Fotoreis Ierland

De republiek Ierland is, anders bijvoorbeeld Noord-Ierland dat bij het Verenigd Koninkrijk hoort, een zelfstandig land. De eerste bewijzen van menselijke bewoning brengen ons terug naar de vroege prehistorie. Net na de laatste ijstijd is er al sprak van menselijke bewoning. Zo’n 600 jaar voor Christus komen de eerste Kelten naar Ierland om daar hun cultuur, religie en gebruiken te verspreiden. De Ieren zien de Kelten nog steeds als hun verre voorvaderen en zijn erg trots op hun Keltische afkomst.
Ierland is vooral erg geliefd bij fotografen vanwege de prachtig mooie natuur. Groene heuvels, prachtige ruige kusten en lieflijke dorpjes vormen een schilderachtig decor waarin het prachtig fotograferen is. De vriendelijke bevolking is erg gastvrij en zorgt voor veel gezelligheid. Ierland kent een lange historie van folkmuziek en optredens van dit soort bandjes in de plaatselijke pub. Het is een prachtig land met wonderlijk mooie vergezichten en landschappen.

The Burren

The Burren (Iers: “grote rots”) is een uniek karstlandschap in het noordwesten van het graafschap Clare in Ierland. Het kalksteengebied heeft een oppervlakte van ongeveer 300 km². Aan de noordzijde wordt het begrensd door de Baai van Galway, aan de westzijde door de Cliffs of Moher.
Opvallend genoeg is het rotsige landschap zeer vruchtbaar en komen er veel planten uit verschillende biotopen voor. Ook leven er veel verschillende dieren. Onder het gebied liggen duizenden grotten waarvan Aillwee Cave de beroemdste is. Een deel van The Burren wordt beschermd door het Nationaal Park The Burren. The Burren is rijk aan archeologische monumenten. Met name de Poulnabrone Dolmen trekt veel bezoekers. Dit grafmonument uit het Neolithicum is in de jaren tachtig van de twintigste eeuw afgegraven. Daarbij is aangetoond dat het monument diende als graf voor ten minste 33 personen.