Kliffen, verstilde stranden en idyllische vissersdorpjes

Fotoreis Opaalkust – Frankrijk

  • Dicht bij huis, maar wel heel anders!
  • Perfecte locaties voor fotografie met lange sluitertijden
  • Fotografeer bij Cap de Gris-Nez en Cap de Blanc-Nez met landschapsfotograaf Wilco Dragt
  • Op basis van volpension én 1-persoonskamer!

120 Kilometer strand, duinen en krijtrotsen: dat is de Côte d’Opale, in het noordwesten van Frankrijk. Een landschap met contrasten: het groen van de weilanden steekt af tegen het grijsblauw van de golven. Een streek die van de zee leeft, met de wind speelt en niet met zich laat sollen. En dat op slechts 330 km van Utrecht!

fotoreis Opaalkust - ©Wilco Dragt

Het noordelijke deel van de Opaalkust, tussen Calais en Boulogne-sur-Mer, is fotografisch gezien het meest interessant. Bij Belgische natuur- en landschapsfotografen is deze streek al jaren zeer geliefd, en als je er eenmaal bent geweest begrijp je waarom. Hier vinden we indrukwekkende kliffen, verstilde stranden en idyllische vissersdorpjes. Aan de overkant van het Kanaal kunnen we de Engelse kust goed zien liggen: Engeland en Frankrijk liggen hier maar 33 km uit elkaar. De streek meer landinwaarts wordt gekenmerkt door een afwisseling van rollende heuvels, uitgestrekte landbouwgebieden en hier en daar wat kleine bossen.

Het meest in het oog springen twee rotsformaties: de Cap de Blanc-Nez, een 134 meter hoge kaap van wit krijt, en de Cap de Gris-Nez, een grijze kaap van zandsteen, klei en kalksteen van 45 meter hoog. Vanaf de Blanc-Nez heb je een prachtig uitzicht op het glooiende landschap van het achterland. Tussen deze kapen strekt de baai van Wissant zich uit, waar we uitgestrekte zandstranden, golfbrekers en mosselbanken vinden. Dat zijn al mooie foto-onderwerpen op zich! Wat zuidelijker vinden we een heus fort. Aan het eind van de dag, als het laatste licht vanuit het westen op het fort valt, zijn er vanaf het strand, met een aantal grote ronde keien, mooie beelden te maken. Maar ook zonder het fort zijn deze keien zeer interessant. Diverse dorpjes en stadjes in de omgeving zijn eveneens zeker de moeite waard om te fotograferen.

Op een relatief klein gebied kun je je o.l.v. landschapsfotograaf Wilco Dragt helemaal uitleven, in kleur of zwart-wit, realistisch of abstract, met lange of “gewone” sluitertijden. Het is een ideale plek om je te verdiepen in je eigen manier van fotograferen, of juist om nieuwe dingen uit te proberen.
Vanuit ons uitstekende en comfortabele hotel aan de kust zijn alle fotolocaties zeer makkelijk te bereiken. We hoeven nooit verder dan 30 minuten te rijden en ook geen verre wandelingen te maken. Die korte afstanden maken het mogelijk om meerdere keren naar dezelfde locatie te gaan, zodat we die bij verschillende omstandigheden kunnen fotograferen. Dit zorgt ook voor rust. Zo kun je werken aan het ontwikkelen van een eigen stijl en visie.

fotoreis Opaalkust - ©Wilco Dragt

begeleiding
Tijdens de reis richten we ons vooral op landschapsfotografie. Landschapsfotograaf Wilco Dragt begeleidt deze reis dicht bij huis. In het afgelopen jaar is hij meerdere keren in het gebied geweest, in verschillende seizoenen en onder wisselende omstandigheden. Wilco kent de mooie locaties en ondersteunt je daar bij het fotograferen in het veld. Hij stimuleert je om op je eigen manier naar landschappen te kijken. Vanuit je eigen manier van kijken, van ervaren en van beleven volgt je eigen manier van fotograferen.
Wilco is sinds 2014 ambassadeur van Lee Filters. Het voordeel hiervan is dat hij tijdens de reis de beschikking heeft over een aanzienlijke hoeveelheid filters en toebehoren. De deelnemers aan de reis kunnen deze filters uitgebreid proberen en hun creativiteit vergroten.

Fotogalerij Wilco Dragt

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FLF0424
Vertrek16-04-2024
Terugkomst20-04-2024
VertrekgarantieJa
Prijs€ 1520
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Wilco Dragt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief