Fotoreis Spanje

Spanje is voor velen het land waar massa’s mensen in de zomer aan de befaamde costa’s de stranden bevolken. Wij kiezen echter voor de meer rustige gebieden van Spanje.

Aan de Costa Verde bevindt zich de provincie Asturië en deze provincie is het best bewaarde geheim van de Spanjaarden zelf. ‘s Zomers zoeken zij in Asturië naar verkoeling, waar het over het algemeen niet boven de 25 graden uit komt. Het landschap loopt van heuvelachtig aan de kust tot zeer bergachtig in de Picos de Europa. Wij kiezen vooral voor de kleine intieme strandjes waar kiezels en ruige rotsen voor een heel ander beeld zorgen dan badende strandgasten.

Of de Rio Tinto, de rode rivier, in Zuid-Spanje bij het achterland van Sevilla. Door toedoen van mensen heeft de rivier de meest bizarre kleuren gekregen en dat blijft fotografisch fascinerend.

Het eiland La Palma voor de kust van Afrika is weer van een heel andere orde. De vulkanische oorsprong zie je overal terug in het landschap, met als hoogtepunt de Caldeira, de immens grote vulkaan krater.