Ontdek je kunstzinnige kijk op Lofoten

Fotoreis Lofoten Fine Art – Noorwegen

  • Verblijf midden tussen de mooiste locaties op fotografieparadijs Lofoten
  • Top 10 mooiste bestemmingen volgens National Geographic
  • Experimenteer met Lee filters voor mooie fine art effecten
  • Grote kans op noorderlicht
  • Begeleiding door fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt
  • Volpension en 1-persoonskamer (gedeelde faciliteiten)

De eilandengroep Lofoten, boven de poolcirkel in het hoge noorden van Noorwegen, is onder landschapsfotografen zeer populair en dat geldt zeker voor het zuidelijke deel. Het zuiden is absoluut een fotografische hotspot. Steile bergen rijzen op uit de groene wateren van de fjorden, lieflijke rode vissershuisjes contrasteren met het ruige karakter van het landschap en rotsblokken op de stranden bieden volop fotografische inspiratie.

Fotoreis Lofoten-Noorwegen - ©Wilco Dragt

Het strand van Utakleiv, met zijn ronde rotsblokken in zee, is zeker een locatie die we aan zullen doen. Net als het gebied rondom het zuidelijke plaatsje Reine, waar we op diverse plekken de typische rode vissershuisjes kunnen vinden. Maar er is nog veel meer te vinden, zelfs een aantal locaties die onder fotografen nog niet zo bekend is, maar niet minder mooi.

In deze fotoreis o.l.v. landschapsfotograaf Wilco Dragt ga je op zoek naar een creatieve en kunstzinnige manier van landschapsfotografie, in zwart-wit en kleur. Omdat we voortdurend in de buurt van water zijn, zal water een belangrijke rol in de beelden spelen. Er kan met lange sluitertijden worden gewerkt om alle beweging in het water te laten verdwijnen, maar er zijn ook situaties waar juist die beweging verbeeld kan worden. Geef je fantasie en creativiteit alle ruimte! En omdat we in de winter in het noorden van Noorwegen zijn is er altijd een behoorlijke kans op het noorderlicht. Dit is één van de mooiste natuurverschijnselen en van een ontroerende schoonheid.

Fotoreis Lofoten-Noorwegen - ©Wilco Dragt

begeleiding
Fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt begeleidt je tijdens deze mooie fotoreis. Wilco kent de mooie locaties en ondersteunt je daar bij het fotograferen in het veld. Hij stimuleert je om op je eigen manier naar landschappen te kijken. Vanuit je eigen manier van kijken, van ervaren en van beleven, volgt je eigen manier van fotograferen.
Als ambassadeur van Lee filters zal Wilco een flinke hoeveelheid filters en accessoires meenemen die door de deelnemers gebruikt kunnen worden.

Fotogalerij Wilco Dragt

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FWNol0225B
Vertrek28-02-2025
Terugkomst07-03-2025
VertrekgarantieNee
Prijs€ 3350
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Wilco Dragt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief