De oneindige Gobiwoestijn als fotografische speeltuin

Fotoreis Binnen-Mongolië – China

  • Geef je verbeelding de ruimte in dit onbekende deel van China
  • Unieke fotoreis met een bezoek aan de prachtige Badain Jaran woestijn
  • Fotografeer de ‘Rainbow Mountians’ (Danxia Landforms)
  • We ontdekken enkele in het westen volkomen onbekende parels
  • Ga op pad met fotograaf en gepassioneerd Chinaliefhebber Charles Borsboom
  • Volpension verblijf

China is druk, heet, vies en overbevolkt”. Dat is het beeld wat jammer genoeg nog steeds veel westerlingen van dit gigantische land nog steeds hebben. Dat het land enorme gebieden heeft met schitterende natuur en prima temperaturen, én waar amper mensen zijn, is wellicht minder bekend.
China heeft natuur- en landschapsfotografen dan ook veel te bieden. Zo liggen in het noorden de dun bevolkte provincies Binnen-Mongolië en Gansu. Naast de bijna eindeloze woestijn en graslanden, ligt er ook een groot aantal zogenaamde Geoparks in deze provincies. Bij uitstek dus landschappen waar we als fotograaf blij van worden.

Fotoreis Binnen-Mongolie - ©Charles Borsboom

De Badain Jaran woestijn is een van de mooiste woestijnen, met zandduinen die hoger zijn dan die in Algerije of Namibië. Een vreemd verschijnsel en een, voor ons fotografen, zeer aantrekkelijke bijkomstigheid van de Badain Jaran is het feit dat er midden tussen de zandduinen meer dan honderd grotere en kleinere meren liggen. Met onze terreinwagens kunnen we overal komen en we rijden in overleg naar diverse meren en enorme zandduinen. Er zijn mogelijkheden te over voor fantastische fotografie. De sterrenhemel is letterlijk hemels en iedereen die niet wil slapen kan zijn fotografische hart 24 uur per dag ophalen.

Behalve het zo unieke woestijndeel dat reeds jaren in deze reis zit, hebben we in 2018 een aantal zeer bijzondere gebieden toegevoegd. Zo gaan we nu naar de spectaculaire Rainbow Mountains (Danxia landforms) bij Zhangye, de vreemde pieken en kathedralen van Bingou danxia en de bijzondere rotswoestijn van Haisenchulu waar je achter elke rots een dinosaurus verwacht.

Charles wordt tijdens deze woestijnreis al 4 jaar ondersteund door Frank. Deze Chinese gids is zeer goed bekend in het gebied, spreekt buitengewoon goed Engels en weet na al deze jaren van samenwerking als geen ander wat wij als fotografen willen. We verplaatsen ons daar waar mogelijk met een comfortabele bus terwijl we in de woestijn gebruik maken van een drietal Toyota Landcruisers.

Kortom, er staat een unieke fotoreis op je te wachten welke je in het Nederlandse taalgebied nergens terugvindt.

Je kunt je verblijf in China na deze reis nog een weekje verlengen met de fotoreis Xiapu. Zie hiervoor de reisbeschrijving elders op de website. We hopen binnenkort de informatie voor de verlenging naar Xiapu gereed te hebben.

Fotoreis Binnen-Mongolie - ©Charles Borsboom

begeleiding
Begeleidend fotograaf Charles Borsboom heeft naast een passie voor natuurfotografie ook een passie voor reizen. Zijn reizen, met name Siberië en China, bieden tevens de kans om een beetje kennis te maken met andere culturen. Charles begeleidt met enthousiasme een ieder op zowel het technische als het creatieve vlak. Charles’ motto is : “Kijken is nog geen zien”. Vanuit die visie stimuleert hij deelnemers om anders te leren kijken.

Fotogalerij Charles Borsboom

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FLCb0523
Vertrek15-05-2023
Terugkomst29-05-2023
Beschikbare plaatsen8
VertrekgarantieNee
Prijs€ 3695

De begeleidend fotograaf

Charles Borsboom

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief