Buiten-Hebriden in optima forma!

Fotoreis Lewis and Harris – Schotland

  • Fotografeer aan de rand van Europa
  • Weidse, ongerepte witte stranden met azuurblauw water
  • Spectaculaire wolkenluchten en licht
  • Rotskusten, kliffen en de Callanish Stones
  • Eindeloze mogelijkheden voor (kust)fotografie
  • Ontdek Lewis and Harris o.l.v. fine art fotograaf Wilco Dragt 
  • Op basis van volpension verblijf

Aan de rand van Europa, 50 km ten westen van Schotland, liggen de eilanden van de Buiten-Hebriden. De Buiten-Hebriden vormen een keten van eilanden elk met hun eigen karakter, waarvan Lewis and Harris het bekendste en tevens grootste is. Volgens velen bevinden zich op Lewis and Harris de mooiste stranden van de archipel.

Lewis and Harris - ©Smitinbeeld

Hier op deze geïsoleerd gelegen eilanden ervaar je nog rust en ruimte. Lewis en Harris biedt de fotograaf een verscheidenheid aan landschappen en onderwerpen, met ruige kliffen, witte zandstranden, azuurblauwe zeeën, prachtige zandstructuren, spectaculaire wolkenluchten en licht. We kunnen ons in dit prachtige landschap bezighouden met het verbeteren van composities, lange sluitertijden, macro en nog veel meer.

Lewis and Harris heeft weliswaar een dubbele naam maar ze worden toch als één eiland gezien.  Wat betreft landschap en karakter zijn ze behoorlijk verschillend. Lewis is in het noorden vrij vlak en in het zuiden bergachtig. De kustlijn van Lewis heeft veel rotsformaties en kliffen. Harris is bergachtiger van karakter met fantastische witte stranden met azuurblauw water.
Naast de stranden volgen we de zogenaamde ‘Golden Road’, waar je je af en toe in een maanlandschap waant. Op Lewis bezoeken we de fantastische rotsformaties en kliffen, maar zeker ook de Calanais Standing Stones.

Dompel jezelf onder in de magnifieke landschappen van de Buiten-Hebriden.

begeleiding
In tegenstelling tot eerdere publicaties wordt deze fotoreis uitgevoerd door fine art fotograaf Wilco Dragt. Op verzoek van Jan en Mart Smit heeft hij de reis van hen overgenomen. De beelden in de reisbeschrijving zijn nog van Smitinbeeld maar Wilco zal in het voorjaar van 2023 de reis zelf voorbereiden. We passen dan de beschrijving aan met zijn foto’s.

Tijdens deze fotoreis is landschapsfotograaf Wilco Dragt je steun en toeverlaat. Al jaren heeft Schotland een magische aantrekkingskracht op hem, wat bij ieder nieuw bezoek weer wordt versterkt. Wilco kent de mooie locaties en hij ondersteunt je bij het fotograferen in het veld. Hij stimuleert je om op je eigen manier naar landschappen te kijken. Vanuit je eigen manier van kijken, ervaren en beleven volgt je eigen manier van fotograferen. Een bekende Zweedse fotograaf verwoordt het mooi: “Fotografie gaat niet om het vangen van wat je ziet, maar om het verbeelden van wat je voelt.”
Wilco is sinds 2014 ambassadeur van Lee Filters. Het voordeel hiervan is dat hij tijdens de reis de beschikking heeft over een aanzienlijke hoeveelheid filters en toebehoren. De deelnemers aan de reis kunnen deze filters uitgebreid proberen en hun creativiteit vergroten.

Fotogalerij Smitinbeeld

Reiscode:FHSh1022
Vertrek26-10-2022
Terugkomst02-11-2022
VertrekgarantieJa
Prijs€ 2225
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Wilco Dragt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief