Ruige kusten en verlaten stranden in het andere Spanje

Fotoreis Asturië – Spanje

  • DEZE FOTOREIS KEERT IN 2026 WEER TERUG, DE GENOEMDE REISDATUM IS ONDER VOORBEHOUD
  • Uitstekende mogelijkheden voor landschapsfotografie
  • Goede mogelijkheden voor lange sluitertijdenfotografie
  • Perfect voor liefhebbers van details en macrofotografie
  • Afsluiting met rondleiding Guggenheim Museum in Bilbao
  • Begeleiding door natuurfotograaf Theo Bosboom
  • Volpension

Voor liefhebbers van ruige, stille kustlandschappen is Asturië in het Noordwesten van Spanje een droombestemming. Het is er aanmerkelijk koeler en groener dan in de rest van Spanje en het is lastiger bereikbaar dan veel andere costa’s, met als grote voordeel dat er bijna geen buitenlandse toeristen komen en dat het er nog authentiek Spaans is. Voor fotografen is het een echt El Dorado, waar zowel de landschapsfotograaf als de liefhebber van details en macro zich naar hartenlust kan uitleven.

Fotoreis Asturie - ©Theo Bosboom

Het hoofddoel van deze fotoreis is een aantal fraaie stranden in de buurt van het sfeervolle havenstadje Luarca, onze uitvalsbasis voor deze reis. De kust is hier erg woest en grillig en de stranden zijn vaak lastig te vinden, maar fotograaf Theo Bosboom kent deze omgeving goed. We bezoeken een aantal verschillende stranden, stuk voor stuk pareltjes, elk met een eigen karakter en natuurschatten. Er is heel veel te ontdekken en te fotograferen: de grillige rotsformaties en steile kliffen die loodrecht uit zee oprijzen, de prachtig gekleurde stenen en structuren, de anemonen, zeeslakken, algen, waterplanten en andere schatten uit de oceaan die je bij laag tij kunt vinden in de talloze waterpoeltjes tussen de rotsen en natuurlijk de oceaan zelf die hier af en toe met grote kracht op de rotsen kan beuken. Vaak zullen we de plekken voor onszelf hebben, want op de meeste stranden komen maar weinig mensen.

Fotoreis Asturie - ©Theo Bosboom

We nemen voor alle stranden ruimschoots de tijd en proberen – als de omstandigheden goed zijn – overal minstens twee keer naartoe te gaan, zodat je rustig de tijd kunt nemen om de beste plekken te ontdekken en je foto’s nog eens opnieuw kunt proberen als ze niet gelijk goed gelukt zijn. Uiteraard proberen we te profiteren van het mooie licht rond zonsopgang en – ondergang en houden we rekening met de getijden, omdat sommige delen van de stranden alleen met eb toegankelijk zijn. Daarnaast fotograferen we een keer in het haventje van Luarca, dat vol met vissersbootjes ligt en waar nog veel oude karakteristieke panden te vinden zijn.

begeleiding
Natuurfotograaf Theo Bosboom, vooral bekend van onze IJslandreizen, begeleidt deze bijzondere fotoreis. Na een eerste bezoek enkele jaren geleden aan Asturië was hij direct onder de indruk van de schoonheid en de fotografische mogelijkheden. Hij helpt je in het veld met je fotografische ontwikkeling en tijdens de beeldbesprekingen. Zowel beginnende als gevorderde fotografen kunnen onder zijn bezielende leiding vooruitgang boeken gedurende de week.

Fotogalerij Theo Bosboom

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FLSas0526
Vertrek31-05-2026
Terugkomst06-06-2026
VertrekgarantieNee
Prijs€ volgt
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Theo Bosboom

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief