Fotografeer het ultieme kleurenlandschap

Fotoreis Rio Tinto – Spanje

  • Fotografeer dit bijzondere landschap van Mars
  • Perfecte mogelijkheden voor lange sluitertijdenfotografie
  • Mooie kleurrijke macro mogelijkheden
  • Foto-excursie naar ‘Gruta de las Maravillas’
  • Begeleiding door fotograaf Jan Vermeer
  • Volpension (standaard 1-persoonskamer)

Het zuiden van Spanje is vooral bekend vanwege de uitbundige zonovergoten strandvakanties. Je denk daarbij niet direct aan natuurschoon en paradijselijke plekken. Totdat je de Rio Tinto ontdekt. Deze bloedrode rivier kronkelt door het Spaanse landschap waar de landschapsfotograaf volop kansen krijgt voorgeschoteld. De omgeving is rustig en biedt volop mogelijkheden om je te verdiepen in de fraaie details in het landschap. De werkelijk uitbundige kleuren en bijzondere vormen, mede ontstaan door bepaalde bacteriën in de rivier, maken het een paradijs voor fotografen. Niet voor niets is NASA zeer geïnteresseerd in deze regio waar ze al jaren projecten uitvoert vanwege gelijkenissen met Mars en Jupiter.

fotoreis Rio Tinto Spanje - ©Jan Vermeer

De Rio Tinto is de letterlijke rode draad tijdens deze fotoreis. De aantrekkingskracht vormen de uitbundige kleuren in de rivier die we op diverse plekken opzoeken. Met een groothoeklens maak je hier fraaie overzichtsfoto’s met rustige achtergronden zonder storende elementen, omdat de natuur hier nog met rust gelaten is. Met macrolenzen en korte zoomlenzen zoeken we naar de perfecte balans in de compositie. De details liggen hier letterlijk aan je voeten en maken het mogelijk om uren tijd te besteden op een locatie. Één met de natuur, één met je camera onder begeleiding van Jan Vermeer.

In de regio zijn verschillende locaties waar mijnbouw wordt gepleegd. Die landschappen zijn ondanks dat ze door mensenhand zijn gecreëerd ook de moeite waard om een fotostop voor in te lassen. Is het licht niet gunstig, dan keren we net zo vaak terug totdat we de ideale omstandigheden treffen. Vanwege de locatie – het is dicht bij het hotel – kunnen we dat snel en efficiënt inpassen in het programma.

fotoreis Rio Tinto Spanje - ©Jan Vermeer

In de directe omgeving op weg naar de rivier rijden we door een heuvelachtig gebied. Hier domineren vooral de pijnbomen die met prachtig licht mooie onderwerpen vormen voor landschapsfotografie.
We ronden deze bijzondere fotoreis af met een bezoek aan de Gruta de las Maravillas. Deze prachtige kalksteengrotten zijn alleen toegankelijk met een gids en wij mogen met onze eigen groep binnen fotograferen, wat normaal niet is toegestaan.

Ben je een liefhebber van kleuren in mooie landschappen, dan is dit de fotoreis voor jou.

begeleiding
Natuurfotograaf Jan Vermeer begeleidt deze bijzondere fotoreis. Naast een begenadigd en zeer bekend natuurfotograaf is Jan ook gepassioneerd reiziger en reisbegeleider. Zijn enthousiasme werkt zeer aanstekelijk en vanwege zijn rijke ervaring is hij uitstekend in staat om iedere fotograaf verder te helpen.

Fotogalerij Jan Vermeer

Fotogalerij deelnemers

Reiscode:FLSpr0524
Vertrek02-05-2024
Terugkomst08-05-2024
VertrekgarantieJa
Prijs€ 1899
Volgeboekt

De begeleidend fotograaf

Jan Vermeer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief