Buiten-Hebriden in optima forma!

Fotoreis Lewis and Harris – Schotland

  • Fotografeer aan de rand van Europa
  • Weidse, ongerepte witte stranden met jadegroen water
  • Spectaculaire wolkenluchten en licht
  • Rotskusten, kliffen en de Callanish Standing Stones
  • Eindeloze mogelijkheden voor (kust)fotografie
  • Ontdek Lewis and Harris o.l.v. fine art fotograaf Wilco Dragt 
  • Op basis van volpension verblijf

Aan de rand van Europa, aan de westkust van Schotland, liggen de eilanden van de Buiten-Hebriden. De Buiten-Hebriden vormen een keten van eilanden elk met hun eigen karakter, waarvan Lewis and Harris het bekendste en tevens grootste is. Volgens velen bevinden zich op Lewis and Harris de mooiste stranden van de archipel.

Fotoreis Lewis and Harris - Schotland - ©Wilco Dragt

Hier op deze geïsoleerd gelegen eilanden ervaar je nog rust en ruimte. Lewis en Harris biedt de fotograaf een verscheidenheid aan landschappen en onderwerpen, met ruige kliffen, witte zandstranden, jadegroene zeeën, interessante zandstructuren, spectaculaire wolkenluchten en licht. We kunnen ons in dit bijzondere landschap bezighouden met het verbeteren van composities, lange sluitertijden, macro en nog veel meer.

Lewis and Harris heeft weliswaar een dubbele naam maar ze worden toch als één eiland gezien. Wat betreft landschap en karakter zijn ze echter behoorlijk verschillend. Lewis is in het algemeen vlakker, terwijl Harris bergachtiger is met daarnaast uitgestrekte witte stranden met dat bijzondere groene water. Naast de stranden volgen we daar ook de zogenaamde ‘Golden Road’, waar je je af en toe in een maandlandschap waant.

Op Lewis gaan we in ieder geval naar de Callanish Standing Stones, het ‘Stonehenge’ van het noorden. In tegenstelling tot het echte Stonehenge zijn de cirkels zeer toegankelijk en is er meestal weinig publiek.

Dompel jezelf onder in de magnifieke landschappen van de Buiten-Hebriden.

Fotoreis Lewis and Harris - Schotland - ©Wilco Dragt

begeleiding
Tijdens deze fotoreis is landschapsfotograaf Wilco Dragt je steun en toeverlaat. Al jaren heeft Schotland een magische aantrekkingskracht op hem, wat bij ieder nieuw bezoek weer wordt versterkt. Wilco kent de mooie locaties en hij ondersteunt je bij het fotograferen in het veld. Hij stimuleert je om op je eigen manier naar landschappen te kijken. Vanuit je eigen manier van kijken, ervaren en beleven volgt je eigen manier van fotograferen. Een bekende Zweedse fotograaf verwoordt het mooi: “Fotografie gaat niet om het vangen van wat je ziet, maar om het verbeelden van wat je voelt.”
Wilco is sinds 2014 ambassadeur van Lee Filters. Het voordeel hiervan is dat hij tijdens de reis de beschikking heeft over een aanzienlijke hoeveelheid filters en toebehoren. De deelnemers aan de reis kunnen deze filters uitgebreid proberen en hun creativiteit vergroten.

Fotogalerij Wilco Dragt

Fotogalerij Deelnemers

Reiscode:FHSch1024
Vertrek06-10-2024
Terugkomst13-10-2024
VertrekgarantieJa
Prijs€ 2450
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Wilco Dragt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief