Contrasten tussen stad en natuur

Seascapes en cityscapes in Nederland

  • Fotografeer met lange sluitertijden
  • Ga op zoek naar je eigen creativiteit
  • Verscheidenheid aan fotografische onderwerpen
  • Aandacht voor architectuur, cityscapes en seascapes
  • Begeleiding door onze succesvolle specialist in lange sluitertijden fotografie Wilco Dragt
  • Veel ruimte voor persoonlijke begeleiding
  • Mooi contrast tussen de dynamiek van Rotterdam en de rust van Zeeland
  • Coronaproof en 1-persoonskamer

In deze boeiende en intensieve workshop gaan we in twee verschillende delen van het land met lange sluitertijd fotografie aan de slag: in Rotterdam en in Zeeland. In Rotterdam richten we ons op zogenaamde cityscapes – stadsgezichten aan het water, meestal met hoge bebouwing – en op architectuur. Beide onderwerpen zijn typische lange sluitertijden thema’s, waarmee je een creatieve en kunstzinnige insteek voor je fotografie kunt kiezen. In Nederland is Rotterdam bij uitstek de locatie om hiermee bezig te zijn.Workshop Lange sluitertijden Nederland - ©Wilco Dragt

In Zeeland focussen we op zogenaamde seascapes: landschapsfoto’s met veel water en een enkel object erin. Vaak worden dit verstilde en minimalistische foto’s. Kunstzinnige beelden die de werkelijkheid overstijgen. We bezoeken hier een aantal locaties, waarbij we nauwgezet op het ritme van de getijden gaan werken.

Dit soort fotografie werkt vaak heel mooi in zwart-wit, maar het hoeft er niet toe beperkt te blijven. De focus zullen we in deze midweek wel op zwart-wit leggen. Zwart-wit begint niet pas bij de beeldbewerking, achter de computer, maar al in het veld. Daarom is het belangrijk om daar al de “zwart-wit-bril” op te zetten. In de workshop zullen we daar ruimschoots aandacht aan besteden: het gaat om het zoeken en vinden van structuur, contrasten, schaduwen, vormen en lijnen, tonaliteit (grijstinten) en compositie.

Workshop Lange sluitertijden Nederland - ©Wilco Dragt

begeleiding
Fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt begeleidt deze bijzondere workshop. Hij ziet fotografie als een kunstvorm en met zijn foto’s streeft hij er naar om de verbeelding te prikkelen. Zijn werk wordt via kunstgaleries aan kunstliefhebbers verkocht. Om tot zijn creatieve beelden te komen maakt hij veelvuldig gebruik van lange sluitertijd fotografie. Hij is daar een echte specialist in.

Als ambassadeur van Lee Filters heeft hij diverse filtersets voor landschaps- en lange sluitertijd fotografie voor deelnemers beschikbaar.

Fotogalerij Wilco Dragt

Fotogalerij Deelnemers

Reiscode:WWNr0125
Vertrek28-01-2025
Terugkomst31-01-2025
Beschikbare plaatsen5
VertrekgarantieNee
Prijs€ 1130

De begeleidend fotograaf

Wilco Dragt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief