• ©Marjan Versluijs - Wilco Dragt - Glencoe

WILCO DRAGT

fotograaf Wilco Dragt

Wilco Dragt is in 1960 in Eindhoven geboren. Daar volgde hij een studie Bedrijfskunde aan de plaatselijke universiteit. Na zijn studie heeft hij verschillende leidinggevende functies in het bedrijfsleven en bij de (semi-) overheid op het terrein van inkoop en logistiek vervuld. Na een periode als zelfstandig organisatieadviseur heeft hij in 2014 de overstap naar full time professioneel landschapsfotograaf gemaakt.

Wilco begon in 2007 met fotografie, en al vrij snel maakte hij de keuze om zich op landschapsfotografie te richten. Bij meerdere gerenommeerde fotowedstrijden in Italie, Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland heeft hij prijzen gewonnen. Zijn stijl kenmerkt zich door zorgvuldige en uitgebalanceerde composities, met een goed gebruik van licht. Zijn beelden stralen vaak rust en verstilling uit en hij fotografeert met gevoel en emotie. Hij ziet landschapsfotografie vooral ook als een kunstvorm. Via kunstgalerieën en –beurzen weten zijn foto’s de weg naar de huiskamers van liefhebbers van mooie fotografie te vinden.

Sinds 2014 is Wilco ambassadeur van Lee Filters; als specialist in lange sluitertijd fotografie zet hij zelf deze filters in. Tijdens de reizen die hij begeleidt, heeft hij de beschikking over een aanzienlijke hoeveelheid filters die deelnemers in de praktijk kunnen uitproberen.

Fotoreizen en workshops begeleid door Wilco

©Marjan Versluijs - Wilco Dragt - Glencoe