Fotoreis China

China heeft prachtige fotografische mogelijkheden te bieden. Wij hebben gekozen voor de provincie Binnen-Mongolië, waar we onze verbeelding de ruimte kunnen geven.

BINNEN-MONGOLIË
Binnen-Mongolië is een autonome regio in China, grenzend aan Mongolië en Rusland in het noorden. ‘Binnen’ wordt gebruikt om het te onderscheiden van Buiten-Mongolië, de naam die de regering van China gebruikte om het huidige onafhankelijke Mongolië aan te geven. Het is de 3e grootste provincie met een oppervlakte van meer dan 1,1 miljoen km², maar is niet dicht bevolkt (23,8 miljoen inwoners). Er leven veel verschillende etnische groepen zoals Mongolen, Daur, Oroqen, Ewenki, Hui, Han, Korea en Manchu. De hoofdstad is Hohhot.
De regering van Binnen-Mongolië gebruikt de naam öbür mongghul wat zoiets betekent als Zuidelijk (zonnige kant van de bergen) Mongolië. Deze naam wordt ook door sommige Mongolen gebruikt.

Het klimaat van Binnen-Mongolië verschilt enorm gedurende het jaar en per gebied. De winter is koud en kan lang duren met veel stormen. De zomer is kort en warm en de herfst kenmerkt zich door prettige temperaturen. Het klimaat verandert van een droog woestijnklimaat in het westen naar een vochtig klimaat in het noordoosten. Het belangrijkste kenmerk is het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht, dus reizigers kunnen het best kleding volgens het lagensysteem meenemen.