• ©Charles Borsboom - Binnen-Mongolie - China

De oneindige Gobiwoestijn als fotografische speeltuin

Fotoreis Binnen-Mongolië – China

  • WE WERKEN HARD AAN DE EDITIE VAN 2019. VERWACHTING IS DAT DE REIS IN NOVEMBER ONLINE KOMT. VRIJBLIJVEND VOORINSCHRIJVEN IS MOGELIJK VIA INFO@NORDICVISION.NL
  • Geef je verbeelding de ruimte in dit onbekende deel van China
  • Unieke fotoreis met een bezoek aan de prachtige Badain Jaran woestijn
  • Fotografeer de ‘Rainbow Mountians’ (Danxia Landforms)
  • We ontdekken enkele in het westen volkomen onbekende parels
  • Ga op pad met fotograaf en gepassioneerd Chinaliefhebber Charles Borsboom
  • Volpension verblijf

China is druk, heet, vies en overbevolkt”. Dat is het beeld wat jammer genoeg nog steeds veel westerlingen van dit gigantische land nog steeds hebben. Dat het land enorme gebieden heeft met schitterende natuur en prima temperaturen, én waar amper mensen zijn, is wellicht minder bekend.
China heeft natuur- en landschapsfotografen dan ook veel te bieden. Zo liggen in het noorden de dun bevolkte provincies Binnen-Mongolië en Gansu. Naast de bijna eindeloze woestijn en graslanden, ligt er ook een groot aantal zogenaamde Geoparks in deze provincies. Bij uitstek dus landschappen waar we als fotograaf blij van worden.

Fotoreis Binnen-Mongolie - ©Charles Borsboom

De afgelopen jaren hebben we de overweldigende Badain Jaran woestijn gecombineerd met de bruisende metropool Beijing. En hoewel het straatleven in China fascinerend blijft om te fotograferen, kwam de vraag om meer woestijn in de reis te stoppen regelmatig langs. Aan die vraag wordt met deze vernieuwde woestijnreis ruimschoots voldaan.

De Badain Jaran woestijn is een van de mooiste woestijnen, met zandduinen die hoger zijn dan die in Algerije of Namibië. Een vreemd verschijnsel en een, voor ons fotografen, zeer aantrekkelijke bijkomstigheid van de Badain Jaran is het feit dat er te midden van de zandduinen meer dan honderd grotere en kleinere meren liggen. Met onze wagens kunnen we overal komen en we rijden in overleg naar diverse meren en enorme zandduinen. Er zijn mogelijkheden te over voor fantastische fotografie. De sterrenhemel is letterlijk hemels en iedereen die niet wil slapen kan zijn fotografische hart 24 uur per dag ophalen.

Behalve het zo spectaculaire woestijndeel dat reeds jaren in de reis is opgenomen, hebben we een aantal zeer bijzondere gebieden toegevoegd. Zo gaan we nu naar de Rainbow Mountains (Danxia landforms) bij Zhangye, de rotswoestijn van Haisenchulu en ook naar de spectaculaire rode rotsen en canyon van Pingshanhu die zo lijken te zijn weggelopen uit de midwest van de USA.
Tenslotte reizen we nog met een motorboot over de machtige Gele Rivier naar de boeddhistische grotten van Binglingsi. Deze grotten liggen te midden van fraaie zandstenen formaties aan een kunstmatig meer in de rivier, niet heel ver van de grote stad Lanzhou vanwaar we terug vliegen naar Beijing.

Charles wordt tijdens deze woestijnreis al 4 jaar ondersteund door Frank. Deze Chinese gids is zeer goed bekend in het gebied, spreekt buitengewoon goed Engels en weet na al deze jaren van samenwerking als geen ander wat wij als fotografen willen. De nieuwe bestemmingen in deze reis zijn gekozen in zeer nauw overleg met Frank. Charles kent de regio goed maar een aantal van de nu toegevoegde plekken zijn ook voor hem nieuw. Omdat we zo’n rotsvast vertrouwen in onze gids hebben, willen we deze spectaculaire nieuwe plekken nu reeds aanbieden aan onze gasten. Sommige van de hier getoonde beelden zijn dan ook geen eigen beelden van Charles maar uit ‘stock’ om je toch een indruk te geven van de pracht in de regio.

Kortom, er staat een unieke fotoreis op je te wachten welke je in het Nederlandse taalgebied nergens terug vindt.

begeleiding
Begeleidend fotograaf Charles Borsboom heeft naast een passie voor natuurfotografie ook een passie voor reizen. Zijn reizen, met name Siberië en China, bieden tevens de kans om een beetje kennis te maken met andere culturen. Charles begeleidt met enthousiasme een ieder op zowel het technische als het creatieve vlak. Charles’ motto is : “Kijken is nog geen zien”. Vanuit die visie stimuleert hij deelnemers om anders te leren kijken.