden.

South Georgia is één van de best bewaarde geheimen ter wereld. Het is een vergeten, woest eiland in het uiterste zuiden van de Atlantische Oceaan. Scherpe bergkammen zijn bezaaid met gletsjers. Grillige, verweerde rotskusten en verlaten grindstranden wisselen elkaar af. Dit is de thuis van de grootste kolonies koningspinguïns ter wereld. Met z’n honderdduizenden staan deze kleurrijke grote pinguïns opeengepakt op de voor mensen bijna onbereikbare vlaktes.

Voeg daar honderden zeeolifanten en nog heel wat andere spectaculaire diersoorten bij, in een fenomenaal oerlandschap en je hebt alle ingrediënten voor een niet te overtreffen natuurbeleving.

Onderweg naar South Georgia passeren we de beruchte Falklandeilanden. Dit wordt onze eerste stop, want ook hier is de natuurpracht niet te meten. We selecteerden er de twee absolute highlights: Steeple Jason is een eiland met de grootste kolonie wenkbrauwalbatrossen ter wereld. En ook op Carcass Island en Saunders Island genieten we van prachtige landschappen met een kleurrijke biodiversiteit.

©Jan Vermeer - fotoreis Antarctica South Georgia & Falklands

Beperkt aantal deelnemers

We verplaatsen ons voor deze reis met de m/v Plancius en dat is één van de beste schepen voor dit soort expedities. Het schip is stil en ijsversterkt. Er is bijzonder veel ruimte aan boord en op het dek. Je kunt je dus eenvoudig verplaatsen als er ineens een groep orka’s gesignaleerd wordt. De bedden zijn heerlijk en de kajuiten variëren van prima standaardkajuiten tot heel comfortabele 2-persoonskajuiten. Aan boord is er plaats voor 108 deelnemers, maar er is bewust gekozen voor maximaal 100 reizigers. Daardoor is er nog meer ruimte en kan iedereen tegelijk mee aan land op excursie.

©Jan Vermeer - Antarctica - South-Georgia - Falklands

De mooiste momenten!

Hier maken we het echte verschil! In ons reisprogramma zitten alle absolute highlights van de regio: de grootste kolonies, de meeste diversiteit en de mooiste locaties. We kiezen voor lange en rustige landingen naar het vasteland, waar we onze tijd maximaal benutten. Iedereen kan zo in eigen tempo genieten van al dat moois.
De kwaliteit van jouw natuurbelevenis staat voorop. We tonen je deze topnatuur waar mogelijk in het allermooiste licht: tijdens zonsopkomst of zonsondergang, met roze en oranje luchten als decor. En dat is met name voor de natuurfotografen een groot pluspunt!
We bepalen volledig zelf het programma en de inhoud van de reis, zonder compromissen met internationale reisorganisaties. Dat betekent dat we op de beste momenten van de dag aan land gaan op plaatsen waar we de mooiste landschappen en de grootste (bio-) diversiteit  vinden.

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

Team van professionele topgidsen

Voor deze reis rekruteren we een expeditiestaf van wereldniveau. Voor het team van zodiac drivers kozen we de meest ervaren en beste profielen uit. Je reis is in veilige handen van klinkende namen uit de wereld van professionele expeditieleiders en zodiac drivers. Zo laten we niets aan het toeval over.

Voor de inhoudelijke invulling van de reis zetten we vanuit Nordic Vision o.a. onze Antarcticakenner Jan Vermeer in. Jan heeft meerdere tochten in Antarctica gemaakt wat geresulteerd heeft in zijn gelijknamige en geweldig mooie boek. Zelfs onze koning heeft dat op de salontafel liggen. Bij voldoende aantallen deelnemers zullen andere Nordic Vision fotografen aansluiten voor de begeleiding. Daarnaast zijn er de begeleiders van de geselecteerde partners voor deze reis aan boord. Kortom, je kunt tijdens deze reis rekenen op persoonlijke begeleiding en een reeks ervaren ogen die samen met jou continu samen de horizon zullen afspeuren.

Met recht een once-in-a-lifetime ervaring!

©Jan Vermeer fotoreis Antarctica South Georgia Falklands

Ons schip

We maken deze expeditiecruise aan boord van de m/v Plancius. Het is een ijsversterkt schip dat al jaren dienst doet als expeditievaartuig in het Noordpoolgebied en Antarctica. Het schip werd in 1976 gebouwd als oceanografisch onderzoeksvaartuig voor de Nederlandse Koninklijke Marine tot 2004 – toen werd het gekocht door de Nederlandse reisorganisatie en rederij Oceanwide Expeditions.

Het schip is volledig herbouwd en vernieuwd in 2009 volgens de SOLAS (Safety Of Life At Sea) reguleringen, en is uitgerust om 108 deelnemers te huisvesten – wij kiezen bewust om met 100 te reizen. We varen onder de Nederlandse vlag.

We maken volop gebruik van de zodiacs aan boord om zo veel en zo lang mogelijk aan wal te gaan op elke mooie plek, met maximale veiligheid en comfort. De excursies aan land zijn gemakkelijk tot matig uitdagend, maar zeker toegankelijk voor iedereen met een normale basisconditie.

De maaltijden genieten we meestal aan boord. Ze worden verzorgd door een select topteam van chefs. We genieten tussen al die prachtige waarnemingen door dus ook nog eens van een heerlijk stukje gastronomie. Gezellig bijpraten bij het avondeten, je lichaam een boost geven met een ontbijt of even bekomen van die albatrossen tijdens de lunchpauze, we kijken er nu al naar uit!

Enkele gegevens over het schip:

 • Lengte: 89 meter
 • Breedte: 14,5 meter
 • Diepte: 5 meter
 • IJsklasse: 1D
 • Displacement: 3,211 tons
 • Motoren: 3x Diesel-Electric
 • Gemiddelde snelheid: 10,5 knopen
 • Deelnemers: 100 in 50 hutten
 • Volledige renovatie in 2009
 • Vlag van de rederij: Nederland

Expeditie Antarctica South-Georgia & Falklands

Routekaart

expeditie Antarctica, South Georgia & Falklands

Fotogalerij Antarctica

Fotogalerij South-Georgia

Fotogalerij Falkland Eilanden

Fotogalerij Overig

Reiscode:FHAn1124
Vertrek05-11-2024
Terugkomst27-11-2024
VertrekgarantieJa
Prijs€ zie tekst
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Jan Vermeer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief