accommodatie
De eerste vier nachten verblijf je in Kungshamn, wat zeer strategisch ligt voor de fotolocaties in die omgeving. Vervolgens verplaatsen we ons en verblijven we nog twee nachten in het strategisch gelegen Stenungsund. We hebben in beide gevallen hier voldoende kamers om ook eventuele wensen t.a.v. een 1-persoonskamer tegemoet te kunnen komen.
programma
Dag 1
Je arriveert op Göteborg Landvetter Airport, vanwaar we met een 9-persoonsbusje naar het eerste hotel in Kungshamn rijden. ’s Avonds genieten we van een eerste lekkere maaltijd. Afhankelijk van het weer en de tijd trekken we er ’s avonds nog even op uit om van de fraaie omgeving te genieten en de eerste foto’s te maken.
Dag 2 tot en met 4
We bezoeken uiteenlopende locaties aan de kust en richten onze lens op de prachtige rotsen, de zee met eindeloos veel eilandjes, visserhuisjes, bootjes en dergelijke. Afhankelijk van het weer bezoeken we een enkele locatie wellicht nog een tweede keer. Tevens brengen we een bezoek aan een grote groeve die garant staat voor grafische, meer abstracte, beelden.
Het bijzondere binnenland slaan we uiteraard niet over. Bij een bezoek aan Tanum maak je kennis met vele prehistorische rotstekeningen, tegenwoordig Unesco werelderfgoed! Nog meer Unesco, en wel het eerste Geopark van Zweden, Platabergens. Het is een keten van 500 miljoen jaar oude tafelbergen, waarbij wij ons zullen focussen op enkele fraaie watervallen.
Dag 5 en 6
Op dag 5 checken we uit en verplaatsen we ons naar een tweede hotel in Stenungsund. Dit beperkt de rijafstand naar de laatste fotolocaties en de uiteindelijke terugtocht naar het vliegveld. Onderweg stoppen we uiteraard bij diverse interessante locaties. Op de laatste dag bezoeken we een eiland en verblijven hier een groot deel van de dag, simpelweg omdat er enorm veel te fotograferen valt, van een fraaie kustlijn met vuurtoren tot een imposant fort.
Dag 7
Helaas is het alweer de laatste dag. Na een laatste Zweeds ontbijt keren we met het busje terug richting het vliegveld. Tip: Houd je camera bij je in het vliegtuig; bij mooie weersomstandigheden is er onder je nog genoeg te fotograferen! Eenmaal terug in Nederland begint het nagenieten, hopelijk met de vele mooie foto’s en verlang je direct weer terug naar een van de mooiste kustlijnen ter wereld!
lokaal vervoer
Ter plekke maken we gebruik van een 9-persoonsbus. Het is goed te beseffen dat de afstanden in Zweden anders zijn dan in Nederland, al was het in de Bohuslän maar vanwege de vele fjorden. We zullen geregeld een uur, soms zelfs iets langer, in de auto zitten om een toplocatie te bereiken.
Omdat we nooit exact weten hoe groot de bagageruimte in de bus is, verzoeken we je om geen hardschalen koffer mee te nemen, maar een zachte reistas of koffer met één zachte kant. Dit biedt meer mogelijkheden om alle bagage mee te krijgen.
zwaarte reis
De meeste wandelafstanden blijven beperkt, al zal er soms enkele kilometers gelopen moeten worden (die kilometers worden dan wel over meerdere uren, al fotograferend, uitgespreid). In de Bohuslän ontbreken vaak paden; je loopt dus over de rotsen zelf. De rotsen zijn vrij vlak, al moeten er af en toe wel hoogteverschilletjes overwonnen worden. Het is daarom een voorwaarde goed ter been te zijn, waarbij goed schoeisel een vereiste is. De locaties zijn voor iedereen met wandelervaring en een basisconditie echter prima te doen.
aanvullende informatie
In verband met uitstaande opties/reserveringen moet uiterlijk 1 februari 2025 bekend zijn of het minimum aantal deelnemers is behaald. Zodra 5 deelnemers geboekt hebben, kun je het vliegticket (of ander vervoer) regelen. Hierover informeren we je.