Buiten-Hebriden in optima forma!

Fotoreis Lewis and Harris – Schotland

  • Fotografeer aan de rand van Europa
  • Weidse, ongerepte witte stranden met azuurblauw water
  • Spectaculaire wolkenluchten en licht
  • Rotskusten, kliffen en de Callanish Stones
  • Eindeloze mogelijkheden voor (kust)fotografie
  • Ontdek Lewis and Harris o.l.v. natuurfotografen Jan en Mart Smit
  • Op basis van volpension verblijf

Aan de rand van Europa, 50 km ten westen van Schotland, liggen de eilanden van de Buiten-Hebriden. De Buiten-Hebriden vormen een keten van eilanden elk met hun eigen karakter, waarvan Lewis and Harris het bekendste en tevens grootste is. Volgens velen bevinden zich op Lewis and Harris de mooiste stranden van de archipel.

Lewis and Harris - ©Smitinbeeld

Hier op deze geïsoleerd gelegen eilanden ervaar je nog rust en ruimte. Lewis en Harris biedt de fotograaf een verscheidenheid aan landschappen en onderwerpen, met ruige kliffen, witte zandstranden, azuurblauwe zeeën, prachtige zandstructuren, spectaculaire wolkenluchten en licht. We kunnen ons in dit prachtige landschap bezighouden met het verbeteren van composities, lange sluitertijden, macro en nog veel meer.

Lewis and Harris heeft weliswaar een dubbele naam maar ze worden toch als één eiland gezien.  Wat betreft landschap en karakter zijn ze behoorlijk verschillend. Lewis is in het noorden vrij vlak en in het zuiden bergachtig. De kustlijn van Lewis heeft veel rotsformaties en kliffen. Harris is bergachtiger van karakter met fantastische witte stranden met azuurblauw water.
Naast de stranden volgen we de zogenaamde ‘Golden Road’, waar je je af en toe in een maanlandschap waant. Op Lewis bezoeken we de fantastische rotsformaties en kliffen, maar zeker ook de Calanais Standing Stones.

Dompel jezelf onder in de landschappen op de Buiten-Hebriden en ervaar waarom Jan en Mart er graag komen.

Benro filterset lenen?
De mogelijkheid bestaat om een Benro-filterset te lenen of te delen. Vraag van tevoren om advies over de filtermaat van de lenzen die je meeneemt. We zullen hier ook tijdens de voorbereidende deelnemersbijeenkomst op ingaan.

begeleiding
Natuurfotografen Jan en Mart Smit begeleiden deze bijzondere fotoreis, waarbij ruimte is voor diverse soorten fotografie (landschappen, macro en lokaal leven). Jan en Mart hebben door hun reizen naar zowel het hoge noorden als Schotland, veel ervaring met het fotograferen van de kustlandschappen. Bovendien zijn ze uiterst geduldig bij het begeleiden van jouw fotografische ontwikkeling.

In de loop van het volgend jaar wordt de fotogalerij verder uitgebreid, aangezien Jan Smit nog één keer ter voorbereiding naar Lewis and Harris terugkeert.

Fotogalerij Smitinbeeld

Reiscode:FHSh1022
Vertrek26-10-2022
Terugkomst02-11-2022
VertrekgarantieJa
Prijs€ 2225
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Jan Smit - ©Smitinbeeld
Mart Smit - ©Smitinbeeld

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief