• ©Wilco Dragt - Lofoten Fine Art

Ontdek je kunstzinnige kijk op Lofoten

Fotoreis Lofoten Fine Art – Noorwegen

Algemeen
 • Verblijf midden tussen de mooiste locaties op fotografieparadijs Lofoten
 • top 10 mooiste bestemmingen volgens National Geographic
 • Experimenteer met Lee filters voor mooie fine art effecten
 • Grote kans op noorderlicht
 • Begeleiding door fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt
 • Volpension

De eilandengroep Lofoten, boven de poolcirkel in het hoge noorden van Noorwegen, is onder landschapsfotografen zeer populair en dat geldt zeker voor het zuidelijke deel. Het zuiden is absoluut een fotografische hotspot. Steile bergen rijzen op uit de groene wateren van de fjorden, lieflijke rode vissershuisjes contrasteren met het ruige karakter van het landschap en rotsblokken op de stranden bieden volop fotografische inspiratie.

Fotoreis Lofoten fine Art - ©Wilco Dragt

Het strand van Utakleiv, met zijn ronde rotsblokken in zee, is zeker een locatie die we aan zullen doen. Net als het gebied rondom het zuidelijke plaatsje Reine, waar we op diverse plekken de typische rode vissershuisjes kunnen vinden. Maar er is nog veel meer te vinden, zelfs een aantal locaties die onder fotografen nog niet zo bekend is, maar niet minder mooi.

In deze fotoreis o.l.v. landschapsfotograaf Wilco Dragt ga je op zoek naar een creatieve en kunstzinnige manier van landschapsfotografie, in zwart-wit en kleur. Omdat we voortdurend in de buurt van water zijn, zal water een belangrijke rol in de beelden spelen. Er kan met lange sluitertijden worden gewerkt om alle beweging in het water te laten verdwijnen, maar er zijn ook situaties waar juist die beweging verbeeld kan worden. Geef je fantasie en creativiteit alle ruimte! En omdat we in de winter in het noorden van Noorwegen zijn is er altijd een behoorlijke kans op het noorderlicht. Dit is één van de mooiste natuurverschijnselen en van een ontroerende schoonheid.

Fotoreis Lofoten fine Art - ©Wilco Dragt

begeleiding
Fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt begeleidt je tijdens deze mooie fotoreis. Wilco kent de mooie locaties en ondersteunt je daar bij het fotograferen in het veld. Hij stimuleert je om op je eigen manier naar landschappen te kijken. Vanuit je eigen manier van kijken, van ervaren en van beleven, volgt je eigen manier van fotograferen.
Als ambassadeur van Lee filters zal Wilco een flinke hoeveelheid filters en accessoires meenemen die door de deelnemers gebruikt kunnen worden.

Reisdetails

prijsinformatie
De reissom is op basis van een gedeelde hut.
Voor een 1-persoonshut geldt een toeslag van €200,- (zeer beperkt beschikbaar!)

inbegrepen

 • fotobegeleiding door landschapsfotograaf Wilco Dragt
 • accommodatie op basis van volpension (uitzondering: eerste dag alleen avondmaaltijd en laatste dag alleen ontbijt)
 • alle lokale vervoer (vanaf Leknes)
 • fotobesprekingen
 • gebruik van Lee filters en toebehoren
 • alle activiteiten zoals beschreven (tenzij vermeld als optioneel)
 • deelnemersbijeenkomst vooraf

niet inbegrepen

 • heen- en terugreis naar Leknes – Noorwegen
 • persoonlijke uitgaven (inclusief drankjes)
 • verzekeringen (bijv. reis- en annuleringsverzekering)
 • €15,- bijdrage garantiefonds GGTO

aantal deelnemers
minimaal 5 – maximaal 7 (internationale groep is mogelijk)

Praktisch

accommodatie
Vanaf het vliegveld van Leknes is het slechts een kleine drie kwartier rijden naar je accommodatie Ramberg Gjestegård. Dit is een camping met goed verwarmde en comfortabele hutten die aan het strand liggen en een fenomenaal uitzicht hebben. Bij de reissom is uitgegaan van het delen van een grotere hut met iemand (gelijke sexe), waarbij je wel je eigen slaapkamer hebt. Je deelt  samen de toilet- en douchefaciliteiten van de hut. We hebben 3 kleinere hutten beschikbaar die tegen een toeslag privé gebruikt kunnen worden (douche- en toiletfaciliteiten in de hut).
Ramberg is een ideale uitvalbasis: het ligt midden tussen onze fotografische locaties. We hoeven nooit meer dan een half uur te rijden, zodat we veel tijd aan het fotograferen kunnen besteden.

programma

Dag 1
Je reis vanuit Nederland naar Lofoten brengt je uiteindelijk op de luchthaven van Leknes. Na het ophalen van de 9-persoons bus rijden we naar Ramberg Gjestegård, onze accommodatie voor de komende week. We verblijven in hutten die direct aan het strand zijn gelegen, waardoor je altijd de mogelijkheid hebt om met je camera aan de slag te gaan. Na aankomst in Ramberg en inchecken geeft Wilco een verdere toelichting op het programma.

Fotoreis Lofoten fine Art - ©Wilco Dragt

Dag 2 – 7
Tijdens deze fotoreis is er geen vast dagelijks programma. We kunnen flexibel inspelen op de (weers)omstandigheden en we bekijken van dag tot dag waar we het beste naar toe kunnen gaan. We bezoeken een aantal fotolocaties meerdere keren, zodat je onder verschillende omstandigheden kunt experimenteren met je verbeelding. Het gevoel thuis te zijn op de locaties zal zeker in je beelden terug te zien zijn. Het strand van Utakleiv is zo’n locatie waar je moeiteloos meerdere keren aan de slag kunt.

Een andere hotspot voor landschapsfotografen is de omgeving van het vissersplaatsje Reine. Hier rijzen de bergen spectaculair uit het water op. We zijn er zeker niet alleen, want het is niet voor niets de hotspot van Lofoten. Wilco kent echter meer foto locaties die minder bekend zijn, waardoor je zeker aan je trekken komt.

Als de voorspellingen voor noorderlicht goed zijn zoeken we een mooie locatie om dit natuurverschijnsel te ervaren. Gedurende de week organiseert Wilco ook een aantal fotobesprekingen waarbij je een aantal foto’s in kunt brengen. Het is enorm leerzaam om die foto’s met Wilco en de andere deelnemers kritisch te bekijken waardoor je je fotografisch verder ontwikkelt.

Dag 8
Na ongetwijfeld boeiende fotografiedagen nemen we al weer afscheid van Lofoten. Ongetwijfeld kom je hier nog een keer terug, maar eerst volgt de selectie en nabewerking van je foto’s als je weer thuis bent.

Fotoreis Lofoten fine Art - ©Wilco Dragt

lokaal vervoer
We hebben gedurende de fotoreis een 9-persoons bus tot onze beschikking. Hiermee kunnen we alle fotolocaties bereiken.

zwaarte reis
Tijdens deze fotoreis zijn de fotolocaties eenvoudig vanaf de auto te bereiken. Er zijn geen lange wandelingen nodig.

aanvullende informatie

 • Zorg voor goede, warme en water- en winddichte kleding. Tijdens de deelnemersbijeenkomst gaan we hier uitgebreid op in.
 • Het natuurfenomeen noorderlicht is uiteraard niet te plannen. Hoewel de kans op het zien ervan tijdens deze winterreis groot is, zijn we altijd afhankelijk van weersomstandigheden en de mate van zonneactiviteit.
Feedback deelnemers

Claire

“Ik heb genoten van de reis naar de Lofoten met Wilco. Prachtig weer en een prachtige omgeving, wat wil je nog meer? Daarnaast heb ik veel geleerd, met name anders kijken naar de natuur en omgeving om je heen. De rust zoeken en die proberen weer te geven…”

Rob

“Het was fotografisch zeer succesvol, prachtige noorderlicht avond en veel indrukwekkende/uitdagende fotolocaties. Ik heb veel geleerd, het was Wilco op zijn best. Al met al een geslaagde en intense belevenis die mij een oogje laat blijven houden op andere Nordic Vision reizen.”

Quitama

“Wij hebben genoten op de Lofoten. Het is een erg mooi gebied en we hadden veel mazzel met de gunstige weersomstandigheden. Ook waren we erg blij met Wilco en zijn keuze voor fotolocaties. Zowel Frank als ik konden daarmee erg goed uit de voeten. Hulde ook voor het restaurant. Dat heeft bijgedragen tot een zorgeloze vakantie.”

José

“Ik kan niet anders zeggen dan dat we met de neus in de boter zijn gevallen. Zowel met de omstandigheden als met Wilco. In de voorbereidende bijeenkomst heb ik mijn wens aangegeven en daar heeft Wilco prima op ingespeeld en hij heeft me ook geholpen de stap te maken die ik wilde zetten. De accommodatie is geweldig en wat zijn de mensen vriendelijk, vrolijk en hulpvaardig. Niets anders dan positieve geluiden.
Van mij niets anders dan lof en je gaat me weer ergens zien!”

Huub

“Het was wat mij betreft weer een zeer geslaagde fotoreis, ik heb weer veel geleerd, ook wat er allemaal nog te verbeteren valt. De begeleiding van Wilco was ook weer voortreffelijk als ook het eten in Ramberg. Dat was onovertroffen, vond de gehele groep. Al met al dus een zeer geslaagde week en dit zal zeker niet mijn laatste reis zijn met Nordic Vision.”

Ina en Hay

“We hebben alweer een prachtige reis achter de rug. Het was goed om terug op de Lofoten te zijn, om nu met een andere insteek te fotograferen. En aan de foto’s te zien, is dat ook gelukt! Over de Lofoten zelf kunnen we kort zijn, want dat is natuurlijk een toplocatie voor een fotoreis. En als het weer dan ook nog meezit, mogen we natuurlijk helemaal niet klagen, zeker niet omdat we ook nog een paar keer het noorderlicht te zien kregen. Dat blijft fascinerend.
De begeleiding van Wilco was weer als vanouds en zijn fotobesprekingen zijn nog steeds de beste van allemaal! Dus dit is zeker niet de laatste reis die we met Wilco gemaakt hebben.”

Brigitta

“Helaas zit de reis er alweer op, het was in één woord fantastisch: allereerst Lofoten zelf met de met poedersuiker bestrooide scherpe bergen die uit de zee omhoog komen en prachtige fjorden vormen, maken het een fotografenparadijs. Ook nu weer veel geleerd van de uitstekende begeleiding van Wilco – beter leren kijken met wat hulp werkt echt – met als resultaat meer geslaagde foto’s dan 3 jaar geleden op Lofoten. Als je maar genoeg fotoreisjes doet komt de ontwikkeling vanzelf :-).
Verder hadden we een gezellige groep en Ramberg met zijn “Copacabana beach” is een prima uitgangspunt voor de verschillende fotolocaties. En deze keer maar liefst 2 bonussen: noorderlicht – niet zo heftig als vorige keer maar het blijft bijzonder om dit te mogen zien – en Claudius, de kok van Ramberg Gjestegard, die ons elke avond verraste met de meest geweldige gerechten met ingrediënten uit de streek. Het ontbijtbuffet en de lunchpakketten waren ook onovertroffen: de reis kun je dan ook gerust fine art en culinaire fotoreis noemen!
Al met al zeer geslaagd en Lofoten blijft hoog op mijn lijstje staan van fotografische bestemmingen.”

Reiscode:FWL0219B
Vertrek28-02-2019
Terugkomst07-03-2019
VertrekgarantieJa
Prijs€ 2295
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Wilco Dragt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief