Fotografeer het iconische Schotse landschap

Fotoreis Glencoe – Schotland

  • Fotoreis voor liefhebbers van landschapsfotografie
  • Iconische Schotse landschappen
  • Alle fotolocaties op korte rijafstand, dus veel fotografietijd
  • Begeleiding door landschapsfotograaf Wilco Dragt
  • Volpension

In deze fotoreis bezoeken we één van de bekendste fotografische gebieden in de Schotse hooglanden: Glencoe. Imposante bergtoppen, steile rotswanden, onstuimige rivieren en talloze watervallen wisselen elkaar in duizelingwekkende vaart af. Pal naast deze glen, het schotse woord voor dal, ligt een uitgestrekt drassig heidegebied, Rannoch Moor. Dit plateau, dat is bezaaid met kleine meertjes, is een van de meest onherbergzame en ongerepte natuurgebieden van Schotland. Naast Glencoe en Rannoch Moor gaan we ook nog naar een ander dal: Glen Etive. Onder leiding van landschapsfotograaf Wilco Dragt kun je vergezichten fotograferen, maar ook op zoek gaan naar details en structuren.
 Voor veel landschapsfotografen is deze streek absoluut de mooiste locatie van Schotland. Op een relatief klein en goed bereikbaar gebied zijn er heel veel mogelijkheden om het Schotse landschap te fotograferen, zowel in kleur als in zwartwit. En niet alleen het landschap, ook de Schotse luchten en het licht kunnen imposant zijn.

Fotoreis Glencoe - ©WIlco Dragt

Op slechts een kleine drie uur rijden van Glasgow staan we ineens in een andere wereld. Alle fotolocaties zijn zeer makkelijk te bereiken vanaf het hotel: we hoeven nooit verder dan 45 minuten te rijden en ook geen lange wandelingen te maken. Je kunt zelfs te voet naar sommige plekken gaan. Die korte afstanden maken het mogelijk om meerdere keren naar dezelfde locatie te gaan, zodat we die bij verschillende omstandigheden kunnen fotograferen. Dit zorgt ook voor rust. Zo kun je werken aan het ontwikkelen van een eigen stijl en visie.

Fotoreis Glencoe - ©WIlco Dragt

begeleiding
Tijdens deze fotoreis is landschapsfotograaf Wilco Dragt je steun en toeverlaat. Al jaren heeft Schotland een magische aantrekkingskracht op hem, wat bij ieder nieuw bezoek weer wordt versterkt. Wilco kent vele mooie locaties in het gebied van Glencoe en hij ondersteunt je bij het fotograferen in het veld. Hij stimuleert je om op je eigen manier naar landschappen te kijken. Vanuit je eigen manier van kijken, ervaren en beleven volgt je eigen manier van fotograferen. Een bekende Zweedse fotograaf verwoordt het mooi: “Fotografie gaat niet om het vangen van wat je ziet, maar om het verbeelden van wat je voelt.”
Wilco is ambassadeur van Lee Filters. Het voordeel hiervan is dat hij tijdens de reis de beschikking heeft over een aanzienlijke hoeveelheid filters en toebehoren. De deelnemers aan de reis kunnen deze filters uitgebreid proberen en hun creativiteit vergroten.

Fotogalerij Wilco Dragt

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FHScg1124
Vertrek02-11-2024
Terugkomst08-11-2024
Beschikbare plaatsen2
VertrekgarantieJa
Prijs€ 1899

De begeleidend fotograaf

Wilco Dragt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief