• ©Smitinbeeld - Aurora en Landscape Lofoten

Fotografeer het noorderlicht en arctische landschappen

Fotoreis Aurora & Landscape Lofoten – Noorwegen

Algemeen
 • Grote kans op fotograferen van Noorderlicht
 • Geweldige mogelijkheden voor landschapsfotografie
 • Creatieve fotografie bij stokvisrekken
 • Noorderlichtlezing door Rob Stammes van Polarlightcenter en sms-alert
 • Begeleiding fotoreis door professioneel fotografen Jan en Mart Smit
 • Volpension

Als er één natuurfenomeen is dat tot de verbeelding spreekt, dan is het wel het noorderlicht of Aurora Borealis. Waarom naar de Lofoten voor het noorderlicht? De kans om het noorderlicht te zien is het grootst in het hoge noorden, dus boven de poolcirkel. De omgeving waarin we verblijven heeft uitzicht naar het noorden waardoor we zelfs zwak noorderlicht al kunnen waarnemen. Ook hebben de Lofoten, door de warme golfstroom, een milder klimaat dan andere plaatsen op dezelfde breedtegraad zoals Alaska en Groenland. De Lofoten zijn zelfs, volgens zeggen, de warmste plek op aarde om het noorderlicht te aanschouwen. In de periode waarin wij er verblijven neemt de hoeveelheid licht weer behoorlijk toe waardoor we overdag kunnen genieten van het fantastische landschap, in deze periode vaak bedekt met een prachtig sneeuwtapijt.

Fotoreis Aurora & Landscape Lofoten - ©Smitinbeeld

We maken gebruik van de diensten van het Polarlightcenter in het 10km verderop gelegen Laukvik. Het Polarlightcenter is opgezet door de Nederlanders Rob Stammes en Therese van Nieuwenhoven. Rob heeft apparatuur ontwikkeld waarmee hij de Noorderlicht activiteit kan meten. Hij kan up-to-date informatie verstrekken over de kans op Noorderlicht. Na de eerste dag op de Lofoten geeft Rob een lezing over het fenomeen Noorderlicht. We hebben de afspraak met het Polarlightcenter dat we tot 00.00 via SMS gewaarschuwd worden als er Noorderlicht waargenomen kan worden. Mocht er ’s nachts Noorderlicht zijn, dan vragen we je om mee te gaan om het Noorderlicht te bewonderen en zeker ook vast te leggen. In de conferentiezaal van ons verblijf Sandsletta kunnen we terecht voor het bespreken van de gemaakte foto’s.

De combinatie van de landschappen overdag en een grote kans op het zien/fotograferen van het noorderlicht maken de Lofoten tot een fotografisch paradijs, waar jij onder leiding van natuurfotografen Jan en Mart Smit van kunt genieten.

Het fotograferen doen we veelal in de buurt van ons verblijf, zodat de focus op fotografie ligt en niet op rondreizen. Toch willen we ook de fotografische mogelijkheden benutten van een aantal karakteristieke Lofotense onderwerpen. In deze periode van het jaar komt, vanuit de Barentszzee, de kabeljauw om in de relatief ondiepe wateren rondom de Lofoten te paaien. Deze kabeljauw, skrei genaamd, wordt in grote hoeveelheden gevangen en aan grote rekken gehangen om te drogen, de zogenaamde stokvis. Een indrukwekkend gezicht en een uitdaging om fotografisch vast te leggen. De Lofoten zijn ook bekend vanwege de vele karakteristieke vissersdorpjes. Henningsvær is wel één van de mooiste. Alleen de weg er naar toe is al een uitstapje waard. Het tijdstip van bezoek laten we afhangen van de weersomstandigheden op dat moment. Immers, koning winter regeert.

De fjorden en stranden die op maximaal 30 minuten afstand liggen dagen je uit om met een nieuwe blik naar je fotografie te kijken. Dit is Lofoten, fotografische parel van het hoge noorden!

begeleiding
Nu is er de kans om zelf het noorderlicht en de adembenemende landschappen te fotograferen onder de begeleiding van professioneel fotografen Jan en Mart Smit. Zij hebben, door hun vele reizen naar het hoge noorden, veel ervaring met het fotograferen van het noorderlicht en weten uitstekend de weg op Lofoten. Bovendien zijn ze uiterst geduldig bij het begeleiden van jouw fotografische ontwikkeling.

Reisdetails

prijsinformatie
De reissom is op basis van een gedeelde hut.
Privé gebruik van een hut is beperkt mogelijk met een toeslag van €200,-.

inbegrepen

 • fotobegeleiding o.l.v. professioneel fotografen Jan en Mart Smit
 • retour vliegticket Amsterdam – Svolvær (3 vluchten)
 • accommodatie in hutten op basis van volpension (uitzondering: eerste dag alleen avondmaaltijd en laatste dag alleen ontbijt en lunchpakket)
 • lezing Rob Stammes Polarlightcenter
 • vervoer ter plaatse
 • fotobesprekingen
 • alle activiteiten zoals beschreven (tenzij vermeld als optioneel)
 • deelnemersbijeenkomst vooraf

niet inbegrepen

 • drankjes
 • verzekeringen (bijv. reis- en annuleringsverzekering)
 • persoonlijke uitgaven
 • €15,- bijdrage garantiefonds GGTO

aantal deelnemers
minimaal 6 – maximaal 10 (internationale groep is mogelijk)

Praktisch

accommodatie
Je verblijft op camping Sandsletta in een comfortabele hut midden in de natuur. De douche en toiletfaciliteiten worden per hut gedeeld, maar we proberen iedereen zoveel mogelijk een eigen kamer te geven voor de benodigde privacy. Het is ook beperkt mogelijk om een privé hut te reserveren tegen een toeslag van 200 euro. Het ontbijt en diner worden in het restaurantgedeelte geserveerd en je lunchpakket maak je dagelijks tijdens het ontbijt klaar. We hebben een prachtige ruimte beschikbaar voor de fotobesprekingen.

programma

Dag 1
Na aankomst op vliegveld Helle in Svolvær halen we onze 9-persoons busjes op en rijden in 20 minuten naar camping Sandsletta. Daar hebben we comfortabele, verwarmde hutten tot onze beschikking. Bij aankomst staat er een lekkere maaltijd voor je klaar.

Fotoreis Aurora & Landscape Lofoten - ©Smitinbeeld

Dag 2 – 7
We hebben in deze fotoreis geen vast weekprogramma, maar we gaan mee in de flow van de omstandigheden. Jan en Mart kennen dit gebied zeer goed en weten op welke plek en op welk moment je het beste licht kunt hebben in het prachtige landschap. De fjorden en stranden in de buurt van Sandsletta bezoeken we meerdere malen onder verschillende omstandigheden.
De dag na aankomst hebben we een afspraak bij het Polarlightcenter voor een lezing over het noorderlicht. Gedurende de week verwachten we meerdere kansen te hebben op het zien, en dus fotograferen, van het noorderlicht. Dit betekent dat we veelal ‘s avonds of misschien wel ‘s nachts aan de slag gaan. Overdag kunnen we evt. de slaap weer inhalen, maar dit is waar we voor gekomen zijn! Voor aanvang van de reis heb je tijdens de deelnemersbijeenkomst al tips ontvangen, maar Jan en Mart staan je nu ter plaatse bij om dit bijzondere natuurfenomeen zo goed mogelijk vast te leggen.

In theorie kun je dus iedere nacht buiten staan met je camera om te genieten van dit schouwspel. We zoeken natuurlijk ook verschillende plekken op, zodat er verschillende perspectieven ontstaan. Uiteraard zal het zien van het noorderlicht erg afhankelijk zijn van de weersomstandigheden (helder weer is vereist) en zonneactiviteit. We zijn echter niet voor niets op de Lofoten, dus ook overdag gaan we op pad in de omgeving om van de spectaculaire Lofoten te genieten.

Fotoreis Aurora & Landscape Lofoten - ©Smitinbeeld

Uit ervaring weten we dat naast het kijken naar en vastleggen van het Noorderlicht deelnemers alle tijd hebben om overdag met thema’s als landschapsfotografie, macrofotografie, etc. bezig te zijn. We gaan hierbij in op het gebruik van verschillende filters, lenzen, statieven en andere hulpmiddelen. Ook laten we de (on)mogelijkheden zien, in theorie en praktijk, van het maken van een time-lapse. Mocht het helder weer zijn en er is geen noorderlichtactiviteit dan kunnen we laten zien hoe je een zogenaamd sterrenspoor (startrail) maakt.

Zowel beginnend als gevorderde fotografen met een digitale spiegelreflexcamera zijn welkom om met ons mee te gaan. We kunnen inspelen op de fotografische behoefte die jij hebt. ’s Avonds bij de nabespreking leer je weer van Jan en Mart, maar zeker ook van je reisgenoten.

Dag 8
We rijden terug naar het vliegveld van Svolvær en onze thuisreis vangt helaas al weer aan. Kijk vanuit het raampje nog maar eens naar het prachtige Lofoten.

lokaal vervoer
Bij aankomst op het vliegveld van Svolvær, de hoofdstad van Lofoten, staan er 2 9-persoons bussen voor ons klaar. De gehele week maken we hier gebruik van.

zwaarte reis
Het betreft een winterreis, waarbij de weersomstandigheden van grote invloed kunnen zijn op het fotograferen. Zorg in ieder geval voor goede en warme kleding. Het Noorderlicht is alleen bij helder weer ‘s avonds en ‘s nachts zichtbaar, dus het kan zijn dat je langere tijd buiten staat. Overdag zullen we mooie fotografische plekken bezoeken waarvoor korte wandelingen gemaakt kunnen worden.

aanvullende informatie

 • In verband met uitstaande opties/ reserveringen zal uiterlijk 1 januari 2016 bekend moeten zijn of het minimum aantal deelnemers is behaald.
 • Neem, indien mogelijk, je laptop mee met je eigen fotobewerkingsprogramma.
 • Besef dat je boven de poolcirkel bent en dat het winter is op Lofoten. De winterse omstandigheden maken dat enige flexibiliteit noodzakelijk is. Het dagprogramma is mede afhankelijk van de weersomstandigheden en noorderlichtavonden en dus flexibel in te vullen. Goede en warme kleding/schoeisel zijn erg belangrijk, dus ook (foto-)handschoenen, muts enz.). Qua foto-uitrusting is naast camera en objectieven een statief een vereiste om goede Noorderlicht foto’s te kunnen maken.
 • Aangezien het Noorderlicht een natuurfenomeen betreft kunnen we geen garantie geven dat het waargenomen kan worden tijdens de week. De Lofoten zijn echter zo fotogeniek, dat we ook zonder optimaal Noorderlicht een prachtig fotoprogramma kunnen bieden.
 • We maken mogelijk een korte wandeling vanaf de camping naar het achterland, via een stijgend pad. We laten dit afhangen van de omstandigheden en de groep.
 • Optioneel kun je gebruik maken van de sauna en/of hot-tub op de camping.
Feedback deelnemers

Marjo

“Het landschap van de Lofoten is in een woord adembenemend mooi. Elke dag bezochten we een andere locatie. De route er naar toe is op zich al zeer de moeite waard. Het rustige tempo, zodat iedereen voldoende tijd had om te fotograferen is erg prettig.
De locatie Sandsletta is prima gekozen. De houten hutten waren knus en zeer comfortabel. Als je dan ’s morgens wakker wordt en naar buiten kijkt heb je een fantastisch uitzicht, wat met de opkomende zon prachtig gekleurd wordt. Ook het uitzicht met de ondergaande zon is zeer de moeite waard.
Het bezoek aan het Polarlightcenter van Rob en Trees is een waardevolle aanvulling op het magische noorderlicht, waar we ruimschoots van hebben mogen genieten.
Jan en Mart zijn prettige, rustige en behulpzame begeleiders, die steeds bij iedereen langs liepen voor fototechnische ondersteuning en om inspiratie te geven. Alles werd goed uitgelegd. Ze hebben zich volledig ingezet om het iedereen zo veel mogelijk naar de zin te maken. De busjes waren prima. Comfortabel en ruim.

Nordic Vision had alles perfect geregeld. Kortom een geweldige reis!”

Jacques

“De editie februari 2018 zal bij velen onthouden worden als op zijn minst apart. Een prachtige natuur, het noorderlicht, zelfs twee elanden en ook de realiteit van het dagelijkse leven. Ik moet wel zeggen dat Mart en Jan zich ten volle hebben ingezet om ons zo veel mogelijk bij te brengen. De avonden zonder noorderlicht werden dan ook leerrijk ingevuld met fotobesprekingen. Deze trip was top, ondanks mijn koude handen.”

Sandra

“De Lofoten zijn een prachtige bestemming. De begeleiding door Jan en Mart was perfect. Ik heb in deze week veel van hen geleerd; over compositie, instellingen, ’s avonds tijdens het bespreken van de foto’s en het werken met lightroom. Nordic Vision had alles perfect geregeld. De camping en de huisjes waren prima en het eten heerlijk. We hadden een week met veel sneeuw, iets wat ik persoonlijk erg leuk vond. En ook nog drie avonden noorderlicht, dus deze reis was helemaal geslaagd!”

Marianne

“Heb een goede reis gehad met Nordic Vision en is zeer zeker voor herhaling vatbaar (dus ik ga met een gerust hart in september weer mee). Moet echt nog terug naar het noorden want één van mijn reiswensen is nog niet in vervulling gegaan “de spiegeling van het noorderlicht”.
De maaltijden waren uitstekend, zeer uitgebreid en ruim voldoende. Veel meer dan je van een camping zou verwachten. De hutten waren eenvoudig maar voldeden prima.
Jan en Mart zijn goede, behulpzame begeleiders. Als ik wat vroeg kreeg ik op een rustige manier antwoord. Wat me op viel is dat ze beiden praktisch niet fotografeerden, dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Dus niets negatiefs, al zal het een andere keer wel vreemd zijn als er niet zoveel sneeuw is.”

Colette

“Ik heb genoten van het hele gezelschap. De begeleiders zijn op een aangename manier aanwezig wanneer nodig en op de achtergrond wanneer je gewoon je ding wil doen. Ik wil hen ook bedanken voor hun uitstekende rijkunsten op ijzige wegen.
Het tempo van van de reis is interessant. Je hebt telkens weer ruim de tijd om een plekje grondig te ontdekken. En dat is het grote voordeel van niet te veel rond te reizen. Je hebt dan de tijd om meerdere technieken en genres toe te passen: van weidse landschappen tot macrofotografie, lange sluitertijden, nachtfotografie en natuurlijk noorderlicht. De gezellige avondlijke fotobesprekingen werken inspirerend.
Het bezoek aan het Polarlightcenter bij Rob is zeker de moeite waard. Ik heb genoten van de uitleg maar ook van de grappige excentrieke wetenschapper en zijn homemade apparatuur.”

Ivonne

“Het is een mooie reis, fijne accommodatie en top fotografen. Zo rustig als Jan en Mart mensen helpen. Elke keer op het juiste moment bij de juiste persoon zijn om te ondersteunen. Altijd alles goed uitleggen. Heel veel geleerd, zo’n goede begeleiding heb ik nog niet eerder gehad bij een workshop of fotoreis. Hou ze in ere zou ik zeggen.
Ook vond ik het erg prettig dat de ochtend rustig begon. Genoeg uren fotografie voor mij over. Ook heb ik alle lenzen, filters etc rustig op mijn gemak uit kunnen proberen. Eindelijk. Vaak is het zo dat er enorm veel in zo’n dag of vakantie gepropt wordt waardoor er niet echt tijd overblijft voor rustig fotograferen dat was hier top geregeld.
Ik vrees dat je me vast nog een keer tegen gaat komen op een van jullie fotoreizen.”

Monique

“Ik heb genoten van de reis. Het rustige tempo en het eindeloze geduld van Jan droegen daar ruimschoots aan bij. Veel geleerd en nog veel te leren. Dus ik ga zeker nog een keer mee. Bedankt voor al het goede regelen. Accommodatie is prima, eten was goed, de busjes waren goed, de begeleiding was zeer goed en het Noorderlicht was prachtig. Al hebben jullie dat laatste niet geregeld :-)”

Nathalie

“Ik kende Nordic Vision niet toen ik op de Fotofair met jullie in gesprek raakte. Nadat Alexander Koenders had gezegd: “Ga maar met die jongens van Nordic Vision  op reis, ze maken er altijd iets moois van!” heb ik geboekt. En ik heb geen spijt, integendeel… e.a. smaakt naar meer! De rust die mij onverwacht goed deed, de persoonlijke hulp en feedback op fotografiegebied, het prachtige -sneeuw en Noorderlicht- gebied, de kennis -en informatie bijeenkomst vooraf en de relaxte, goede organisatie maken dat ik direct na terugkomst heb gekeken om een volgende Nordic Vision reis te boeken. Rapportcijfer voor deze reis 9+.”

Dicky

“Voor mij was het een heerlijke fotovakantie, met als absolute hoogtepunt natuurlijk het noorderlicht. Een geweldige ervaring om dat te zien en te fotograferen!. Ondanks dat we vrijwel continu buiten waren, heb ik het dankzij de kledingadviezen absoluut niet koud gehad. Grote dank vooral aan Jan Smit voor de uitstekende leiding. Ik wil zeker nog wel eens met Nordic Vision op pad; met name een winterreis naar IJsland staat nog op mijn verlanglijstje.”

Ine

“De reis heeft ruimschoots aan mijn verwachtingen voldaan. Ik heb de beloofde rust gehad om me een week lang met fotografie bezig te houden. Daar heb ik van genoten. Daarbij heb ik veel geleerd. We werden naar de goede plekken gebracht. We kregen alle ruimte om zelf te fotograferen, te experimenteren. Maar op het juiste moment was er steeds hulp of advies, waren er tips om verder te kunnen.
De deskundigheid, kennis van het land, maar vooral de positieve toon, de aangename sfeer, de rust, het geduld, de haast ongemerkte, vanzelfsprekende “zorg” hebben deze reis bijzonder gemaakt; nogmaals mijn complimenten en mijn dank.”

Johan

“De fotoreis Aurora en Landscape Lofoten heeft aan alle verwachtingen voldaan. Prachtige landschappen, tot 3 keer toe in meer of mindere mate Noorderlicht, prettig reisgezelschap en prima begeleiding door Jan en Mart Smit, die deze reis ondersteund werden door Charles Borsboom. Veel geleerd en veel gezien!. De geringe reistijden naar de diverse foto-spots geven prima gelegenheid om een aantal locaties meerdere keren te bezoeken.”

Paula

“Het was een mooie reis en ik was zeer te spreken over Jan, met zijn engelengeduld en niets op willen dringen. Mart was ook echt fantastisch en Charles een vrolijke noot in het geheel. In die week heb ik ook ontzettend veel geleerd, fototechnisch en qua compositie waardoor mijn foto’s interessanter worden.
Ik ga zeker na deze goede ervaring nog een keer mee met 1 van jullie mooie reizen, wanneer weet ik nog niet.”

Ina

“Moeilijk om te benoemen wat we daar ervaren hebben, zo indrukwekkend was het. Het was er zo sprookjesachtig mooi door de sneeuw die er de week ervoor gevallen was, dat valt gewoon niet te beschrijven. We hebben al veel gezien van de wereld, maar een plek zoals deze (in die week onder die omstandigheden) zijn we nog niet vaak tegen gekomen. Waar je ook keek was het mooi, en die bergen die als perfecte zwart-wit tekeningen overal om ons heen opdoken. Zoooooooo mooi.
Van tevoren duimden we dat we toch minimaal 1x het noorderlicht te zien zouden krijgen en in werkelijkheid kregen we het ELKE avond te zien. Hoeveel geluk kan een mens hebben! Daar lever je graag wat nachtrust voor in.
En ‘s morgens wakker worden met het mooiste uitzicht van de hele wereld was ook bepaald geen straf. Prima lokatie en dankzij Nancy hebben we ook heerlijk gegeten. Verder net zoals op de vorige reis een lekker relaxt sfeertje, goede begeleiding van Arthur en Jan en aardige reisgenoten en niet te vergeten de interessante noorderlichtlezing bij Rob en Trees. Ik zou niet weten wat we nog meer hadden kunnen wensen deze reis. We hebben genoten! En het smaakt naar meer, dus je ziet ons vast nog eens terug op een van jullie reizen. Fijn dat er een steeds groter aanbod komt. Wordt nog moeilijk kiezen!”

Stefan

“Noorwegen, Lofoten. Indrukwekkend, dat is het beste woord wat mijn beleving kan beschrijven van de Lofoten reis. De weergoden waren ons goed gestemd want we hebben zelfs drie keer het Noorderlicht kunnen fotograferen. Mijn eerste Noorderlicht ervaring was zo intens dat ik als een klein kind stond te springen van opwinding. Maar als we ‘pech’ hadden gehad en geen Noorderlicht hadden gezien was de reis voor mij per definitie ook indrukwekkend geweest want de omgeving is voor een landschapsfotograaf een ware ‘speeltuin’ waar je niet uitgespeeld raakt. De combinatie van bergen, zee, sneeuw, rotspartijen etc geven je onbeperkte mogelijkheden.
Dankzij Arthur van Riet ben ik ook uit mijn fotografische comfortzone gehaald om iets meer beeldende fotografie te ontwikkelen. Tevens waren de onderdelen waarbij we gesproken hebben over geluid om beeld te versterken nieuw voor mij en zeker bijzonder interessant waar ik iets mee ga doen. Het team van Nordic Vision heeft in deze week een geweldige klus geklaard op fotografisch en bourgondisch gebied maar zeker ook de vele interessante fotografie,- en persoonlijke gesprekken. Last but not least, we hadden ook een erg leuke groep met deelnemers, iets wat ik erg belangrijk vind en dus kon waarderen.
Lofoten, ik kom zeker een keertje terug en als het kan graag met Nordic Vision. Bedankt!”

Frank

“Het stond al lang op mij ‘to-do’ lijst om het Noorderlicht te fotograferen. Een eerdere workshop van Arthur gaf mij het vertrouwen dat ik dat met de organisatie Nordic Vision gerust kon gaan waarmaken. De intentie om eerst een connectie met de omgeving te maken alvorens te gaan fotograferen sprak mij enorm aan. Geen gejakker en overal te laat aankomen, maar gewoon het maximale halen uit de omgeving waarin je al bent. Het nogmaals om je heen kijken, niet denken aan een plek 100 kilometer verderop maar gewoon 1,5 meter voor je voorbij de ene rots. Ik heb tijdens deze reis geleerd rust in mijn fotografie te brengen en ben zo tot uitgebalanceerde composities gekomen waar ik tot voor kort alleen maar van had kunnen dromen. Als ik in mijn directe omgeving de foto’s laat zien die ik daar heb gemaakt zie ik het ongeloof op de gezichten staan. Dit is wat jezelf een hele week onderdompelen in de fotografie en dan ook nog eens op een woest mooie plek met je doet. Het is koud geweest maar het heeft me geen moment weerhouden om dit prachtige land vast te leggen. Ik heb enorm genoten van de saamhorigheid en gezelligheid in de groep en de locatie waar wij overnacht hebben. Ik wil een ieder die het Noorderlicht wil beleven of gewoon Noorwegen in al zijn pracht wil bewonderen en tegelijkertijd aan zijn/haar fotografische skills wil werken deze reis van harte aanbevelen. Het is een belevenis die je je leven lang niet meer vergeet. Ik heb er in ieder geval geen moment spijt van gehad!

Corrina

“De rust, de saamhorigheid, het enthousiasme en de kalme uitleg van Jan Smit hebben mij een onvergetelijke week bezorgd. We hebben zeven dagen prachtig weer gehad en als toetje elke avond genoten van het Noorderlicht. Ook al ben ik al weer ruim een week terug, het gevoel van rust, kijken en genieten is nog steeds aanwezig! Nordic Vision, alles was perfect geregeld, bedankt! Tot een volgende keer!”

Wendy

“Ik wil jullie natuurlijk bedanken voor de goede organisatie en mooie ervaring. Ik heb een intensieve, boeiende en leerzame week gehad op de Lofoten! De prachtige natuur, de inspirerende gesprekken, de heldere uitleg, het geduld, enthousiasme en het vertrouwen om verschillende lenzen en filters uit te mogen proberen hebben me enorm geholpen. Zowel qua fotografie als op persoonlijk vlak. De gastvrijheid, het lekkere eten, de gezelligheid. Het was een bijzondere week met bijzondere mensen in een perfecte omgeving!”

Jeroen

“Wat een fantastische week hebben we beleefd op de Lofoten! Dank aan Art en Jan voor de begeleiding en voor het fijne gezelschap. De beelden van de ruige besneeuwde bergen, de sneeuw en ijs formaties, de weerspiegelingen in het kristalheldere water, de magie van het noorderlicht, de ‘kathedralen van gedroogde vis’, de rode schuurtjes,… zullen me nog lang bijblijven, alsook de geluiden van wringende ijsschotsen en …. de stilte.
Ik ga zeker nog terug naar dit stukje Noorwegen!”

Karin

“Allereerst wil ik jullie bedanken voor de fantastische week op de Lofoten! De saamhorigheid, gedeelde interesses, technische uitleg, mooie gesprekken, humor, geweldige maaltijden en fantastische accommodatie. En niet te vergeten de prachtige Noorse natuur, die haar dagelijkse en nachtelijke pracht over ons heen spreidde. Nu nog heb ik geen woorden voor de indrukken die opgedaan zijn, hoeft ook niet want de fotografische beelden zeggen genoeg. Noorwegen, en vooral de Lofoten, heeft een weg naar mijn hart opengemaakt, dat niemand mij kan afnemen.

Reiscode:FWl0219
Vertrek15-02-2019
Terugkomst22-02-2019
VertrekgarantieJa
Prijs€ 2650
Volgeboekt

De begeleidend fotografen

Jan Smit
Mart Smit

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief