Schotland in het klein

Fotoreis Isle of Arran – Schotland

  • Fotoreis voor liefhebbers van landschapsfotografie
  • Rollende heuvels en ruig berglandschap nodigen je uit
  • Eindeloze mogelijkheden voor kustfotografie
  • Korte rijafstanden naar fotolocaties
  • Ontdek Arran o.l.v. fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt
  • Op basis van logies, ontbijt en lunchpakket (standaard 1-persoonskamer!)

Het eiland Arran is één van de zuidelijke Schotse eilanden en bevindt zich in de Firth of Clyde tussen Ayrshire en Kintyre, op een afstand van slechts 75 km van Glasgow. Arran is ongeveer 30 km lang en 20 km breed, met een oppervlakte van 2 ½ keer die van Texel. Voor zo’n klein eiland is de diversiteit aan landschappen en kusten ongelooflijk groot. Het wordt dan ook vaak omschreven als “ Schotland in het klein”. Langs de kust vind je leuke, typisch Britse, dorpjes aangevuld met fotogenieke kuststroken, een ruig en bergachtig binnenland in het noorden en rollende groene heuvels en bossen in het zuiden. De diversiteit en de kleine oppervlakte maken het een geweldige fotografische bestemming, die dan ook steeds meer bij (landschaps)fotografen in trek komt.

Fotoreis Isle of Arran - Schotland - ©Wilco Dragt

Tijdens de reis richten we ons op landschapsfotografie. De fotografische mogelijkheden zijn legio. Op meerdere plaatsen vind je interessante rotsformaties aan de kust, waar je goed met je compositie kunt oefenen. De mooie bergdalen met ruige rivieren met stroomversnellingen nodigen uit voor lange sluitertijden net als de riviertjes in bosrijke omgevingen. Maar ook diverse oude ruïnes en vergezichten naar andere eilanden nodigen je uit. Omdat het eiland klein is en alles goed berijdbaar is, bezoeken we fotolocaties meerdere keren. We zoeken zo meer verdieping en werken aan het ontwikkelen van een eigen stijl en visie.

Je verblijft in het plaatsje Brodick. Alle fotolocaties zijn hiervandaan goed te bereiken. De reistijd is iedere keer niet lang, zodat we ons helemaal op de fotografie kunnen richten. Op sommige plaatsen kunnen we vrijwel direct naast de auto fotograferen, op andere plaatsen wandelen we eerst naar de mooiste standpunten. Van dag tot dag bepalen we onze fotolocaties, waardoor we flexibel kunnen inspelen op de (weers)omstandigheden.

Fotoreis Isle of Arran - Schotland - ©Wilco Dragt

begeleiding
Tijdens deze fotoreis is landschapsfotograaf Wilco Dragt je steun en toeverlaat. Al jaren heeft Schotland een magische aantrekkingskracht op hem, wat bij ieder nieuw bezoek weer wordt versterkt. Wilco kent de mooie locaties op het eiland en hij ondersteunt je bij het fotograferen in het veld. Hij stimuleert je om op je eigen manier naar landschappen te kijken. Vanuit je eigen manier van kijken, ervaren en beleven volgt je eigen manier van fotograferen. Een bekende Zweedse fotograaf verwoordt het mooi: “Fotografie gaat niet om het vangen van wat je ziet, maar om het verbeelden van wat je voelt.”
Wilco is sinds 2014 ambassadeur van Lee Filters. Het voordeel hiervan is dat hij tijdens de reis de beschikking heeft over een aanzienlijke hoeveelheid filters en toebehoren. De deelnemers aan de reis kunnen deze filters uitgebreid proberen en hun creativiteit vergroten.

Fotogalerij Wilco Dragt

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FLSCa04254
Vertrek30-04-2025
Terugkomst06-05-2025
Beschikbare plaatsen4
VertrekgarantieNee
Prijs€ 1850

De begeleidend fotograaf

Wilco Dragt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief