• fotoreis Rio Tinto - Spanje - ©Jan Vermeer

Fotografeer het ultieme kleurenlandschap

Fotoreis Rio Tinto – Spanje

Algemeen
 • Fotografeer dit bijzondere landschap van Mars
 • Perfecte mogelijkheden voor lange sluitertijdenfotografie
 • Mooie kleurrijke macro mogelijkheden
 • Foto-excursie naar ‘Gruta de las Maravillas’
 • Begeleiding door fotograaf Jan Vermeer
 • Volpension

Het zuiden van Spanje is vooral bekend vanwege de uitbundige zonovergoten strandvakanties. Je denk daarbij niet direct aan natuurschoon en paradijselijke plekken. Totdat je de Rio Tinto ontdekt. Deze bloedrode rivier kronkelt door het Spaanse landschap waar de landschapsfotograaf volop kansen krijgt voorgeschoteld. De omgeving is rustig en biedt volop mogelijkheden om je te verdiepen in de fraaie details in het landschap. De werkelijk uitbundige kleuren en bijzondere vormen, mede ontstaan door bepaalde bacteriën in de rivier, maken het een paradijs voor fotografen. Niet voor niets is NASA zeer geïnteresseerd in deze regio waar ze al jaren projecten uitvoert vanwege gelijkenissen met Mars en Jupiter.

fotoreis Rio Tinto Spanje - ©Jan Vermeer

De Rio Tinto is de letterlijke rode draad tijdens deze fotoreis. De aantrekkingskracht vormen de uitbundige kleuren in de rivier die we op diverse plekken opzoeken. Met een groothoeklens maak je hier fraaie overzichtsfoto’s met rustige achtergronden zonder storende elementen, omdat de natuur hier nog met rust gelaten is. Met macrolenzen en korte zoomlenzen zoeken we naar de perfecte balans in de compositie. De details liggen hier letterlijk aan je voeten en maken het mogelijk om uren tijd te besteden op een locatie. Één met de natuur, één met je camera onder begeleiding van Jan Vermeer.

In de regio zijn verschillende locaties waar mijnbouw wordt gepleegd. Die landschappen zijn ondanks dat ze door mensenhand zijn gecreëerd ook de moeite waard om een fotostop voor in te lassen. Is het licht niet gunstig, dan keren we net zo vaak terug totdat we de ideale omstandigheden treffen. Vanwege de locatie – het is dicht bij het hotel – kunnen we dat snel en efficiënt inpassen in het programma.

fotoreis Rio Tinto Spanje - ©Jan Vermeer

In de directe omgeving op weg naar de rivier rijden we door een heuvelachtig gebied. Hier domineren vooral de pijnbomen die met prachtig licht mooie onderwerpen vormen voor landschapsfotografie.
We ronden deze bijzondere fotoreis af met een bezoek aan de Gruta de las Maravillas. Deze prachtige kalksteengrotten zijn alleen toegankelijk met een gids en wij mogen met onze eigen groep binnen fotograferen, wat normaal niet is toegestaan.

Ben je een liefhebber van kleuren in mooie landschappen, dan is dit de fotoreis voor jou.

begeleiding
Natuurfotograaf Jan Vermeer begeleidt deze bijzondere fotoreis. Naast een begenadigd en zeer bekend natuurfotograaf is Jan ook gepassioneerd reiziger en reisbegeleider. Zijn enthousiasme werkt zeer aanstekelijk en vanwege zijn rijke ervaring is hij uitstekend in staat om iedere fotograaf verder te helpen.

Reisdetails

prijsinformatie
De reissom is op basis van een 1-persoonskamer!
Er is geen korting mogelijk bij het delen van een kamer.

inbegrepen

 • fotobegeleiding door natuurfotograaf Jan Vermeer
 • accommodaties op basis van volpension (let op: op dag van aankomst lunch en diner en dag van vertrek alleen ontbijt)
 • vervoer ter plaatse (vanaf vliegveld Sevilla – Spanje)
 • bezoek aan Gruta de las Maravillas
 • fotobesprekingen
 • deelnemersbijeenkomst vooraf
 • alle activiteiten zoals beschreven (tenzij vermeld als optioneel)

niet inbegrepen

 • heen- en terugreis naar Sevilla – Spanje
 • alle drankjes
 • annulerings- en reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • €15,- bijdrage garantiefonds GGTO

aantal deelnemers
minimaal 5 – maximaal 7

Praktisch

accommodatie
Je verblijft in pension Hostal Atalaya. Hier heeft iedere deelnemer een 1-persoonskamer ter beschikking. Dit pension biedt een zeer gunstige uitvalsbasis voor de verschillende locaties aan Rio Tinto. Alle maaltijden hebben plaats in het restaurant dat bij het pension hoort.

fotoreis Rio Tinto Spanje - ©Jan Vermeer

programma

Dag 1
De reis vangt aan op het vliegveld van Sevilla. Na aankomst rijden we in hooguit 1,5 uur naar ons pension in Minas de Rio Tinto.

Dag 2 – 5
Er is gedurende deze dagen geen vast dagprogramma. De Rio Tinto is dé attractie en we bezoeken meerdere locaties langs de rivier. Sommige locaties bieden zoveel mogelijkheden dat we er makkelijk nog een keer terug kunnen op een andere moment voor meer diepgang. Gedurende drie dagen maken we gebruik van een lokale gids die de mooiste plekken weet te vinden. Ook het landschap rondom de Rio Tinto is aantrekkelijk, dus we maken zeker meerdere stops voor bijvoorbeeld de prachtige pijnboombossen.

Dag 6
We maken een dagtocht naar het plaatsje Aracena. Hier bezoeken we de fameuze Gruta de Las Maravillas. De grotten zijn fotografisch best lastig, maar het is zeker de moeite waard. Helemaal omdat we toestemming hebben om met fotospullen en statief te mogen fotograferen, wat normala niet is toegestaan. De wandeling is goed te doen, hoewel het af en toe kruip-door-sluip-door is. De mooie uitlichting maakt het heel bijzonder en ook het feit dat je onder de stad loopt.

Dag 7
De reis zit er helaas al weer op. Je hebt zonder twijfel prachtige en kleurrijke beelden kunnen maken. We rijden terug naar het vliegveld en vangen onze reis naar huis weer aan.

fotoreis Rio Tinto Spanje - ©Jan Vermeer

lokaal vervoer
Vanaf het vliegveld hebben we de gehele week een eigen 9-persoons busje beschikbaar om naar alle fotolocaties te rijden.

zwaarte reis
De omgeving is heuvelachtig en om bij de rivier te komen wandelen we afhankelijk van de locatie een korte tijd naar beneden. Dat is in de meeste gevallen een paar honderd meter en goed te doen. De wandelpaden zijn niet al te steil. Aan het eind van de fotosessie wandelen we in een rustig tempo naar boven. Je hoeft zeker geen alpinist te zijn om hier met een niet al te zware uitrusting terug te wandelen.

aanvullende informatie
In verband met uitstaande opties/reserveringen moet uiterlijk 13 april 2018 bekend zijn of het minimum aantal deelnemers is behaald. Zodra 5 deelnemers geboekt hebben, kun je het vliegticket (of ander vervoer) regelen. Hierover informeren we je.

Feedback deelnemers

Paul

“Ik ben nu al een paar weken aan het nagenieten van de reis en laat wekelijks foto’s aan familie en collega’s zien. Ik vond Jan erg prettig in de omgang. Hij wist je altijd weer op een subtiele manier te wijzen op het feit dat er op een plekje verderop ook hele mooie tafereeltjes te zien zijn. Daar wil ik hem voor bedanken. Bedankt Jan, voor deze mooie en vooral kleurrijke reis. Zoals je leest is het allemaal heel positief.”

Kees

“De fotoreis naar de Rio Tinto is uitstekend bevallen. Het was mijn eerste reis met Nordic Vision en wat mij betreft zeker niet de laatste. We hadden mooi weer en de reis werd prima begeleid door Jan Vermeer, die dat op zeer relaxte wijze deed. We hebben met veel plezier en aanstekelijk enthousiasme gefotografeerd. Naast de typische kleuren van de Rio Tinto was ook het bezoek aan de Gruta de las Maravillas een succes, temeer omdat ik daar eigenlijk niet veel van had verwacht. Deze grotten zijn ongekend gevarieerd en vormden een mooie afwisseling op de voorlaatste dag. Het was fijn om daar ongestoord met statief te kunnen fotograferen.”

Eline

“Weer een prachtige reis gemaakt met een erg leuke groep mensen en geweldige begeleiding van Jan Vermeer.”

Reiscode:FLS0518
Vertrek12-05-2018
Terugkomst18-05-2018
VertrekgarantieJa
Prijs€ 1599
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Jan Vermeer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief