• Charles Borsboom - ©Marleen den Brok - Noord-Ierland

CHARLES BORSBOOM

Charles (1959) is een geboren en getogen Delftenaar. Oorspronkelijk opgeleid tot informaticus besloot hij, na een carrière bij TNO en Waterloopkundig laboratorium,  in ’ 99 het roer om te gooien. Vanaf die tijd is hij als beroepsfotograaf werkzaam. “Een stap waarin ik letterlijk van mijn hobby mijn werk heb gemaakt” Sindsdien werkt hij in opdracht van diverse bedrijven, schrijft met enige regelmaat artikelen, geeft lezingen of neemt plaats in een jury.

Reizen is een tweede passie en hij is dan ook (langdurig) in het buitenland geweest om te reizen en te fotograferen. USA, Canada, IJsland, Groenland en een groot aantal andere Europese landen. In 2005 werd Azië ‘ontdekt’ en zo ontstond ook zijn liefde voor China. Sindsdien bezocht hij het land vrijwel elk jaar en woonde en werkte vrijwel geheel 2011 in Yangshuo, te midden van het beroemde Karstgebergte,

Charles heeft als fotograaf een brede interesse. Alhoewel landschapsfotografie favoriet is, wordt hij ook gefascineerd door portret- en documentaire fotografie. Sinds 2012 verzorgt Charles fotoworkshops en fotoreizen voor Nordic Vision.
Doorlopend op zoek naar lijnen, vormen en structuren in het landschap kenmerkt een reis met Charles zich door zijn slogan “Kijken is nog geen zien, kijk EN denk voor je op de knop drukt, het loont altijd”.

Fotoreizen en workshops begeleid door Charles

Charles Borsboom - Yellow Mountains - China