Fotoreizen Frankrijk

OPAALKUST
De Opaalkust of Côte d’Opale is een kuststrook in de region Nord-Pas-de-Calais in het noorden van Frankrijk. Ze omvat een deel van de kustlijn langs Het Kanaal, van Duinkerken tot Berck aan de monding van de Authie. Het karakter van de kust verandert naarmate men verder westwaarts gaat. Is de Noordzeekust in de omgeving van Duinkerken nog vrij vlak met een bescheiden duinstrook, de uiterste noordwestpunt langs het Nauw van Calais bij Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez kenmerkt zich door hoog boven de zee uitstijgende krijtrotsen.
Fotografisch is de opaalkust zeer interessant. Er is mooie kustfotografie mogelijk door de kliffen en stille stranden, maar ook de idyllische vissersdorpjes nodigen je uit.

BRETAGNE
Bretagne is het schiereiland van Frankrijk, de meest westelijk gelegen provincie. Het ligt ten zuiden van Normandië en ten noorden van de Pays de la Loire. De regio, die aan de noordkant aan Het Kanaal grenst en aan de zuidkant aan de Atlantische Oceaan, telt samen met haar omliggende eilanden meer dan 2500 km kust. De kust van Bretagne is in het noorden en het westen ruig en wild, met meestal kleine stranden in baaien tussen de rotsen. Onze reis speelt zich af in Noord-Bretagne dat zich perfect leent voor kustfotografie.

AUVERGNE
De Auvergne is een prachtig gebied midden in Frankrijk. De regio bestaat uit vier departementen waar het overal goed toeven is voor een heerlijke vakantie. Het is ook een regio met contrasten en veel verschillende landschappen waardoor het een veelbezochte bestemming is, maar vooral door de Fransen zelf. Slechts 2,5% van de Franse bevolking woont in de Auvergne, er is dus heel veel ruimte voor natuur en die is in dit deel van Frankrijk dan ook overdonderend aanwezig. De Auvergne maakt deel uit van het Centraal-Massief in het hart van Frankrijk.
De Puy de Dôme is een grote lavakoepel en een van de jongste vulkanen in het Centraal Massief in Auvergne, het centraal-zuidelijke deel van Frankrijk, met een hoogte van 1464 meter. De vulkaan behoort tot de Chaîne des Puys.