De onbekende Europese parel

Fotoreis Estland

  • LET OP: DEZE REIS KOMT IN 2025 WEER TERUG, DE GENOEMDE DATA ZIJN NOG ONDER VOORBEHOUD. PUBLICATIE VOLGT NOG
  • Fotografeer veenmoerassen, bos- en waterlandschappen
  • Authentieke verlaten Estse fotolocaties
  • Voor liefhebbers van intieme landschappen, details en urbexfotografie
  • Begeleiding door natuurfotograaf Kristel Schneider
  • Volpension ; 9-daagse reis

Het bij veel fotografen onbekende Estland nodigt je uit om het land met je camera te komen verkennen. Estland is de kleinste van de drie Baltische staten en het vormt een uniek stukje Europa. Niet alleen door haar geschiedenis, maar vooral ook omdat driekwart van Estland bedekt is met bossen en veenmoerassen en daardoor biedt het nog veel ongerepte natuur. Deze fotoreis is zeer afwisselend omdat we ons naast de twee hoofdelementen, bos- en waterlandschappen, ook richten op het authentieke Estland met haar verlaten huizen en fabrieken.

Fotoreis Estland - ©Kristel Schneider

Samen met natuurfotograaf Kristel Schneider ontdek je de schoonheid van dit bijna Scandinavisch lijkende land. De reis vangt aan op het eiland Hiiumaa, waar we ons vooral richten op de kustlandschappen van de Baltische Zee. Zo bezoeken we de omgeving van Ristna, waar volgens de Esten zelf zich één van de mooiste stranden van het land bevindt, en fotograferen we rotsen en gekleurde keien bij zee. Ook ruïnes, oude leegstaande locaties en andere menselijke invloeden komen hier aan bod komen.

Vervolgens verplaatsen we ons weer naar het vasteland om de fotografische uitdaging aan te gaan in de uitgestrekte bossen, moerassen en beekjes met mini watervallen. We hopen natuurlijk op mooi licht en wat mist zodat de moerassen zich van hun mystieke kant laten zien. En met wat geluk pakken we ook de herfstkleuren dan mee. We nemen ruimschoots de tijd voor de fotografie en kunnen ook terug keren naar fotolocaties om het nog eens vanuit een ander standpunt of met andere omstandigheden te proberen. Tijdens de reis plannen we twee fotobesprekingen in die ongetwijfeld een aanzet zullen geven tot nieuwe inspiratie. En naast de vele mogelijkheden voor landschapsfotografie, is er veel ruimte voor de zgn. urbex locaties. We bezoeken het Peipsi meer met de aanliggende dorpjes, waar de Russisch orthodoxe roots overduidelijk zijn. Dit vormt voor velen een leuke afwisseling met de landschapsfotografie.

Ga met ons mee naar dit bijzondere land en ‘get a taste of Estonia’!

Fotoreis Estland - ©Kristel Schneider

Begeleidend fotograaf Kristel woont sinds 2009 in de Auvergne in Frankrijk en het reizen zit in haar bloed (vele landen van Azië tot Scandinavië en Noord-Amerika). Fotografie is voor haar meer dan alleen een passie, het is een manier van leven en de beste manier om zich meer creatief uit te drukken. Ze heeft oog voor detail en werkt vaak met intieme composities. Tijdens deze reis deelt ze haar liefde voor fotografie met je en zorgt ze voor professionele begeleiding in het veld.
Ze begeleidt voor Nordic Vision sinds 2015 fotoreizen naar de Auvergne in Frankrijk, Newfoundland in Canada en Estland en ging meerdere keren als tweede begeleider mee naar IJsland.

Fotogalerij Kristel Schneider

Fotogalerij Deelnemers

Reiscode:FHEs1025
Vertrek06-10-2025
Terugkomst14-10-2025
VertrekgarantieNee
Prijs€ volgt
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Kristel Schneider

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief