De Portugese kust: ruig en veelzijdig

Fotoreis Sintra Seascapes

  • DEZE REIS KOMT IN 2025 WEER TERUG, DE GENOEMDE DATA ZIJN ONDER VOORBEHOUD. PUBLICATIE VOLGT NOG
  • Fotografeer ruige kusten en spectaculaire stranden
  • Dagtocht naar surfersparadijs Nazaré voor de hoogste golven
  • Intieme landschappen en veel macromogelijkheden 
  • O.l.v. natuurfotograaf Theo Bosboom
  • 7 dagen ; volpension verblijf
  • Maximaal 6 deelnemers!

De Portugese westkust heeft een aantal van de ruigste en meest spectaculaire stranden in Europa. In de maand november zijn de getijdenverschillen groot, de golven vaak hoog en kan het weer wisselvallig zijn. Ook zijn er weinig toeristen en is het veel minder warm dan in het voorjaar en de zomer. Perfecte omstandigheden voor een mooie en gevarieerde ‘Seascape’ fotoreis.

Fotoreis Sintra Seascapes Portugal - ©Theo Bosboom

We strijken neer in het Sintra gebied ten westen van Lissabon, waar we een comfortabel en strategisch gelegen hotel hebben gevonden aan zee. Vanuit hier zijn er verschillende fotogenieke praia’s (stranden) eenvoudig en vrij snel te bereiken. Het zijn allemaal stranden waar je moeiteloos een paar keer naartoe kunt, omdat ze allemaal hun eigen karakter hebben en er steeds weer nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen zijn. Het landschap kenmerkt zich door steile rotsen en zee kliffen, terwijl er bij laag tij lange rotsgangen en rotsplaten te voorschijn komen. Daarin is ook veel zeeleven te vinden, waaronder anemonen, mosselen en zeeslakken. Op sommige van de stranden ontstaan er bij laag tij prachtige zandpatronen, een perfecte voorgrond voor een weids kustlandschap, maar ook een mooi onderwerp voor een intimate landscape.

We nemen voor ieder strand ruimschoots de tijd en proberen de mooiste stranden twee of drie keer te bezoeken, als de weersomstandigheden dat toelaten. Ook zullen we op zoek gaan naar het mooie licht rond zonsopgang en zonsondergang. Gelukkig is dat in deze tijd van het jaar wat minder zwaar dan in het voorjaar! Alle aspecten van seascape fotografie kunnen hier aan bod komen, waaronder het fotograferen van weidse landschappen, het gebruik van lange sluitertijden, het vastleggen van spectaculaire golfen, intimate landscapes van onder meer gekleurde rotsen en zandpatronen en macrofotografie van het veelzijdige zeeleven dat bij laag tij zichtbaar wordt.

Ook zullen we een dagexcursie maken naar Nazaré, de surf hoofdstad van Europa, waar de Atlantische golven door een onderzeese canyon grote hoogten kunnen bereiken. Het is ongeveer 1 1/2 uur rijden vanaf ons hotel. We zullen proberen een dag uit te kiezen waarop de golven lekker hoog zijn. En zelfs op rustige dagen zijn de golven er twee tot drie keer zo hoog als elders aan de kust, dus het is altijd de moeite waard.

Kortom, uitdagende en prachtige locaties voor een mooie fotoreis.

Fotoreis Sintra Seascapes Portugal - ©Theo Bosboom

begeleiding

De begeleiding van deze fotoreis is in handen van natuur- en landschapsfotograaf Theo Bosboom, die het gebied meerdere malen heeft bezocht en gespecialiseerd is in allerlei vormen van kunstfotografie. Toen hij werkte aan zijn boekproject Shaped by the sea over de Atlantische kust van Europa, vormde de Portugese westkust een van de grootste aangename verrassingen. Theo helpt je in het veld met je fotografische ontwikkeling en vragen en geeft tijdens de beeldbesprekingen gerichte feedback op de gemaakte foto’s. Zowel beginnende als gevorderde fotografen kunnen onder zijn bezielende leiding vooruitgang boeken.

Fotogalerij Theo Bosboom

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FWPo1125
Vertrek22-11-2025
Terugkomst28-11-2025
VertrekgarantieNee
Prijs€ volgt
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Theo Bosboom

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief